GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Tab Pro şi Galaxy Note Pro – tablete cu software atractiv

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung a prezentat la CES 2014 două noi game de tablete, dedicate în special utilizatorilor din clasa business. Pe numele lor Samsung Galaxy Tab Pro şi Samsung Galaxy Note Pro, tabletele vin cu un pachet atractiv de aplicaţii contra-cost oferite gratuit.

Până în prezent, Samsung a ieşit în evidenţă pe segmentul tabletelor prin două serii principale. Pe de o parte, tabletele Galaxy Note mizează preponderent pe platforme hardware puternice şi rezoluţii mari ale ecranului, iar pe de altă parte cele din seria Galaxy Tab se adresează utilizatorilor cu buget redus.

Producătorul din Coreea de Sud a considerat însă că este momentul potrivit pentru o împrospătare a ofertei şi a decis să se adreseze şi utilizatorilor din mediul business. În acest sens, Samsung a lansat nu mai puţin de patru tablete care, chiar dacă nu se diferenţiază semnificativ de cele deja prezente în magazine, vin cu noutăţi atractive din punct de vedere software.

Deloc surprinzător, toate cele patru tablete au un design similar cu cel introdus în premieră pe Galaxy Note 3. Partea frontală este mai degrabă banală, întrucât este ocupată în mare parte de ecran, sub care se regăsesc două taste capacitative. Spatele este confecţionat dintr-un plastic care imită la aspect pielea, o abordare mai bună decât cea a capacelor lucioase, dar nu atât de elegantă pe cât şi-ar dori cei mai mulţi cumpărători.

Samsung Galaxy Tab Pro

Samsung a lansat nu mai puţin de trei tablete în seria Galaxy Tab Pro, diferenţiate în primul rând în funcţie de diagonala ecranului.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 este o tabletă cu ecran Super Clear LCD cu diagonală de 8.4” care impresionează în special prin rezoluţia de 2560×1600 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 359 pixeli per inch şi rar întâlnită în cazul acestor dimensiuni.

Platforma hardware este de asemenea la înălţime, întrucât tableta este motorizată de un chipset Qualcomm Snapdragon S800 cu procesor quad-core Krait 400 de 2.3 GHz, grafică Adreno 330, 2 GB RAM şi 16 GB sau 32 GB pentru stocarea datelor, plus slot pentru carduri microSD.

Vine inclusiv în variantă cu conectivitate 4G şi beneficiază şi de noul standard Wi-Fi a/b/g/n/a.c care ar trebui să asigure o viteză sporită de conectare la internet. Alte dotări includ tehnologiile bluetooth 4.0 şi sistemele de poziţionare GPS şi GLONASS.

Camera foto are 8 MP şi filmează în format Full HD, în timp ce acumulatorul de 4800 mAh duce greutatea tabletei la 331 de grame.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 impresioneaza prin rezolutia ecranului

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 impresioneaza prin rezolutia ecranului

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 este următoarea tabletă din gamă, care păstrează o mare parte din specificaţiile hardware ale versiunii de 8.4”. Astfel, inclusiv ecranul Super Clear LCD şi-a păstrat rezoluţia, dar densitatea a scăzut la 299 de pixeli per inch.

Platforma hardware este tot Qualcomm Snapdragon S800, însă pe unele pieţe vor fi comercializate şi versiuni cu chipsetul proprietar Exynos 5 Octa cu două procesoare quad-core de 1.9 GHz și, respectiv, 1.3 GHz, grafică Mali-T628 MP6 şi 2 GB RAM.

Partea bună este că, indiferent de versiune, vorbim de un acumulator semnificativ mai mare, de 8220 mAh, care ar trebui să asigure o autonomie decentă. Greutatea tabletei ajunge la 469 de grame, o valoare bună pentru nivelul anului 2014.

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1, tableta cu aplicatii business

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1, tableta cu aplicatii business

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 este o tabletă cu un public ţintă restrâns prin prisma diagonalei ecranului de 12.2”. Vorbim practic de o tabletă care va fi folosită preponderent acasă şi care ar putea fi atractivă pentru filme sau pentru cei care folosesc intens prezentări PowerPoint.

Tableta păstrează de asemenea o mare parte din specificaţiile hardware ale versiunii de 10.1”, inclusiv rezoluţia de 2560×1600 pixeli (care conduce la scăderea densităţii la 247 pixeli per inch) şi disponibilitatea celor două platforme Qualcomm Snapdragon S800 şi Exynos 5 Octa, dar vine cu 3 GB RAM.

Prin prisma dimensiunilor mai mare, Samsung a putut însă să aleagă un acumulator de 9500 mAh, iar greutatea ajunge la 732 de grame, lucru de înţeles datorită ecranului de 12.2”.

Probabil însă că elementul care diferenţiază cel mai mult varianta de 12.2” de versiunile mai mici este pachetul software. Tableta include aşa numitul Ultimate User Content Gift Pack, care conţine gratuit numeroase aplicaţii contra-cost şi abonamente la diverse servicii şi publicaţii. Printre acestea se numără Sketchbook Pro (o aplicaţie utilă pentru designeri), Dropbox, Hancom Office sau Evernote. Samsung nu a precizat foarte clar cât timp va fi valabil acest pachet de aplicaţii, dar dacă ne gândim la strategia adoptată pentru oferirea a 50 GB pe Dropbox probabil că vorbim despre o perioadă de doi ani.

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 include un pachet gratuit de aplicatii contra-cost

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 include un pachet gratuit de aplicatii contra-cost

Samsung Galaxy Tab Note Pro 12.2

Samsung Galaxy Tab Note Pro 12.2 este singura tabletă din gama Note Pro lansată la CES, iar aceasta este practic identică cu Samsung Galaxy Tab Pro 12.2. Singura diferenţă importantă este că, la fel ca în cazul tuturor dispozitivelor Note, tableta beneficiază de sylus şi de aplicaţiile întâlnite, de exemplu, pe Galaxy Note 3. Astfel, datorită ecranului generos de 12.2”, poţi rula până la patru aplicaţii simultan prin funcţia Multi Window.

Pentru oamenii de afaceri, Samsung a inclus aplicaţiile Cisco WebEx Meetings pentru conferinţe şi Samsung e-Meetings pentru colaborare, iar tableta include software de accesare de la distanţă a calculatorului şi invers, pe numele său RemotePC. Deloc surprinzător, este inclus şi pachetul Ultimate User Content Gift Pack.

Samsung Galaxy Note Pro, o tableta utila pentru utilizatorii business care au nevoie de stylus

Samsung Galaxy Note Pro, o tableta utila pentru utilizatorii business care au nevoie de stylus

Concluzii

Toate cele patru tablete utilizează sistemul de operare Android 4.4 KitKat, ultima versiune disponibilă în acest moment.

Din păcate, în stilul său caracteristic, Samsung nu a oferit detalii despre preţurile celor patru tablete sau despre disponibilitatea acestora pe piaţă.

În condiţiile în care noile tablete nu aduc noutăţi majore din punct de vedere al designului său al configuraţiei hardware, singura motivaţie de ale cumpăra ar fi pachetele software suplimentare.

Acestea au însă un public ţintă limitat şi sunt disponibile doar pentru variantele de 12.2”, în condiţiile în care utilizatorii sunt obişnuiţi cu dispozitive de până la 10.1”. De aceea, succesul de piaţă al celor patru noi tablete va fi probabil destul de limitat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri