GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC Sensation vs. Samsung Galaxy S2 – Duelul giganţilor

Autor: Echipa Giz.ro

iPhone 4 este considerat de mulţi drept cel mai bun smartphone din lume, însă preţul ridicat şi, în unele cazuri, limitările impuse de Apple sistemului de operare iOS îndepărtează o parte dintre potenţialii clienţi.

Aceştia trebuie să se orienteze spre concurenţă, iar în acest moment există cel puţin două telefoane provenite de la producători diferiţi care aspiră la supremaţie în topul smartphone-urilor.

Pe de o parte, Sensation este cel mai puternic telefon construit de HTC, în timp ce rivalii de la Samsung mizează pe Galaxy S2 pentru acapararea unei cote de piaţă cât mai bune. Fără a avea pretenţia de a vă îndruma achiziţia spre unul dintre cele două modele, Giz îţi prezintă o comparaţie între două dintre cele mai performante telefoane existente pe piaţă în acest moment.

Construcţie şi design

HTC Sensation vs. Samsung Galaxy S II - Duelul gigantilor

HTC Sensation şi Samsung Galaxy S II sunt foarte apropiate ca dimensiuni, cu o singură excepţie: sud-coreeanul este semnificativ mai subţire decât rivalul său taiwanez. Lucrurile stau uşor diferit în privinţa construcţiei, pentru că Sensation beneficiază de o carcasă din aluminiu combinat cu plastic, în timp ce Galaxy S II este construit integral din plastic.

Teoretic, taiwanezul iese câştigător la acest capitol, însă o potenţială problemă este masa de 148 de grame a telefonului, în special pentru cei care apreciază mobilitatea. Comparativ, Galaxy S II are doar 116 grame, un pic mai mult decât cea mai mare parte a telefoanelor, fie ele smartphone sau nu.

Dotări tehnice

Samsung Galaxy S II

Ambele telefoane beneficiază de display cu diagonala de 4.3”, însă acestea sunt relativ diferite: cel de pe Galaxy S II este de tip Super AMOLED Plus şi oferă o rezoluţie de 480×800 pixeli, în timp ce cel prezent pe Sensation este mai puţin pretenţios (S-LCD), însă oferă o rezoluţie mai bună, 540×960 pixeli. Prin urmare, o departajare clară la acest capitol este dificil de realizat, lucru valabil şi în cazul procesoarelor, în condiţiile în care ambele beneficiază de unităţi dual-core tactate la cel puţin 1 GHz (Sensation este uşor în avantaj aici, cu procesorul de 1.2 GHz).

O diferenţă mai clară se observă la stocarea datelor, chiar dacă acest parametru nu este esenţial. Sensation vine cu o memorie internă de numai 1 GB, însă mizează pe includerea unui card microSD de 8 GB în pachet, în timp ce Galaxy S II are o ofertă clar mai generoasă cu 16 GB sau chiar 32 GB pentru date.

Aşa cum era de aşteptat, conectivitatea este prezentă cu toate tehnologiile de vârf pe ambele terminale: 3G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooh 3.0 şi microUSB, singura diferenţă fiind că Galaxy S II oferă o viteză de 21 Mbps în 3G comparativ cu cei 14 Mbps ai lui Sensation.

De asemenea, camera foto este practic similară ca specificaţii: cameră foto principală are 8 MP, oferă funcţii precum autofocus, (dual)LED Flash şi geotagging şi permite înregistrarea clipurilor video în format Full-HF 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Sistem de operare

HTC Sensation

Ambele telefoane sunt dotate din fabrică cu Android 2.3 Gingerbeard, ultima versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google. Totuşi, ambii producători utilizează propriile interfeţe software cu scopul de a se diferenţia de rivali şi pentru a aduce diverse beneficii utilizatorilor.

Evident, HTC şi-a câştigat reputaţia pentru interfaţa Sense care a ajuns la versiunea 3.0, care oferă timpi de răspuns foarte buni la comenzi, noi widgeturi şi acces rapid la aplicaţii. Chiar dacă nu se ridică la înălţimea lui Sense 3.0, interfaţa TouchWiz disponibilă pe Galaxy S II oferă la rândul ei avantaje, precum un meniu simplu, notificări avansate şi posibilitatea de a modifica dimensiunea widgeturilor.

Preţ

Echilibrul de forţe dintre cele două telefoane se remarcă inclusiv în ceea ce priveşte preţul: HTC Sensation costă 2400 lei, în timp ce Samsung Galaxy S II costa 2390 lei în versiunea cu memorie internă de 16 GB.

Dacă te tentează opţiunea unui abonament Vodafone, cel mai mic preţ al lui Sensation este 140 EUR dacă optezi pentru un abonament pe doi ani de aproape 32 EUR pe lună, în timp ce cu abonamentul de bază de 3.72 EUR telefonul costă 509 EUR. În schimb, Galaxy S II este semnificativ mai scump. Cel mai mic preţ este de 260 EUR pentru abonamentul de 32 EUR, dar ajunge până la 530 EUR pentru abonamentele standard de 3.72 EUR.

Niciunul dintre aceste telefoane nu este disponibil în oferta Orange.

Concluzii

Este dificil de oferit un verdict clar în favoarea unuia sau altuia, întrucât cele două telefoane beneficiază de dotări tehnice foarte aproapiate şi fiecare are câteva mici avantaje comparativ cu celălalt, lucru remarcat inclusiv la unul dintre aspectele esenţiale: preţul. Totuşi, indiferent de alegerea pe care o faci, vei intra în mod cert în posesia unuia dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă.

2 comentarii

  1. Sorin

    4 august 2011 la 10:03

    Preferinta mea este SGS2 :)

  2. UnuSimplu

    20 noiembrie 2012 la 21:46

    Sensation fara ezitare !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri