GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Kindle Paperwhite, Kindle Paperwhite 3G şi Kindle – Noua gamă de e-book readere

Autor: Echipa Giz.ro

Kindle Paperwhite este noul e-book reader de la Amazon. Acesta beneficiază de display care poate fi iluminat pentru a fi utilizat şi pe timp de noapte, dar şi de o versiune 3G.

Amazon şi-a împrospătat gama de e-book readere cu modelul Kindle Paperwhite, care dispune de un ecran touchscreen care poate fi iluminat pe timp de noapte cu scopul de a elimina necesitatea unei lumini artificiale.

Noul display are o luminozitate mai bună decât precedenta generaţie care poate fi ajustată în funcţie de preferinţe, iar cartea electronică poate fi citită inclusiv în lumina directă a soarelui. De asemenea, ecranul are 212 pixeli per inch, iar contrastul este cu 25% mai mare decât la versiunea precedentă.

Dispozitivul are o grosime de 9.1 mm care rivalizează cu cea a smartphone-urilor din noua generaţie şi cântăreşte 212 grame, putând fi transportat cu uşurinţă în rucsac sau geantă.

Potrivit specificaţiilor oficiale, autonomia lui Kindle Whitepaper ajunge până la 8 săptămâni inclusiv dacă utilizezi în mod regulat lumina pentru a putea citi pe timp de noapte.

Noul Kindle Paperwhite are ecran cu iluminare

Îmbunătăţiri software

Din punct de vedere software, Kindle Paperwhite împrumută câteva elemente de la tableta Kindle Fire, printre care posibilitatea de a naviga prin colecţia de cărţi şi reviste achiziţionate prin swipe, la fel ca pe telefon sau tabletă. De asemenea, după cum sugerează şi numele, funcţia “Time to read” te informează cât timp mai ai de citit dintr-un anumit capitol sau din toată cartea în funcţie de ritmul tău de citire. Nu în ultimul rând, există şi câteva fonturi noi care profită de rezoluţia superioară a ecranului.

Disponibilitate şi preţuri

Noul e-book Amazon poate fi comandat începând din 6 septembrie şi va fi livrat începând din 1 octombrie în două versiuni distincte: Kindle Whitepaper cu conexiune Wi-Fi la 119 USD (550-600 lei) şi Kindle Whitepaper 3G cu conexiuni Wi-Fi şi 3G la 179 USD (800-900 lei).

Kindle Paperwhite, usor de tinut in mana

Kindle

Preţul noului Kindle Paperwhite poate fi considerat prea ridicat de utilizatorii cu buget redus, mai ales că versiunea de bază costa numai 79 USD în versiunea cu reclame.

Vestea bună este că modelul lansat anul trecut, care nu beneficiază de ecran touchscreen, va rămâne în continuare în oferta Amazon şi va beneficia inclusiv de câteva îmbunătăţiri de natură software, cum ar fi câteva fonturi noi şi o mai rapidă trecere de la o pagină la alta.

Vestea şi mai bună este că Amazon a micşorat preţul acestui dispozitiv de la 79 USD la 69 USD, însă acest lucru are şanse minime să aibă un impact real pentru Kindle-urile vândute în România. De altfel, acest Kindle costă şi în prezent aproximativ 500 lei pe piaţa din România, însă reprezintă o soluţie ideală pentru utilizatorii pasionaţi de cărţi electronice. Un review detaliat despre acest model de Kindle poţi citi aici.

Versiunea îmbunătăţită a clasicului Kindle poate fi comandată în Statele Unite începând din 6 septembrie, produsul urmând să fie livrat începând din 14 septembrie.

Kindle-ul simplu lansat anul trecut ramane in oferta Amazon

Concluzii

Prin noua gamă de e-book readere şi prin menţinerea la vânzare a versiunii de bază pentru cel puţin încă un an, Amazon acoperă practic toate segmentele de preţ şi performanţă.

Pentru utilizatorii cu buget redus, pentru cei care vor să facă primul pas în lumea e-book-readerelor şi pentru cei care nu doresc un ecran touchscreen, Kindle este soluţia accesibilă. Pentru cei care doresc să aibă parte de display touchscreen cu propria iluminare, noul Kindle Paperwhite reprezintă o soluţie mai bună, iar cei care vor să se conecteze la internet şi în afara reţelelor Wi-Fi pot apela la Kindle Paperwhite 3G.

În final, iată cum se prezintă pe scurt gama de e-book reader de la Amazon:

VersiuneEcranConectivitatePret
Kindlenon-touchscreenWi-Fi69 USD
Kindle PaperwhitetouchscreenWi-Fi119 USD
Kindle Paperwhite 3GtouchscreenWi-Fi + 3G179 USD

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri