GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

BlackBerry Bold 9780 – specificaţii, detalii şi preţuri

Autor: Echipa GiZ

Când descoperă reţeta succesului pentru un anumit gadget producătorii se mulţumesc să lanseze, la anumite intervale de timp, produse puţin îmbunătăţite faţă de varianta originală.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă smartphone-ul BlackBerry Bold 9780. Având ca sursă de inspiraţie modelul Bold 9700 lansat în noiembrie 2009, cei de la BlackBerry s-au gândit că pentru un smartphone nou este suficient să modifice pe alocuri varianta precedentă.

Specificaţiile tehnice ale lui Blackberry Bold 9780 nu diferă cu mult faţă de modelul anterior dar merită menţionate:

 • ecran TFT de 2.44”, rezoluţie 480 x 360 pixeli;
 • tastatură QWERTY;
 • capacitate de stocare 256MB;
 • slot pentru card microSD maxim 3GB;
 • cameră foto de 5MP (2592 x 1944 pixeli);
 • player audio MP3, AAC+, WMA;
 • player video DivX, WMV, Xvid, 3gp;
 • SMS, MMS, Email, Push Email, IM;
 • 3G, GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth, microUSB;
 • sistem de operare BlackBerry OS 6.0
BlackBerry Bold 9780

BlackBerry Bold 9780 nu difera foarte mult fata de modelul anterior

Design – Construcţie
Dacă la capitolul specificaţii tehnice modificările sunt uşor de trecut cu vederea acelaşi lucru se poate spune şi despre design. BlackBerry Bold 9780 copiază atât de mult modelul precedent încât este dificil să-ti dai seama ce smartphone ai în mână. Ecranul cu diagonala de 2.44” are rezoluţia de 480 x 360 pixeli şi este capabil să afişeze 65.000 de culori. Sub ecran se află montat un trackpad optic şi binecunoscuta tastatură QWERTY. Dimensiunile şi greutatea au exact aceleaşi valori ca Bold 9700 şi anume: 109 x 60 x 14mm şi 122 grame.

Sistem de operare – Aplicaţii
Bold 9780 este primul smartphone care foloseşte sistemul de operare BlackBerry OS 6.0. Telefonul este ajutat de un procesor cu frecvenţa de 624 MHz şi 512MB RAM. Printre aplicaţiile preinstalate se numără: Twitter, Facebook, MySpace, eBay, Windows Live Messenger, Google Talk, Yahoo Messenger, AOL Instant Messenger, etc. Utilizatorii au bineînţeles acces la BlackBerry App World care acum acceptă şi plata cu cărţi de credit. Bold 9780 poate deschide documente Word, Excel, PowerPoint şi chiar PDF.

BlackBerry Bold 9780

Primul smartphone bazat pe noul sistem de operare BlackBerry OS 6.0Multimedia

Fotografii amatori au la dispoziţie o cameră foto de 5MP cu rezoluţia de 2592 x 1944 pixeli, 2x zoom digital şi bliţ LED. Imaginile sunt stocate pe memoria internă sau la nevoie pe un card de memorie extern microSD. Telefonul vine însoţit de un card de 2GB şi suportă microSD-uri cu capacitatea maximă de 32GB. Player-ul audio redă melodii în format MP3, WMA, AAC+, iar pe partea video pot fi rulate fişiere DivX, XviD, WMV sau 3gp.

Conectivitate
Aşa cum ne-au obişnuit până acum cei de la BlackBerry au echipat modelul Bold 9780 cu toate tehnologiile moderne de conectare: 3G, EDGE, GPRS, Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth versiunea 2.1 şi conector microUSB. Evident că nu putea să lipsească jack-ul audio de 3.5mm. Acumulatorul Li-Ion are capacitatea de 1500mAh şi oferă o autonomie destul de bună:

 • 6 ore de convorbiri,
 • 528 ore standby GSM – 408 ore UMTS,
 • 36 ore de muzică.

Disponibilitate şi preţ
BlackBerry Bold 9780 este aşteptat să fie preluat de operatorii de telefonie începând din luna noiembrie aşa că în cel mai scurt timp îl vom vedea în magazine. Preţul nu a fost deocamdată anunţat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri