Digi Oriunde – Aplicaţia RCS&RDS pentru convorbiri gratuite de pe smartphone

Digi Oriunde va reprezenta următorul pas în încercarea companiei RCS&RDS de a se impune pe piaţa telefoniei mobile.

RCS&RDS pregăteşte lansarea unei aplicaţii pentru smartphone-uri Android, iPhone şi Windows Phone care va permite convorbiri gratuite prin internet cu alţi utilizatori care folosesc aplicaţia, potrivit unor informaţii dezvăluite de oficialii companiei pentru publicaţia Ziarul Financiar.

Botezată Digi Oriunde, aplicaţia va putea fi utilizată atât prin intermediul conexiunilor Wi-Fi, cât şi prin conexiunea 3G a operatorului tău de telefonie, indiferent că acesta este Vodafone, Orange, Cosmote sau RCS&RDS.

Evident, în cazul utilizării unei conexiuni 3G, vei plăti traficul de date consumat pentru efectuarea convorbirii, dacă acesta nu este inclus într-o (extra)opţiune cu trafic inclus.

Digi Oriunde are practic funcţionalităţi asemănătoare cu cele ale aplicaţiei Viber, una dintre cele mai populare soluţii ale momentului pentru convorbiri prin internet.

Totuşi, cei de la RCS&RDS promit şi o facilitate inedită în plus: posibilitatea să apelezi orice utilizator, chiar dacă nu are instalată aplicaţia Digi Oriunde, prin intermediul contului de telefonie mobilă şi a unei conexiuni Wi-Fi. Această soluţie este ideală în cazul în care eşti în roaming, întrucât îţi permite să realizezi o convorbire cu tarif local chiar dacă eşti plecat în străinătate.

Cu Digi Oriunde vei putea vorbi gratuit la telefon, dar daca vrei liniste sa ai liniste ai grija sa nu afle prietena ta!

Potrivit informaţiilor din Ziarul Financiar, aplicaţia va fi lansată în următoarele două săptămâni, însă rămâne de văzut care va fi reacţia operatorilor de telefonie.

În mod cert, Vodafone, Orange şi Cosmote nu vor privi cu ochi buni lansarea unei aplicaţii care permite convorbiri gratuite şi, mai ales, care permite ocolirea tarifelor usturătoare din roaming, cu atât mai mult cu cât oferta vine din partea unei companii de telecomunicaţii rivale. De aceea, nu este exclus ca operatorii să încerce să blocheze aplicaţia într-un fel sau altul.

Nu în ultimul rând, aplicaţia Digi Oriunde reprezintă încă o dovadă a interesului manifestat de RCS&RDS pentru telefonia mobila. După ce a devenit principalul furnizor de internet şi televiziune din România, compania a lansat recent şi o primă ofertă de smartphone-uri pentru abonamente la Digi Mobil, la preţuri uşor mai scăzute decât concurenţa şi cu tarife semnificativ mai mici pentru abonamente.

Oferta respectivă este valabilă în prezent doar în Oradea, însă în mod aproape sigur va fi extinsă la un moment dat în principalele oraşe din ţară.

Vom reveni cu detalii despre aplicaţia Digi Oriunde atunci când aceasta va fi lansată oficial.

3 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!