Nokia Asha Touch 311, 306/305 – smartphoneuri de buget

Nokia Asha Touch 311, 306/305 – smartphoneuri de buget

Nokia a anunțat lansarea gamei de smartphone-uri Asha Touch. Dispozitivele, trei la număr, poartă numele Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 și Nokia Asha 311 și se adresează utilizatorilor care caută un telefon full touch la un preț accesibil. Nokia Asha a fost lansat deja pe piață anul trecut, iar noile modele vin să completeze gama.

Noile terminale caută să îmbunătățească experiența utilizatorilor în ceea ce privește navigarea pe Internet și divertismentul și aduc câteva avantaje în acest sens.

Nokia Asha 305

Nokia Asha 305 este dotat cu un ecran touchscreen WQVGA luminos și rezistent, cu o diagonală de 3 inch. Display-ul ar putea să fie considerat de anumiți utilizatori ca fiind prea mic, mai ales în contextul în care noua gamă urmărește îmbunătățirea experienței touch și a navigării pe internet. Telefonul este dotat și cu o cameră foto destul de modestă, cu un senzor de doar 2 Megapixeli. Asha 305 are suport pentru Bluetooth și Dual Band.

Dacă noul model nu impresionează prin specificațiile tehnice, trebuie amintit că aduce și câteva beneficii. Astfel, producătorul promite că noul model aduce un cost mai redus al traficului de date, comparativ cu alte modele de pe piață, fiind dotat cu Nokia Maps și Nokia Browser. Aparent, aplicațiile determină reducerea costului pentru trafic de date.

Nokia Asha 305 este singurul dual-sim dintre cele trei modele
Nokia Asha 305 este singurul dual-sim dintre cele trei modele

De asemenea, trebuie menționat faptul că Nokia Asha 305 este un smartphone dual-sim cu Easy Swap. Acest model va putea fi achiziționat pentru suma aproximativă de 255 RON.

Nokia Asha 306

Nokia Asha 306 aduce specificații tehnice similare cu Asha 305. Terminalul vine cu același ecran de 3 inch pe care îl regăsim la Asha 305. Noul smartphone are suport pentru streaming prin WLAN și GPRS însă nu este dual-sim.

Nokia Asha 306 este asemanator cu Asha 306 in ceea ce priveste design-ul si specificatiile
Nokia Asha 306 este asemanator cu Asha 306 in ceea ce priveste design-ul si specificatiile

Prețul pentru acest model este de 310 RON și potrivit producătorului este cel mai ieftin telefon WiFi.

Nokia Asha 311

Nokia Asha 311 este cel mai performant dispozitiv dintre cele trei modele. Smartphone-ul caută să ofere o experiență de Internet rapidă, find dotat cu un procesor care funcționează la o frecvență de 1GHz și suport pentru 3.5G. Asha 311 este dotat tot cu un ecran de 3 inch  însă are o cameră foto  mai bună, de 3.2 Megapixeli.

Nokia pune la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a descărca 40 de aplicații EA gratuit la achiziționarea unuia dintre cele trei terminale. Cu toate acestea, Nokia Asha 311 va avea preîncarcată și aplicația Angry Birds. Acest model va putea fi achiziționat pentru suma de 420 RON.

Nokia Asha 311 va veni cu aplicatia Angry Birds preincarcata
Nokia Asha 311 va veni cu aplicatia Angry Birds preincarcata

În ansamblu, achiziționarea unuia dintre aceste trei modele se poate dovedi avantajoasă, dacă nu va deranjează specificațiile tehnice modeste pe care le aduc. Terminalele Nokia Asha au înregistrat deja succes pe piață și se așteaptă ca noile modele să se descurce la fel de bine având în vedere prețul redus la care vor putea fi achiziționate, și mai ales dacă luăm în calcul faptul că prețul ar putea scădea considerabil dacă smartphone-urile vor fi achiziționate împreună cu un abonament.

Amintim că prețurile pentru aceste modele nu includ taxele. De asemenea, noile modele vor fi disponibile pe piață in urmatoarele luni.

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!