GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Blackberry Storm 2

Autor: Echipa GiZ

A trecut aproximativ un an de la lansarea lui BlackBerry Storm, primul smartphone cu ecran tactil produs de RIM. (Research in Motion) După cum era de aşteptat, seria Storm s-a mărit cu încă un membru în această lună. Este vorba de modelul Storm2 9520 cunoscut şi ca Storm2 9550 în America.

Noul BlackBerry nu diferă semnificativ de modelul precedent la capitolul design. De altfel dimensiunile şi greutatea au rămas aproape neschimbate. Rămâne în continuare un telefon cu “greutate” care nu încape chiar în orice buzunar. Ecranul se apropie ca dimensiuni cu cel al iPhone-ului (3.5”) însă este capabil să afişeze doar 65.000 de culori. Pentru orice activităţi care implică utilizarea unei tastaturi vei avea la dispoziţie o tastatura QWERTY virtuală.

Cateva specificatii importante ale lui Blackberry Storm 2:

  • ecran 3.25”, rezoluţie 480 x 360 pixeli şi 65.000 de culori afişate
  • memorie inclusă 2GB şi slot pentru card microSD (TransFlash)
  • cameră foto de 3.15MP (2048 x 1536 pixeli) cu autofocus şi bliţ LED
  • media player MP3/WMA/AAC+
  • video player MP4/3gp/H.264/WMV
  • SMS, MMS, Email şi IM
  • 3G, GPRS, EDGE, Bluetooth v2.1 cu A2DP, microUSB şi Wi-Fi 802.11b/g
  • sistem de operare Blackberry OS
  • dimensiuni: 112.5 x 62.2 x 14 mm
  • greutate: 160g

Ca orice smartphone care se respectă BlackBerry Storm2 are un editor care poate deschide documente Word, Excel, PDF şi prezentări realizate în PowerPoint. Acesta este echipat şi cu un receptor GPS – suport A-GPS. Pentru navigare sunt folosite hărţile Blackberry preinstalate care oferă o funcţionalitate destul de redusă.

Blackberry Storm 2 poate fi usor confundat cu primul model

Blackberry Storm 2 poate fi usor confundat cu primul model

Chiar dacă nu este un telefon dedicat neapărat tinerilor, BlackBerry este capabil să ruleze muzică şi filme. Lipseşte însă suportul pentru DivX şi Xvid aşa că nu rămâne decât să convertesşti filmele în MPEG-4 sau WMV. Mi se pare însă interesant jack-ul audio de 3.5mm la care poţi conecta orice fel de căşti, asta dacă nu eşti mulţumit de cele cu care este livrat telefonul.

Din punctul meu de vedere prima versiune de Storm avea un singur dezavantaj la capitolul conexiuni: lipsea suportul Wi-Fi. Cei de la RIM au sesizat această problemă şi au dotat Storm2 cu conexiune WLAN care suportă standardele actuale 802.11b/g. Posesorii se pot conecta la internet cu viteze EDGE şi 3G dar atunci când găsesc un hotspot gratuit pot naviga liniştiţi pe internet. Au început să apară destule hotspot-uri în marile oraşe, iar avantajul este că nu costă nimic. Tot la capitolul îmbunătăţiri se poate menţiona memoria internă care a crescut de la valoarea de 1GB la 2GB.

Toate unghiurile lui Blackberry Storm 2

Toate unghiurile lui Blackberry Storm 2

Acumulatorul Li-Ion cu care este dotat Storm2 a rămas la fel de puternic ca înainte având 1400mAh. Astfel în stand-by smartphone-ul rezistă 305ore (2G) / 280ore (3G), iar dacă vrei să vorbeşti cu prietenii ai la dispoziţie 5ore (2G) / 6ore (3G). Bineînţeles că acestea sunt valorile declarate de producător aşa încât nu cred că se aşteaptă cineva să reziste acumulatorul chiar aşa de mult. Dacă foloseşti intens ecranul, asculţi muzică şi mai navighezi pe internet e clar că atunci când ajungi acasă trebuie să reîncarci acumulatorul.

BlackBerry Storm2 9520 urmează să îşi facă apariţia în magazine spre sfărşitul anului dar nu ştiu exact care vor fi preţurile. Cel mai probabil în România va ajunge prin Vodafone aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut pentru prima versiune de Storm.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri