GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC One XL – Telefonul 4G de top de la HTC – pareri, comentarii

Autor: Echipa Giz.ro

HTC One XL va fi disponibil pe continentul european începând din luna iunie şi, comparativ cu fratele geamăn HTC One X, va fi dotat cu tehnologie LTE (4G) şi procesor dual-core.

Utilizatorii din Europa vor avea posibilitatea de a achiziţiona modelul HTC One XL, care vine să completeze gama de smartphone-uri din seria One lansată de producătorul taiwanez la MWC 2012.

Telefonul a fost lansat în acelaşi timp cu HTC One X, HTC One S şi HTC One V, însă până în prezent a putut fi achiziţionat doar din Statele Unite.

Din punct de vedere al designului, HTC One XL este identic cu HTC One X, având o carcasă din plastic policarbonat şi dimensiuni 134x69x8.9 mm, iar ecranul protejat cu Gorilla Glass este de tip Super LCD 2, are o diagonală de 4.7” şi rezoluţie HD 1280×720 pixeli.

Principalele diferenţe faţă de HTC One X se remarcă la platforma hardware: în loc de Nvidia Tegra 3, HTC One XL utilizează un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 cu frecvenţa de 1.5 GHz, ajutat de 1 GB de memorie RAM şi 32 GB alocaţi pentru stocarea datelor.

Spaţiul ar trebui să fie suficient pentru un smartphone, astfel că absenţa slotului pentru carduri microSD nu ar trebui să reprezinte o problemă, în special dacă HTC va oferi şi 25 GB gratuit prin Dropbox timp de doi ani, aşa cum se întâmplă cu HTC One X.

HTC one XL ajunge in curand si in Europa

Cealaltă noutate majoră prezentă pe HTC One XL este conectivitatea LTE (Long Term Evolution), cunoscută drept 4G şi disponibilă doar în Statele Unite şi alte câteva tari. În plus, telefonul se conectează în reţele 3G cu viteze de până la 21 Mbps şi beneficiază de Wireless 802.11 b/g/n, EDGE, GPRS, bluetooth, DLNA, NFC, jack de 3.5 mm şi port microUSB.

Camera foto de 8 MP permite înregistrarea clipurilor video în format Full-HD 1920×1080 pixeli, realizarea fotografiilor concomitent cu înregistrarea unui clip prin funcţia Dual Shutter, dar şi opţiunea de stabilizare video.

Telefonul utilizează sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sandwich împreună cu interfaţa proprietară HTC Sense 4.0.

Prima ţară europeană care va oferi HTC One XL este Germania, acolo unde telefonul va putea fi achiziţionat din luna iunie pentru 659 EUR în variantă pe negru şi 699 EUR în variantă pe alb.

HTC One XL, suficient de puternic pentru filme, muzica si jocuri

Merită să cumperi HTC One XL în loc de HTC One X?

O parte dintre cei interesaţi să cumpere un HTC One X ar putea fi tentaţi să aştepte lansarea lui HTC One XL, în special pentru tehnologia LTE (4G).

Avantajul tehnologiei LTE prezentă pe HTC One XL este însă irelevant pentru piaţa din România, în condiţiile în care ţara noastră nu dispune încă de astfel de reţele de date. Este adevărat că România a eliberat în luna aprilie mai multe frecvenţe radio, dintre care una poate fi utilizată pentru servicii de comunicaţii 4G, însă până în prezent autorităţile nu au anunţat nicio dată concretă pentru licitaţiile în urma cărora operatori precum Vodafone, Orange sau RCS-RDS vor putea furniza tehnologie 4G.

Pe de altă parte, utilizarea unui procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 este justificată de incompatibilitatea platformei Nvidia Tegra 3 cu tehnologia LTE, însă acest lucru nu înseamnă că HTC One XL este mai prejos din punct de vedere al performanţei decât HTC One X, care foloseşte un procesor quad-core.

Totuşi, factorul decisiv în această “luptă internă” va fi cel mai probabil preţul: HTC One X este disponibil fără contract pentru 2.530 lei, în timp ce HTC One XL va costa 2.900 – 3.000 lei în varianta pe alb şi 3.100 – 3.200 lei în varianta pe negru, la un curs de 4.5 lei/EUR.

Prin urmare, pe piaţa din România, HTC One XL va costa cu aproximativ 500 lei mai mult decât HTC One X şi va avea în plus doar o tehnologie de date puternică, însă practic inutilă în ţara noastră în absenţa reţelelor 4G. Concluzia este mai mult decât evidentă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri