GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus PadFone Infinity – specificaţii şi păreri – telefon plus tabletă

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a lansat la MWC 2013 a treia generaţie PadFone. Noul model împrumuta numele Infinity de la produsele premium ale producătorului taiwanez pentru a deveni Asus PadFone Infinity, un telefon care se integrează într-un docking station pentru a se transforma în tableta.

Chiar dacă au trecut doar patru luni de la lansarea PadFone 2, noul Asus PadFone Infinity reprezintă un upgrade binevenit din punct de vedere al specificaţiilor tehnice pe care le vom întâlni la telefoanele şi tabletele care vor fi lansate pe parcursul anului 2013.

Partea principală a dispozitivului este smartphone-ul echipat cu ecran de 5” şi rezoluţie 1920×1080 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 441 pixeli per inch.

Platforma hardware a fost de asemenea îmbunătăţită, întrucât PadFone infinity utilizează chipsetul Qualcomm Snapdragon S600 cu procesor quad-core de 1.7 GHz, grafică Adreno 320 şi 2 GB RAM. În plus, telefonul beneficiază de 32 GB sau 64 GB de memorie internă.

Conectivitatea este practic completă, întrucât este asigurată de Wi-Fi, 3G, 4G LTE, NFC, bluetooth 4.0 şi GPS cu sistem GLONASS. Camera foto de 13 MP înregistrează clipuri video în format FullHD, la fel ca şi camera frontală de 2 MP.

Telefonul tableta de la Asus a primit acum rezolutie FullHD pentru ambele ecrane

Telefonul tableta de la Asus a primit acum rezolutie FullHD pentru ambele ecrane

În momentul în care este conectat la docking station, telefonul se transformă într-o tabletă de 10.1” cu rezoluţie 1920×1200 pixeli care utilizează platforma hardware a smartphone-ului, după reţeta deja existentă la precedentele terminale din serie.

Din păcate, şi noul PadFone Infinity are rezoluţii diferite pentru telefon şi tabletă, ceea ce va conduce uneori la o afişare defectuoasă a conţinutului atunci când faci rapid trecerea de la un tip de dispozitiv la altul.

Acumulatorul are o capacitate de 2400 mAh care asigură, potrivit producătorului, până la 19 ore de convorbiri în reţele 3G şi până la 40 de pre de convorbiri atunci când este conectat la docking station.

Hibridul va rula încă de la lansare Android 4.2 Jelly Bean, cea mai recentă versiune a sistemului de operare realizat de Google.

Potrivit primelor informaţii, noul Asus PadFone Infinity va fi comercializat doar în combinaţia telefon + tabletă, iar preţul solicitat de producătorul taiwanez este de 999 EUR. Astfel, în România, ne putem aştepta la preţuri de 4.500 – 5.000 lei atunci când produsul va apărea în magazine în cursul lunii aprilie.

Teoretic, acest preţ este mai bun decât dacă ai achiziţiona separat un smartphone de 5″ cu rezoluţie FullHD şi un o tabletă de 10.1″ cu aceeaşi rezoluţie, însă pe de altă parte costurile vor fi probabil prea mari pentru o bună parte dintre utilizatori.

Docking station-ul care se transforma in tableta

Docking station-ul care se transforma in tableta

Rămâneţi alături de GiZ pentru a vedea fotografii şi clipuri video realizate cu noul Asus PadFone Infinity la MWC 2013 de către colegii noştri Andrei şi Ionuţ prezenţi în această perioadă la Barcelona.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri