Allview V1 Viper – preț, specificații și imagini

Allview V1 Viper – preț, specificații și imagini

Procesoarele Quad-Core nu mai sunt o noutate pentru smartphone-uri, iar Allview V1 Viper este noul model de top al companiei românești. Gama de terminale Quad a fost deschisă de P5 Quad, un telefon accesibil și performant, și continuată cu P6 Quad și P5 QMax.

Allview susține despre V1 Viper că este următorul pas în seria proprie de telefoane performante, oferind un procesor Quad-Core și ecran cu rezoluție HD. Așa cum ne-am obișnuit, V1 Viper este un smartphone de tip Dual-SIM. cu conectivitate 3G.

Pe lângă performanțele hardware promise, V1 Viper vine cu Android Jelly Bean și un design ultra slim, care îl face cel mai subțire smartphone Allview de până acum.

Allview V1 Viper nu se poate compara, din punct de vedere al rezultatelor în teste, cu smartphone-urile de top ale producatorilor internationali consacrati, cu procesoare Quad-Core, Samsung Galaxy S4 sau HTC One, dar este unul dintre puținele modele ce oferă Dual-SIM. Dacă mai luăm în calcul design-ul reușit și prețul accesibil, V1 Viper ar putea să fie unul dintre cele mai căutate modele din clasa sa.

Allview V1 Viper specificații

Smartphone-ul este echipat cu:

  • procesor Quad-Core tactat la 1,2 GHz;
  • ecran IPS LCD de 4,7 inch;
  • 1GB memorie RAM și 4GB stocare internă;
  • cameră principală de 8MP și frontală de 2MP;
  •  Android Jelly Bean 4.2.

Funcții importante

V1 Viper este motorizat de un chipset MediaTek MT6589, ce include un procesor Quad-Core Cortex A7 tactat la 1,2 GHz și un GPU PowerVR SGX 544. MediaTek susține că platforma este capabilă să obțină peste 10000 de puncte în AnTuTu, însemnând performanțe aproape duble față de modelul Daul-Core Allview P5 Alldro, prezentat în review. Arhitectura Cortex A7 ar trebui să ofere un consum mai redus de energie, în același timp smartphone-ul fiind capabil sa înregistreze și redea conținut multimedia 1080p.

Ecranul de 4,7 are rezoluția 1280 x 720 pixeli (aproximativ 312 ppi), este de tip capacitiv multitouch și este protejat de sticlă rezistentă  Corning Gorilla Glass. Tehnologia IPS-LCD ar trebui să asigure o reproducere fidelă a culorilor și unghiuri de vizualizare foarte bune.

Având în vedere că V1 Viper rulează Jelly Bean, memoria RAM de 1GB ar trebui să fie suficientă pentru rularea în bune condiții a celor mai multe aplicații. Spațiul intern de stocare de 4GB, din care doar 1,75 GB disponibili, este Însă foarte de mic. Totuși, poate fi completat prin adăugarea unui card MicroSD de până la 32GB.

Camera foto principală folosește un senzor OV8830 de 8MP, același model utilizat și la P5 Quad. Camera are autofocus, flash LED, funcții HDR, detectare facială, geotagging, fotografie panoramică și poate filma clipuri video la rezoluție Full HD (1080p/30fps). Camera frontală de 2MP poate fi utilizată pentru apeluri video și facilitează realizarea de autoportrete prin funcția Beauty Face. Allview menționează că accesul la cele două camere se poate face şi fără a debloca în prealabil ecranul.

V1 Viper este echipat cu Android Jelly Bean 4.2, Allview susținând că sistemul de operare oferă fluiditate în utilizare, timpi mai scăzuți de reacție a aplicațiilor și optimizarea consumului de energie. Interfața a fost personalizată de Allview, iar utilizatorul poate modifica aspectul prin schimbarea temelor și adăugarea de widget-uri.

Allview a inclus și alte funcții utile, cum ar fi: „Turn to mute” – permite oprirea volumului unui apel prin simpla întoarcere a telefonului cu ecranul în jos; opțiunea „Quick Menu” – ofera acces rapid la setarile cel mai des folosite; asocierea unui contact cu unul dintre cele două SIM-uri și avertizare vizuală pentru mesaje și apeluri ratate.

De asemenea, au fost incluse aplicațiile Bitdefender, cu pachet Premium gratuit pentru 3 luni, Office Viewer pentru vizualizarea de documente, iar jocul Asphalt 6 este disponibil pentru download gratuit prin Gameloft Live.

V1 Viper are conectivitate 3G, Wi-Fi 802.11n și Bluetooth 4.0, oferind și funcția de hotspot prin Wi-Fi și Bluetooth. Alte specificații includ GPS, senzor de accelerație, proximitate, lumină ambientală și busolă.

Allview a dotat V1 cu un acumulator de 1800 mAh, mai mic decât cel de 2100 mAh folosit la P5 Quad. Conform companiei, bateria ar trebui să ofere o autonomie de până la 280 ore în regim de așteptare, 380 minute de convorbire într-o rețea 2G sau 330 minute în 3G.

Allview a ales un acumulator mai mic pentru a reduce grosimea și greutatea telefonului. V1 Viper are dimensiunile 68,4 x 137,5 x 7,9 mm și o greutate de 124,9 grame, fiind cel mai subțire smartphone din gama Allview.

V1 Viper vine însoțit de trei capace de culori diferite, „alb piano”, „negru mat” și  „albastru metal”, care permit utilizatorului să își personalizeze terminalul.

Îl cumpăram sau nu?

Prin prisma performanțelor platformei hardware, V1 Viper poate fi considerat un model de clasă medie. Totuși, smartphone-ul este un Dual-SIM și ar trebui să fie printre cele mai performante modele de acest fel disponibile oficial la noi.

Ecranul IPS cu rezoluție 720p, sistemul de operare Andoid Jelly Bean și dimensiunile compacte sunt principalele puncte forte. Capacitatea mică de stocarea internă și acumulatorul ar putea nemulțumi unii utilizatori.

Mai multe detalii cu privire la performanțele V1 Viper voi fi disponibile odată ce telefonul va fi testat de noi mai în amănunt.

Allview V1 Viper vs. concurența (Allview P5 Quad și Samsung Galaxy Win)

P5 Quad este primul model Quad-Core produs de Allview. Față de V1 Viper vine cu un ecran mai puțin mai mic (4,5 inch la rezoluție 960 x 540 pixeli), dar cu un acumulator mai mare. De asemenea, P5 Quad este mai gros și mai greu (9,8 mm și 140,7 grame).

Samsung Galaxy Win este unul din puținele modele Dual-SIM cu procesor Quad-Core disponibile la noi, comercializat uneori sub numele Galaxy Grand Quattro. Are ecran de 4,7 inch cu rezoluție 480 x 800 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 200 tactat la 1,2 GHz, 1GB memorie RAM și 8GB stocare internă. Diferența între Galaxy Win și V1 Viper este dată, în principal, de platforma hardware și de faptul că Win are cameră principală de 5MP și secundară VGA.

Preț Allview V1 Viper

V1 Viper este disponibil la precomandă la prețul recomandat de 1299 lei. Smartphone-ul va intra în oferta principalelor magazine de la noi începând din luna iulie. Pentru comparație, Allview P5 Quad se comercializează în prezent la aproximativ 1100 lei, preț identic cu cel avut la lansarea din luna februarie.

Concluzii

V1 Viper se alătură gamei Allview Quad oferind un model compact, subțire și cu performanțe bune. Platforma hardware și sistemul Android Jelly Bean ar trebui să asigure o experiență plăcută de utilizare, fără întârzieri în accesarea aplicațiilor și elementelor de interfață.

Conectivitatea Dual-SIM face din Allview V1 Viper un model potrivit pentru cei care utilizează mai multe cartele, în același timp oferind și un ecran suficient de mare și performant pentru a vizualiza în bune condiții conținutul multimedia.

Așteptăm eventualele întrebări și opinii cu privire la Allview V1 Viper în secțiunea de comentarii.

5 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!