GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC Desire C – Smartphone de buget cu Android – specificatii, pareri

Autor: Echipa Giz.ro

HTC Desire C este noul smartphone de buget din portofoliul HTC care mizează pe Android 4.0 şi sistem Beats Audio.

După seria HTC One compusă din trei smartphone-uri şi prezentată la MWC 2012, HTC a lansat un model de buget care păstrează în comun doar sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sandwich, interfaţa HTC Sense 4.0 şi sistemul Beats Audio.

Telefonul are un display de 3.5” cu rezoluţie 320×480 pixeli şi este motorizat de un procesor Qualcomm Snapdragon S1 cu frecvenţa de 600 MHz, la care se adaugă 512 MB RM.

Stocarea datelor se realizează pe memoria internă de 4 GB, care poate fi extinsă cu până la 32 GB prin carduri microSD şi cu alţi 25 GB oferiţi prin parteneriatul cu serviciul Dropbox.

HTC Desire C se conectează la internet prin 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps şi prin Wi-Fi 802.11b/g/n, la care se aaugă şi prezenţa tehnologiei Bluetooth 4.0.

Camera foto este de asemenea una specifică acestui buget şi are 5 MP, fiind capabilă să înregistreze clipuri video numai la rezoluţie VGA, acumulatorul are 1230 mAh, iar greutatea totală a telefonului este de 98 de grame, dimensiunile sale fiind 107.2 mm x 60.6 mm x 11.95 mm.

HTC Desire C, un smartphone de buget cu Android IceCream Sandwich

Telefonul se adresează cu precădere utilizatorilor cu un buget limitat care doresc să beneficieze de un smartphone compact, dotat cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, dar şi celor care apreciază interfaţa HTC Sense 4.0 dezvoltată de producătorul taiwanez.

Din punct de vedere al dotărilor hardware, HTC Desire C este mai degrabă un urmaş al mai vechilor cunoştinţe HTC Wildfire S şi HTC Explorer şi mai puţin al al lui HTC Desire S, întrucât este dotat tot cu procesor single-core de 600 MHz, iar singurele diferenţe majore sunt ecranul uşor mai mare şi memoria internă de 4 GB.

HTC Desire C va fi disponibil pe culorile alb, negru si rosu

Pe de altă parte, un procesor mai puternic ar fi riscat să canibalizeze vânzările lui HTC One V,  mezinul seriei One lansată la finalul lunii februarie, mai ales că Desire C împrumută unele elemente de design ale acestuia.

În plus, HTC Desire C demonstrează încă o dată că problema actualizării sistemului de operare Android la ultima versiune nu depinde exclusiv de platforma hardware, ci mai ales de voinţa producătorului, în condiţiile în care HTC Wildfire S nu a primit Android 4.0 pe motiv că hardware-ul este prea modest.

HTC Desire C nu impresioneaza prin dotarile tehnice

HTC Desire C va apărea în magazine şi în ofertele Vodafone şi Orange pe parcursul lunii mai, iar preţul recomandat de vânzare fără contract este de 200 EUR, adică aproximativ 900 lei.

La aceste dotări şi preţuri, noul smartphone va intra în competiţie directă cu rivali precum Samsung Galaxy mini 2, care oferă aproximativ aceleaşi dotări tehnice la un preţ semnificativ mai mic.

Principalul avantaj al lui HTC Desire C rămâne însă adoptarea celei mai noi versiuni de Google Android, alături de interfaţa HTC Sense 4.0.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri