GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Allview A5 Duo – smartphone ieftin pentru tineri

Autor: Echipa GiZ

Compania brașoveană Allview ne-a obișnuit cu lansarea unor modele accesibile, iar Allview A5 Duo este noul smartphone destinat tinerilor. A5 Duo înlocuiește Allview P5 Mini, aflat în lista noastră de recomandări pentru telefoane ieftine cu Android, fiind prezentat drept o soluție accesibilă pentru un prim smartphone.

Allview susține că A5 Duo vine cu o serie de îmbunătățiri față de P5 Mini: un procesor mai puternic, ecran mai mare, autonomie mai bună și o versiune mai nouă de Android.

Între produsele Allview, A5 Duo este cel mai ieftin smartphone cu Android Jelly Bean, cel puțin la momentul lansării.

A5 Duo este tot un model Dual-SIM, oferind o alternativă accesibilă la modelele mai performante Allview V1 Viper și P5 Quad.

Față telefoanele cu prețuri similare ale altor producători, A5 Duo ar putea avea câteva avantaje, principalul fiind sistemul de operare actualizat. Totuși, unele specificații ar putea să nu îi mulțumească pe toți potențialii clienți, dar să vedem mai în detaliu ce oferă noul model.

Allview A5 Duo specificații

Smartphone-ul a fost dotat de Allview cu:

  • ecran de 4 inch;
  • procesor Dual-Core tactat la 1,2 GHz;
  • 512 MB memorie RAM și 4GB spațiu de stocare;
  • două camere;
  • acumulator de 1700 mAh;
  • Android Jelly Bean 4.2.2.

Funcții importante

Ecranul de 4 inch este de tip TFT LCD la rezoluție 480 x 800 pixeli, aproximativ 233 ppi. Calitatea imaginilor afișate nu va fi la fel de bună ca la Allview V1 Viper sau alte modele cu ecran IPS, dar ar trebui să asigure unghiuri bune de vizualizare și un contrast bun. Touchscreen-ul este de tip capacitiv multitouch.

Procesorul Dual-Core tactat la 1,2 GHz este construit pe arhitectura Cortex A7 și este susținut de un GPU Mali 400. Deși Allview nu precizează în specificații, această configurație ar putea indica un SoC MediaTek MT6572, lansat în luna mai 2013 de compania din Taiwan. Alegerea unui procesor procesor Cortex A7 a avut în vedere optimizarea consumului de energie, iar GPU-ul Mali 400 ar trebui să asigure rularea jocurilor în condiții decente. Conform Allview, platforma este capabilă să redea conținut video HD la rezoluția 720p.

Memoria RAM ar putea să fie una dintre problemele acestui model, doar 512 MB ar putea să fie prea puțin pentru utilizatorii care vor să ruleze mai multe aplicații simultan. Totuși, sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.2 ar trebui să asigure o funcționare fluentă și timpi scăzuți de reacție.

Din spațiul de stocare de 4GB, utilizatorul are la dispoziție doar aproximativ 1,5 GB. Telefonul are însă slot MicroSD și suportă carduri de până la 32 GB.

Allview a dotat A5 Duo cu o cameră principală de 3,2 MP, senzor ce ar putea fi considerat modest, dar capabil să înregistreze clipuri video la rezoluție 720p. Camera are flash LED, funcție de detecție facială și marcare a pozelor cu datele locației GPS. Camera secundară este de 0,3 MP și poate fi folosită pentru realizarea de apeluri video.

A5 Duo este compatibil cu rețelele 3G HSDPA+ (viteze de download de până la 21,6 Mbps), dar doar una dintre cele două cartele SIM poate fi conectată la 3G. Ambele cartele sunt active în stand-by, funcția de apel în așteptare fiind disponibilă numai pentru SIM-ul de pe care se efectuează convorbirea.

Telefonul are conectivitate Bluetooth 4.0 cu A2DP și EDR, Wi-Fi 802.11n cu funcție de hotspot și Micro USB 2.0. Alte dotări includ senzori de accelerație, proximitate și lumină ambientală, busolă și GPS.

A5 Duo are dimensiunile 64,4 x 126 x 11,5 mm și o greutate de 137,7 grame. Spre deosebire de alte modele adresate tinerilor, A5 Duo va fi dsponibil doar cu carcasă neagră, aspectul panoului frontal amintind de LG Nexus 4.

Allview susține că acumultorul Li-Ion de 1700 mAh ar trebui să asigure până la 240 de ore în regim de așteptare, până la 600 minute de convorbire cu o conexiune 2G, până la 480 minute în 3G, ori până la 8 ore de funcționare continuă.

Îl cumpărăm sau nu?

Printre modelele anului 2013, Allview A5 Duo este un smartphone cu dotări de bază. Compania românească susține că este un telefon echipat pentru divertisment și destinat tinerilor. Cu toate acestea, A5 Duo nu vine cu mai multe opțiuni de culoare, așa cum am văzut la V1 Viper. Are însă Radio FM și amplificator audio Yamaha pentru cei care doresc o audiție muzicală de bună calitate.

Combinația CPU – GPU ar trebui să ofere o experiență multimedia plăcută pe un ecran destul de generos ca dimensiune. Principalul minus este memoria RAM de doar 512 MB care ar putea să îngreuneze funcționarea. Mai multe detalii privind performanțele efective vor fi disponibile dacă A5 Duo va ajunge în review la GiZ.ro.

Cu siguranță, punctul forte al telefonului va fi prețul accesibil, raportat la dotările oferite.

Allview A5 Duo vs. concurența (Samsung Galaxy Pocket Neo Duos și Samsung Galaxy Ace Duos)

Galaxy Pocket Neo (S5312) este un model lansat anul acesta, dotat cu procesor tactat la 850 MHz, 512 MB RAM, ecran de 3 inch (240 x 320 pixeli) și cameră de 2MP. Față de acest model, A5 Duo are specificații mai bune, dar Pocket Neo este ceva mai ieftin, fiind comercializat în prezent la aproximativ 480 lei.

Samsung Galaxy Ace (S6802) este echipat cu ecran de 3,5 inch (320 x 480 pixeli), procesor tactat la 832 MHz, 512MB RAM și Android 2.3 Gingerbread. Aceste specificații îl situează sub A5 Duo, dar Ace Dous are cameră principală de 5MP. Telefonul este comercializat la cca. 590 lei.

Preț Allview A5 Duo

Allview a anunțat un preț recomandat de 549 lei, A5 Duo urmând să apară în scurt timp în oferta magazinelor partenere. Telefonul oferă un raport bun preț/specificații și, dacă va asigura și performanțele promise de Allview, ar trebui să fie un model de succes în categoria sa.

Concluzii

Allview dorește să înlocuiască modelul P5 Mini printr-un smartphone cu un ecran mai bun, platformă mai nouă și sistem de operare actualizat. Telefonul are dotări de bază și un preț accesibil, care ar trebui să îi atragă pe cei aflați în căutarea unui prim smartphone sau a unui model cu conectivitate Dual-SIM. Allview A5 Duo ar trebui să facă față cu succes celor mai multe sarcini zilnice și să ofere o experiență plăcută de utilizare în majoritatea aplicațiilor.

În secțiunea de comentarii, așteptăm eventuale întrebări și păreri cu privire la Allview A5 Duo.

2 comentarii

  1. Speed Speed

    7 octombrie 2013 la 16:58

    Este un telefon potrivit pentru navigare pe internet si pentru ascultat muzica. Are un pret accesibil si este mai mult destinat tinerilor si persoanelor care nu-si doresc un telefon scump si foarte performant. Raport calitate pret, mi se pare foarte bun.

  2. SINO

    27 octombrie 2013 la 13:27

    am achizitionat acest produs de aproximativ 1 luna de zile; nu pot sa afirm ca l-am forjat: il utilizez mai mult pe Facebook, Youtube, Viber, si pe diferite jocuri: Castle Defence, Temple Run, Magic Era; pana acum ma declar destul de multumit de modul cum ruleaza aplicatiile/jocurile, de viteza de reactie a touchscreenului, de sunetul intens atat pe casti cat si pe difuzot; chiar isi merita banii dati!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri