Tablete româneşti bune şi ieftine – sfaturi şi recomandări

Vrei să-ţi cumperi o tabletă, dar crezi că bugetul pe care îl ai la dispoziţie este prea mic pentru un astfel de gadget? În acest caz îţi poţi îndrepta atenţia spre gama de tablete româneşti ieftine.

Principalul avantaj al tabletelor care apar sub un brand românesc este preţul, însă în ultima perioadă aceste dispozitive se remarcă şi printr-o creştere a calităţii designului şi construcţiei, dar şi a platformelor hardware utilizate.

Chiar dacă nu se ridică la nivelul pretenţiilor tabletelor renumite construite de producători renumiţi, gama de tablete Allview, Evolio şi E-Boda îţi oferă o experienţă de lucru foarte apropiată de acestea datorită sistemului de operare Android.

Astfel, cu o investiţie relativ mică, poţi intra în posesia unei tablete ieftine şi bune, iar dacă totuşi preţul este prea mare pentru o achiziţie “cu banii jos” poţi opta şi pentru achiziţionarea de tablete româneşti în rate.

Tablete Allview

Allview este unul dintre cele mai active branduri de electronice din România, iar printre cele mai bune şi mai ieftine tablete se numără:

Allview Viva Q7 – 549 lei

Una dintre cele mai ieftine tablete Allview are ecran IPS de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli şi utilizează un procesor quad-core ARM Cortex A7 de 1 GHz în combinaţie cu grafica PowerVR SGX544MP2. Tableta dispune de 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor plus slot pentru carduri microSD, greutatea este de numai 288 de grame, iar sistemul de operare ales este Android 4.2 Jelly Bean.

Allview Viva Q7, o tableta ieftine de 7"
Allview Viva Q7, o tableta ieftine de 7″

Allview Viva Q8 – 800 lei

Pentru cei interesaţi de un ecran un pic mai mare, asemănător cu cel al lui iPad mini, modelul Viva Q8 este unul potrivit. Ecranul IPS de 7.9” are o rezoluţie de 1024×768 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de un procesor quad-core ARM Cortex A7 cu frecvenţa de 1 GHz, grafica PowerVR SGX544 MP2 şi 1 GB RAM, iar memoria internă este de 8 GB. Tableta mizează pe Android 4.2 JellyBean şi se laudă cu o grosime de numai 7.5 mm.

Allview Viva Q8, pentru cei care prefera tabletele de 8"
Allview Viva Q8, pentru cei care prefera tabletele de 8″

Allview Alldro 3 Speed Duo HD – 800 RON

Pentru cei care vor o tabletă de 9.7”, unul dintre cele mai noi modele propuse de Allview este o soluţie interesantă: ecranul are rezoluţie 1024×768 pixeli, iar procesorul ales este un dual-core ARM Cortex A9 de 1.5 GHz, cuplat cu grafică Mali 400 şi 1 GB RAM, plus 16 GB pentru stocarea datelor. Opţional te poţi conecta la internet prin 3G cu un modem dedicat, iar acumulatorul de 5900 mAh asigură o autonomie de pana la 5 ore.

Allview Alldro 3 Speed Duo HD este o tableta de 9.7"
Allview Alldro 3 Speed Duo HD este o tableta de 9.7″

Allview TX1 Quasar – 1.000 lei

Dacă ai nevoie de o tabletă de mici dimensiuni cu conectivitate 3G, aceasta este probabil una dintre cele mai bune şi mai ieftine soluţii. Are rezoluţie 1024×768 pixeli, procesor dual-core ARM Cortex A9 de 1 GHz, grafică PowerVR SGX 531, 1 GB RAM şi numai 4 GB pentru stocarea datelor. Pe lângă 3G beneficiază şi de funcţie de telefonie (apeluri şi SMS) prin hands-free şi este dotată cu Android 4.0.4 IceCream Sandwich.

Allview TX1 Quasar iese in evidenta prin conectivitatea 3G
Allview TX1 Quasar iese in evidenta prin conectivitatea 3G

Tablete Evolio

Evolio este un alt brand românesc de tablete şi are o ofertă asemănătoare cu cea propusă de Allview, atât în segmentul de 7″, cât şi în cel de 10″.

Evolio Evotab DUO HD – 440 lei

Cu un display de 7” şi rezoluţie 1024×600 pixeli, Evolio Evotab HD este dotată cu procesor dual-core ARM Cortex A9 de 1 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, plus slot pentru carduri microSD de până la 32 GB. Tableta foloseşte Android 4.2 JellyBean, cântăreşte 330 de grame, are un acumulator de 3300 mAh şi vine la pachet cu un încărcător auto oferit cadou.

Evolio Evotab HD, una dintre cele mai ieftine tablete romanesti
Evolio Evotab DUO HD, una dintre cele mai ieftine tablete romanesti

Evolio Aria Mini – 949 lei

Una dintre tabletele de referinţă din gama Evolio este Aria Mini, care mizează pe un ecran IPS de 8” cu rezoluţie 1024×768 pixeli, procesor dual-core Rockchip de 1.5 GHz şi 1 GB RAM, iar memoria limitată la 8 GB pentru stocarea datelor poate fi extinsă cu carduri microSD. Tableta beneficiază de receptor GPS, opţional poţi conecta modem extern 3G, iar sistemul de operare este Android 4.1 JellyBean.

Evolio Aria Mini ne-a surprins placut in teste
Evolio Aria Mini ne-a surprins placut in teste

Evolio Aria – 999 lei

Sora mai mare a lui Aria Mini este Evolio Aria, care propune un ecran de tip IPS cu diagonala de 9.7″ şi rezoluţie 1024×768 pixeli. Platforma hardware este formată din procesor dual-core Amlogic de 1.5 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Autonomia promisă este de până la 5 ore cu acumulatorul de 5400 mAh, iar greutatea ajunge la 570 de grame. Opţional te poţi conecta la internet prin 3G cu un modem dedicat, iar sistemul de operare este Android 4.0 IceCream Sandwich.

Evolio Aria este o tableta ieftine de 9.7"
Evolio Aria este o tableta ieftine de 9.7″

Evolio Quadra – 900 lei

Una dintre cele mai scumpe tablete din gama Evolio are un ecran de tip Super IPS de 10.1” cu rezoluţie 1280×800 pixeli, procesor quad-core ARM Cortex A9 de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Modelul are autonomie de până la 5 ore cu acumulatorul de 5400 mAh şi cântăreşte 535 de grame, iar sistemul de operare ales este Android 4.0 JellyBean.

Asa cum sugereaza si numele, Evolio Quadra are procesor quad-core
Asa cum sugereaza si numele, Evolio Quadra are procesor quad-core

Tablete E-Boda

E-Boda este un alt brand de tablete româneşti care mizează pe preţuri mici, însa în acest caz oferta este semnificativ mai mică şi mai puţin diversificată.

E-Boda Impresspeed E250 Dual Core – 449 lei

Modelul E250 din oferta E-Boda are un display cu diagonală de 7”, rezoluţie 1024×600 pixeli, procesor Amlogic dual-core de 1.5 GHz, grafică Mali 400, 512 MB RAM şi memorie internă de 8 GB. Autonomia tabletei ajunge la 5 ore, greutatea este de 330 de grame, iar sistemul de operare ales este Android 4.1 JellyBean.

Impresspeed E250 Dual Core, o tableta ieftina de la E-Boda
Impresspeed E250 Dual Core, o tableta ieftina de la E-Boda

E-Boda Supreme XL400 Quad Core – 950 lei

Dedicată celor care vor o tabletă de 10.1”, XL400 Quad Core este dotată cu display cu rezoluţie 1280×800 pixeli, procesor quad-core Cortex A9 de 1.2 GHz, grafică Vivante GC1000 MultiCore, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Cântăreşte 670 de grame şi are Android 4.1 IceCream Sandwich.

E-Boda Supreme XL400 Quad Core, o tableta quad-core de mari dimensiuni
E-Boda Supreme XL400 Quad Core, o tableta quad-core de mari dimensiuni

Concluzii

Piaţa tabletelor româneşti este surprinzător de bogată în modele de la cele trei companii care au branduri autohtone, mai ales că aceştia oferă atât tablete ieftine de 7”, cât şi tablete de 8″, 9.7” si 10.1″ cu preţuri mici, inclusiv cu conexiune 3G. În plus, există modele care pot fi transformate în GPS prin intermediul harţilor incluse.

Chiar dacă nu se pot compară ca performanţe cu modelele realizate de producătorii consacraţi, aceste tablete româneşti reprezintă soluţia ideală pentru utilizatorii cu buget redus.

13 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!