GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer S500 CloudMobile şi Liquid Gallant – Smartphone-uri cu Android de la Acer

Autor: Echipa Giz.ro

Pe lângă noua gamă de tablete şi ultrabookuri, Acer a prezentat în cadrul conferinţei de presă de la IFA 2012 şi două smartphone-uri cu Android: Acer S500 CloudMobile şi Acer Liquid Gallant.

Întrucât nu este un jucător important pe segmentul telefoanelor mobile, producătorul taiwanez a înţeles că trebuie să ofere ceva special pentru a atrage vânzări cât mai mari, astfel că o optat pentru două tehnologii la modă: cloud şi dual-SIM.

Acer S500 CloudMobile – Smartphone cu stocare in cloud

Prezentat în premieră în luna februarie la MWC 2012, Acer S500 CloudMobile este un smartphone cu ecran IPS cu diagonala de 4.3” şi rezoluţie 720p motorizat de un procesor dual-core Snapdragon cu frecvenţa de 1.5 GHz. Memoria internă este de 8 GB, în timp ce camera foto are 8 MP şi permite înregistrarea clipurilor în format Full-HD.

Telefonul integrează tehnologia Acer CloudMobile lansată iniţial doar pe tabletele din seria Iconia, iar aceasta permite, printre altele, salvarea automată a datelor importante pe serverele companiei ca măsură de back-up.

Acer CloudMobile iti stocheaza datele in cloud-ul producatorului taiwanez

Taiwanezii au optat pentru o carcasă confecţionată din plastic, iar marginile sunt destul de ascuţite, astfel că unii utilizatorii ar putea considera că designul nu este tocmai punctul forte al noului telefon.

Smartphone-ul rulează sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sansdwich, însă Acer a făcut unele modificări la interfaţă, la fel ca cei mai mulţi producători. Dispozitivul este disponibil pe piaţă începând din luna septembrie, iar în Marea Britanie costă 285 de lire sterline, astfel că în România va avea un preţ de 1.500 – 1.800 lei.

Iată un hands-on cu Acer S500 CloudMobile realizat de colegii noştri Andrei şi Ionuţ la IFA 2012:

Acer Liquid Gallant Duo – Smartphone Android cu dual-SIM

Spre deosebire de S500 CloudMobile, Acer Liquid Gallant se poziţionează ca un smartphone mai puţin pretenţios: ecranul de 4.3” are o rezoluţie de numai 960×540 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un chipset MTK 6575 cu procesor ARM Cortex-A9 de 1 GHz, la care se adaugă 1 GB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă.

Conform aşteptărilor, Liquid Gallant utilizează sistemul de operare Android 4.0 IceCream Sandwich cu interfaţa personalizată de Acer şi câteva aplicaţii proprietare ale producătorului taiwanez.

Telefonul va fi lansat pe piaţa chiar în luna septembrie, atât în varianta single-SIM (Liquid Gallant), cât şi în versiune dual-SIM, care va fi cunoscută drept Liquid Gallant Duo. Din păcate, preţurile nu au fost încă anunţate, însă având în vedere dotările tehnice ar trebui să fie cu 200-300 lei mai ieftin decât Acer S500 CloudMobile.

Andrei şi Ionuţ au avut ocazia să se joace puţin cu un Acer Liquid Gallant la IFA 2012 şi să vă spună primele impresii despre acest smartphone:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri