GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Asha Touch 311, 306/305 – smartphoneuri de buget

Autor: Echipa GiZ

Nokia a anunțat lansarea gamei de smartphone-uri Asha Touch. Dispozitivele, trei la număr, poartă numele Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 și Nokia Asha 311 și se adresează utilizatorilor care caută un telefon full touch la un preț accesibil. Nokia Asha a fost lansat deja pe piață anul trecut, iar noile modele vin să completeze gama.

Noile terminale caută să îmbunătățească experiența utilizatorilor în ceea ce privește navigarea pe Internet și divertismentul și aduc câteva avantaje în acest sens.

Nokia Asha 305

Nokia Asha 305 este dotat cu un ecran touchscreen WQVGA luminos și rezistent, cu o diagonală de 3 inch. Display-ul ar putea să fie considerat de anumiți utilizatori ca fiind prea mic, mai ales în contextul în care noua gamă urmărește îmbunătățirea experienței touch și a navigării pe internet. Telefonul este dotat și cu o cameră foto destul de modestă, cu un senzor de doar 2 Megapixeli. Asha 305 are suport pentru Bluetooth și Dual Band.

Dacă noul model nu impresionează prin specificațiile tehnice, trebuie amintit că aduce și câteva beneficii. Astfel, producătorul promite că noul model aduce un cost mai redus al traficului de date, comparativ cu alte modele de pe piață, fiind dotat cu Nokia Maps și Nokia Browser. Aparent, aplicațiile determină reducerea costului pentru trafic de date.

Nokia Asha 305 este singurul dual-sim dintre cele trei modele

Nokia Asha 305 este singurul dual-sim dintre cele trei modele

De asemenea, trebuie menționat faptul că Nokia Asha 305 este un smartphone dual-sim cu Easy Swap. Acest model va putea fi achiziționat pentru suma aproximativă de 255 RON.

Nokia Asha 306

Nokia Asha 306 aduce specificații tehnice similare cu Asha 305. Terminalul vine cu același ecran de 3 inch pe care îl regăsim la Asha 305. Noul smartphone are suport pentru streaming prin WLAN și GPRS însă nu este dual-sim.

Nokia Asha 306 este asemanator cu Asha 306 in ceea ce priveste design-ul si specificatiile

Nokia Asha 306 este asemanator cu Asha 306 in ceea ce priveste design-ul si specificatiile

Prețul pentru acest model este de 310 RON și potrivit producătorului este cel mai ieftin telefon WiFi.

Nokia Asha 311

Nokia Asha 311 este cel mai performant dispozitiv dintre cele trei modele. Smartphone-ul caută să ofere o experiență de Internet rapidă, find dotat cu un procesor care funcționează la o frecvență de 1GHz și suport pentru 3.5G. Asha 311 este dotat tot cu un ecran de 3 inch  însă are o cameră foto  mai bună, de 3.2 Megapixeli.

Nokia pune la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a descărca 40 de aplicații EA gratuit la achiziționarea unuia dintre cele trei terminale. Cu toate acestea, Nokia Asha 311 va avea preîncarcată și aplicația Angry Birds. Acest model va putea fi achiziționat pentru suma de 420 RON.

Nokia Asha 311 va veni cu aplicatia Angry Birds preincarcata

Nokia Asha 311 va veni cu aplicatia Angry Birds preincarcata

În ansamblu, achiziționarea unuia dintre aceste trei modele se poate dovedi avantajoasă, dacă nu va deranjează specificațiile tehnice modeste pe care le aduc. Terminalele Nokia Asha au înregistrat deja succes pe piață și se așteaptă ca noile modele să se descurce la fel de bine având în vedere prețul redus la care vor putea fi achiziționate, și mai ales dacă luăm în calcul faptul că prețul ar putea scădea considerabil dacă smartphone-urile vor fi achiziționate împreună cu un abonament.

Amintim că prețurile pentru aceste modele nu includ taxele. De asemenea, noile modele vor fi disponibile pe piață in urmatoarele luni.

1 comentariu

  1. Ioana

    28 iunie 2015 la 02:01

    Buna am un nokia 311 si nu am ideie cum se foloseste camera din fata . cea mica:( merge doar cea din spate e nou penru mine si nu stiu exact cum se folosese e doar petru call video ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri