Microsoft Surface Pro – primele impresii şi reviewuri

Surface Pro este tableta Microsoft cu Windows 8 Pro construită pe platforma Intel Ivy Bridge. Deși lansarea oficială este programată pentru 9 februarie, Surface Pro se află pe stocul mai multor magazine din SUA și Canada, deja apărând și primele review-uri.

Primele impresii variază între aprecieri pozitive pentru calitatea materialelor folosite, ecran și performanță, dar și dezamăgiri legate de baterie, greutate și zgomot.

Spre deosebire de Surface cu Windows RT, Surface Pro vine echipată cu Windows 8 Pro, procesor Intel Core i5 de generația a treia, 4GB RAM și ecran Full HD de 10,6 inch.

Time susține că Surface Pro este mai mult PC decât tabletă, rulând Photoshop fără probleme și alte programe folosite pe un desktop obișnuit. Prin atașarea unei tastaturi, a unui mouse și a unui monitor extern, Surface Pro poate fi considerat un PC de ultimă generație.

Engadget apreciază calitatea ecranului Full HD și performanța, dar susține că sistemul de răcire este enervant de zgomotos, bateria oferă autonomie mică (3 ore 46 minute în testele lor) iar aplicațiile nu sunt optimizate pentru utilizarea tactilă. În concluzie, deși numesc Surface Pro cea mai bună tabletă cu Windows 8 de până acum, cei de la Engadget susțin că este totuși un compromis între laptop și tabletă.

The Verge îi acordă nota 7,5 apreciind performanțele rapide și consistente, design-ul și ecranul „fantastic”. La puncte în minus notează problema bateriei, greutatea destul de mare (aproximativ 900 grame) și grosimea, dar și dificultatea de a fi folosită similar unui laptop atunci când stă pe orice altceva în afara de birou.

SlashGear consideră că Surface Pro este un concurent pentru ultrabook-uri și nu pentru tablete ca iPad. Principalul avantaj Surface Pro este dat de posibilitatea folosirii tuturor aplicațiilor Windows și nu doar a celor create special, ca în cazul Windows RT.

Wired susține că Surface Pro nu este un dispozitiv mobil, ci unul portabil, fiind un desktop „împachetat” în formă de tabletă. În privința spațiului de stocare, Wired atrage atenția că la modelul de 64 GB doar 23 GB pot fi folosiți de utilizator, restul fiind ocupat cu sistemul de operare și programele preinstalate.

În mare parte, și alte review-uri, precum cele de pe TechCrunch , Ars Technica sau Gizmodo, evidențiază aspecte pozitive și minusuri similare.

Momentan, nu știm încă dacă sau când va ajunge Surface Pro în România, dar sperăm să o vedem într-un review detaliat la GiZ.ro

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!