GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC One X – smatphone de top – pareri, specificatii, preturi

Autor: Echipa Giz.ro

HTC a lansat duminică la Mobile World Congress cel mai puternic smarphone din portofoliul său de până acum. HTC One X iese în evidenţă prin ecranul de 4.7” şi platforma hardware Tegra 3 cu procesor quad-core.

Anunţul făcut de HTC nu reprezintă o surpriză majoră, întrucât specificaţiile tehnice şi chiar designul smartphone-ului erau cunoscute de mai mult timp în urma “scăpărilor” din presă.

Să recapitulăm: HTC One X are un ecran Super LCD 2 cu diagonala de 4.7” şi rezoluţie 1280×720 pixeli (adică exact rezoluţie HD 720p) cu protecţie Gorilla Glass.

Construit din plastic policarbonat, smartphone-ul rulează pe platforma hardware Nvidia Tegra 3, dotată cu procesor cu patru nuclee tactate la 1.5 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 32 GB pentru stocarea datelor. Telefonul nu beneficiază de slot pentru carduri microSD, însă HTC oferă 25 GB spaţiu de stocare gratuit prin intermediul serviciului Dropbox pentru o perioadă de doi ani.

Conectivitatea este la înălţime, aşa cum ne aşteptăm de la un smarpthone de top: Wireless 802.11 b/g/n, 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, EDGE, GPRS, bluetooth, DLNA, NFC, jack de 3.5 mm şi port microUSB.

HTC nu este o marcă foarte populară în rândul pasionaţilor de fotografie din cauza camerelor modeste de până acum de pe telefoanele taiwaneze, însă compania este decisă să schimbe această percepţie.

HTC One X, noua nava amiral a companiei taiwaneze

Noul HTC One X are o cameră foto de 8 MP capabilă să înregistreze clipuri video în format Full-HD 1080p, însă partea interesantă este modulul botezat Dual Shutter, care permite realizarea fotografiilor simultan cu înregistrarea unui clip. În plus, camera poate fi accesată mai uşor din meniu şi permite realizarea mai rapidă a fotografiilor. Ca accesoriu suplimentar, există şi o cameră foto frontală de 1.3 MP dedicată apelurilor video.

Nici audiţia nu a fost trecută cu vederea, întrucât HTC continuă şi pe acest model parteneriatul cu Beats Audio şi beneficiază de un microfon dual care are rolul de a reduce zgomotul ambiental.

Iar pentru a face faţă solicitărilor intense din punct de vedere energetic, HTC a optat pentru un acumulator Li-Polymer cu capacitatea de 1800 mAh.

Deloc surprinzător, HTC one X va utiliza sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sandwich, personalizat de producătorul taiwanez cu interfaţa proprie HTC Sense 4.0.

În ciuda dimensiunilor generoase ale display-ului, HTC One X reuşeşte să păstreze proporţii decente şi are o grosime de numai 9.29 mm, în timp ce greutatea ajunge la 130 de grame.

Noul telefon marchează practic lansarea noii serii de smartphone-uri One de la HTC, care mai include deocamdată şi modele HTC One S şi HTC One V, despre care vom vorbi în mai multe articole viitoare.

În final, merită să menţionăm că pe teritoriul Statelor Unite HTC One X va fi comercializat sub numele HTC One XL, L provenind de la faptul că telefonul va avea suport pentru tehnologia LTE. Totuşi, această versiune este lipsită de platforma Tegra 3, urmând să utilizeze un procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual-core.

HTC One X va fi disponibil în magazine începând cu luna aprilie a acestui an, însă preţul nu a fost încă anunţat.

Rămâneţi alături de GiZ pentru mai multe fotografii şi un hands-on realizat de echipa GiZ la Barcelona cu ocazia lansării noului smartphone de top de la HTC.

Si cateva prezentari video ale lui HTC ONE X:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri