GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Note 8.0 – Samsung lansează rivalul pentru iPad mini

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung a publicat primele informaţii oficiale despre Samsung Galaxy Note 8.0, o tabletă de 8” dotată cu S Pen şi aplicaţii dedicate care se prezintă ca un rival important pentru iPad mini.

Informaţiile dezvăluite de producătorul sud-coreean vin să confirme cea mai mare parte a specificaţiilor apărute în presa internaţională în ultimele luni.

Astfel, tableta are un display de 8” a cărui tehnologie de construcţie nu a fost dezvăluită, însă ştim că acesta are rezoluţia de 1280×800 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 189 pixeli per inch.

Probabil că alegerea unui ecran Full-HD ar fi fost mai inspirată, în condiţiile în care la nivelul anului 2013 se vorbeşte despre smartphone-uri de 5” cu o astfel de rezoluţie.

Platforma hardware este asigurată de un chipset proprietar Exynos dotat cu procesor quad-core ARM Cortex A9 de 1.6 GHz şi 2 GB RAM, în timp ce memoria internă este de 16 GB sau 32 GB, iar aceasta din urmă poate fi extinsă prin carduri microSD.

Samsung Galaxy Note 8.0 hands on la MWC 2013


Din punct de vedere al conectivităţii, tableta va veni în nu mai puţin de trei versiuni: Wi-Fi, Wi-Fi + 3G şi Wi-Fi +3G + 4G LTE. Ultimele două versiuni vor avea şi funcţie de telefonie, însă este greu de crezut că cineva va putea sta la ureche cu o tabletă de 8”.

Mai plauzibil este că unii utilizatori vor folosi camera foto de 5 MP pentru a realizat fotografii şi clipuri video, deşi probabil că mai utilizată va fi camera frontală de 1.3 MP pentru sesiuni de videochat.

Samsung Galaxy Note 8.0, un rival de temut pentru iPad mini

Samsung Galaxy Note 8.0, un rival de temut pentru iPad mini

S Pen şi aplicaţii software dedicate

Dacă din punct de vedere al specificaţiilor tehnice se apropie destul de mult de un iPad mini, Samsung Galaxy Note 8.0 prezintă câteva particularităţi la capitolul software.

Fiind inclus în gama de produse undeva între Galaxy Note 10.1 şi Galaxy Note II, Galaxy Note 8.0 utilizează un stylus S Pen cu tehnologie Wacom care îţi permite să foloseşti aplicaţii dedicate precum S Note sau Air View pentru a-ţi lua notiţe, a desena sau a edita fotografii în Photoshop Touch. În plus, noutatea faţă de celelalte produse din gamă este că S Pen-ul poate fi folosit şi pentru utilizează butoanelor de home şi back.

Samsung Galaxy Note 8.0 – Functii pentru S Pen


Alte aplicaţii incluse sunt Pope Up Play şi Smart Stay, disponibile inclusiv pe SGS3, dar şi un an de gratuitate pentru aplicaţia Awesome Note.

În plus, există un mod special de setare a display-ului pentru citirea cărţilor electronice, iar tableta poate fi utilizată pe post de telecomandă prin aplicaţia Smart Remote.

Sistemul de operare este Android 4.1.2 cu cea mai nouă versiune a interfeţei grafice Samsung TouchWiz.

Disponibilitate şi preţuri

Din păcate, informaţiile despre preţuri lipsesc cu desăvârşire, însă ştim că tableta va apărea în magazine în al doilea trimestru al anului.

Rămâneţi alături de GiZ pentru a vedea fotografii şi clipuri video realizate cu noul Samsung Galaxy Note 8.0 la MWC 2013 de către colegii noştri Andrei şi Ionuţ prezenţi în această perioadă la Barcelona.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri