GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Liquid X2 – smartphone cu baterie de 4.000 mAh şi 3 cartele SIM

Autor: Echipa Giz.ro

Acer Liquid X2 este un smartphone cu Android cu diagonala de 5.5” care beneficiază de un acumulator cu capacitatea de 4.000 mAh şi sloturi pentru 3 cartele SIM.

Acer este un producător de electronice prezent şi pe piaţa de smartphone-uri cu câteva modele interesante, caracterizate în primul rând de un preţ accesibil. Cu ocazia unui eveniment desfăşurat la New York, producătorul taiwanez a prezentat un nou telefon inteligent cu Android, pe numele său Acer Liquid X2.

Chiar dacă pentru moment unele detalii importante despre noul model sunt necunoscute, acesta evidenţiază destul de clar direcţia în care merge Acer în segmentul smartphone-urilor, unul în care concurenta este foarte puternică, iar preţul joacă un rol esenţial.

Liquid X2 reuşeşte însă să iasă în evidenţă prin câteva caracteristici interesante care se regăsesc cu greu în portofoliile rivalilor.

Acer Liquid X2 poate fi utilizat si cu o husa speciala

Acer Liquid X2

Acer Liquid X2 specificaţii

  • ecran de 5.5” cu rezoluţie HD
  • chipset octa-core pe 64 biţi
  • cameră foto principală de 13 MP
  • cameră foto frontală de 13 MP
  • sistem de operare Android
  • acumulator Li-Ion de 4.000 mAh

Funcţii importante

În ultimii ani, accentul producătorilor a fost pe lansarea unor smartphone-uri cu ecran mare, ca urmare a apetitului consumatorilor pentru astfel de produse.

Liquid X2 este un astfel de telefon, care are un design simplu şi o parte din spate pe care se remarcă doar logo-ul Acer poziţionat central şi senzorul pentru camera foto.

Acer Liquid X2 mizează pe un display cu diagonala de 5.5”, însă producătorul s-a limitat să afirme că acesta beneficiază de o rezoluţie HD (1280×720 pixeli), fără să menţioneze tehnologia utilizată pentru panou.

Acer Liquid X2 poate fi utilizat si cu o husa speciala

Acer Liquid X2 poate fi utilizat si cu o husa speciala

De asemenea, există detalii relativ puţine şi despre platforma hardware, întrucât singurele informaţii furnizate de Acer se referă la prezenţa unui chipset octa-core pe 64 de biţi. Prin urmare, poate fi vorba despre un chipset Qualcomm sau, cel mai probabil, despre un produs realizat de conaţionalii de la MediaTek.

Există însă câteva detalii importante despre camerele foto. Camera foto principală are 13 MP şi o apertură f1.8, la fel ca cea de pe viitorul LG G4, astfel că există premise pentru o calitate bună a imaginilor. Cel mai probabil, aceasta va fi capabilă să înregistreze în format Full HD.

În plus, Acer a acordat o atenţie deosebită şi pasionaţilor de selfie-uri, întrucât camera foto secundară beneficiază de asemenea de un senzor de 13 MP. Chiar dacă probabil nu beneficiază de aceleaşi specificaţii hardware, aceasta ar putea fi una dintre cele mai performante camere foto pentru selfie-uri.

Butoanele de control se afla pe partea dreapta

Butoanele de control se afla pe partea dreapta

Unul dintre punctele de rezistenţă ale telefonului va fi însă acumulatorul Li-Ion cu o capacitate generoasă a bateriei, de 4.000 mAh. Producătorul nu a menţionat explicit care este autonomia anticipată, însă capacitatea este cu 1.000 – 1.500 mAh mai mare decât a smartphone-urilor de top de pe piaţă, astfel că ne putem aştepta la o autonomie de până la 2 zile.

Funcţia dual-SIM a unor telefoane mobile este apreciată de o gamă variată de utilizatori, însă Acer Liquid X2 este cu un pas înainte şi la acest capitol, întrucât poate funcţiona cu 3 cartele SIM simultan.

Îl cumpărăm sau nu?

Prin prisma specificaţiilor hardware, Acer Liquid X2 nu este un smartphone de top care să concureze cu modele de referinţă precum Samsung Galaxy S6 sau HTC ONe M9.

Totuşi, telefonul are un public tinta bine stabilit format din persoane active care au nevoie de o autonomie cât mai mare, de preferat de 2 zile, şi utilizează mai multe numere de telefon, eventual unul în interes de serviciu şi altul personal. Pentru astfel de persoane, Liquid X2 ar trebui cu siguranţă să se regăsească pe lista de opţiuni, însă acest lucru depinde şi de preţul de comercializare.

Acer Liquid X2, un telefon cu baterie mare

Acer Liquid X2, un telefon cu baterie mare

Preţ Acer Liquid X2 şi disponibilitate

Acer Liquid X2 a fost prezentat la New York şi urmează să fie disponibil în Statele Unite în viitorul apropiat. Cel mai probabil, acesta va ajunge la un moment dat şi pe teritoriul Europei şi al României, însă în prezent nu există detalii concrete.

De asemenea, Acer nu a anunţat încă preţul de comercializare al telefonului şi nici dacă acesta va fi disponibil în mai multe versiuni de memorie internă.

Concluzii

Acer Liquid X2 este un smartphone cu ecran de 5.5” care se remarcă prin capacitatea mare a acumulatorului, camerele foto şi posibilitatea de a utiliza 3 cartele SIM simultan.

Prin aceste caracteristici, producătorul ataca segmentul utilizatori activi care au nevoi specifice de comunicare şi care obişnuiesc să călătorească foarte mult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri