GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC Desire 200, smartphone de buget – specificații, imagini, preț

Autor: Echipa GiZ

Gama Desire este completată cu un nou model accesibil – HTC Desire 200. Compania taiwaneză demonstrează că nu produce doar cel mai bun smartphone Android al momentului, dar și terminale adresate utilizatorilor ce nu vor să investească prea mult într-un telefon.

Desire 200 poate fi considerat un upgrade al modelului de buget de anul trecut, HTC Desire C. Alături de specificațiile îmbunătățite, pentru a beneficia de succes printre cumpărători, Desire 200 preia și câteva elemente de design de la vârful de gamă HTC One.

Desire 200 va avea de înfruntat mai multe telefoane Android de buget, inclusiv modele lansate sub brand-ul operatorilor de telefonie.

La acestea se adaugă și noua serie Nokia de smartphone-uri accesibile, lansată odată cu Asha 501. Dar să vedem ce oferă HTC Desire 200, care sunt dotările și cum se poziționează în raport cu concurența.

HTC Desire 200 specificații

Noul model de buget este echipat cu:

  • procesor cu un singur nucleu tactat la 1GHz;
  • ecran de 3,5 inch;
  • 512 MB memorie RAM și 4 GB stocare internă;
  • cameră foto de 5MP;
  • Android 4.0 și HTC Sense.

Funcții importante

Desire 200 este motorizat de un procesor Qualcomm Snapdragon S1 tactat la 1GHz, o îmbunătățire semnificativă față de Desire C, echipat cu un procesor S1 la 600 MHz. Alături de procesor, platforma include și un GPU Adreno 200 care ar trebui să îmbunătățească performanțele în jocuri. Nu ne putem aștepta la rezultate remarcabile din partea Desire 200, dar telefonul ar trebui să îndeplinească cu succes sarcinile de bază. Memoria RAM de 512 MB ar putea încetini utilizarea, în special dacă mai multe aplicații funcționează simultan.

HTC nu precizează cât din spațiul de stocare de 4GB este disponibil utilizatorului, dar poate fi completat prin adăugarea unui card MicroSD de până la 32GB.

Ecranul de 3,5 inch are rezoluție HVGA (320 x 480 pixeli, aproximativ 165 ppi), specificații identice cu ale modelului Desire C.

Camera foto este dotată cu senzor de 5 MP cu focus fix și obiectiv 34mm/F2.8. HTC a îmbunătățit aplicația camerei foto adăugând tehnologii de detectare a zâmbetului, control automat, filtre digitale și posibilitatea de a partaja rapid imaginile pe rețelele de socializare. De asemenea, camera poate filma la rezoluție VGA în format mp4. Desire 200 nu are cameră frontală pentru apeluri video.

Așa cum ne-am obișnuit la HTC, Desire 200 vine cu tehnologia Beats Audio ce ar trebui să ofere, împreună cu setul de căști HTC aflat în pachet, sunet de calitate înaltă. Telefonul poate să redea mai multe formate audio și video, printre care aac, ogg, m4a, wma, .3gp, mp4, wmv și avi.

Desire 200 este dotat cu GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, senzori de accelerație, proximitate și lumină ambientală.

Acumulatorul de 1230 mAh ar trebui să ofere, conform HTC, până la 821 de ore în regim de așteptare și până la 10,9 ore de convorbire. Bateria poate fi schimbată de utilizator.

Telefonul este compatibil cu rețelele 2G EDGE și 3G HSDPA cu viteze de până la 7,2 Mbps.

Pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze traficul de date, a fost inclusă aplicația HTC Data Manager. Aceasta monitorizează în timp real conexiunea la Internet și permite stabilirea modului optim pentru ca utilizatorul să se încadreze în valorile stabilite prin planul tarifar .

HTC a făcut și câteva modificări la browser-ul de Internet pentru a ajusta automat dimensiunea textului afișat și pentru a înlătura reclamele nedorite. Alături de aceste modificări, sunt prezente și elementele binecunoscute ale interfeței HTC Sense.

Desire 200 are dimensiunile 107,7 x 60,8 x 11,9mm și o greutate de 100 grame, foarte apropiate de Desire C. În privința aspectului, HTC a făcut câteva modificări, împrumutând de la One difuzorul frontal poziționat în partea de sus. Capacul spate are ca elemente principale logo-ul HTC și camera poziționată central. Telefonul va fi disponibil în două versiuni de culoare, cu carcasă albă sau neagră.

Îl cumpărăm sau nu?

Desire 200 este un telefon de buget cu specificații decente. Principalul upgrade față de Desire C este procesorul tactat la 1GHz, restul specificațiilor fiind identice cu ale modelului de anul trecut. Desire 200 ar trebui să ofere performanțe mai bune, păstrând un preț accesibil.

Memoria RAM ar putea crea probleme utilizatorilor care doresc să ruleze mai multe aplicații simultan, dar ar trebui să fie suficientă pentru a asigura o funcționare fluentă în condiții obișnuite. În funcție de prețul la care va ajunge în România, Desire 200 ar putea fi printre cele mai accesibile telefoane cu Android lansate anul acesta. Mai multe detalii privind performanțele și aplicațiile preinstalate de HTC vor fi disponibile odată ce telefonul va ajunge în review.

HTC Desire 200 vs. concurența (HTC Desire C, Orange Nivo și Samsung Galaxy Star)

Față de Desire C, noul model oferă un upgrade semnificativ al procesorului și o schimbare de aspect care îl aduce mai aproape de gama lansată în 2013.

Orange Nivo vine cu un procesor Dual-Core Qualcomm Snapdragon S2 tactat la 1GHz și ecran de 4 inch, dar are tot 512 MB RAM și cameră de 5MP.

Galaxy Star are procesor tactat la 1GHz și 512 MB RAM, dar vine cu un ecran mai mic (3 inch) și cameră de doar 2 MP.

Preț HTC Desire 200

Pentru moment, HTC a anunțat doar prețul recomandat pentru Taiwan, de aproximativ 167 $. Având în vedere că HTC Desire C se comercializează în prezent la aproximativ 590 lei, putem estima un preț de cca. 750 lei la lansare pentru Desire 200. Ulterior, odată ce telefonul va intra în oferta operatorilor, prețul ar putea să mai scadă.

Concluzii

HTC Desire 200 este un upgrade al modelului Desire C lansat acum un an, aducând în plus un procesor mai puternic. Aspectul compact, elementele de design împrumutate de la HTC One și prețul accesibil l-ar putea face un model apreciat al segmentului de bază. Acumulatorul de 1230 mAh și tehnologia Beats Audio, completată de setul de căști HTC, îl fac un telefon potrivit pentru cei care vor să asculte muzică în condiții foarte bune. Desire 200 ar putea să aibă unele probleme în multitasking, dar ar trebui să funcționeze fluent în aplicațiile uzuale.

Așteptăm opiniile și întrebările voastre cu privire la HTC Desire 200 în secțiunea de comentarii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri