GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

LG G4 – specificaţii, păreri şi preţuri

Autor: Echipa Giz.ro

LG G4 păstrează o bună parte din designul precedesorului sau G3, însă promite o experienţă de utilizare superioară datorită unei camere foto mai bune şi a posibilităţii de a alege o carcasă spate din piele.

Lansarea LG G4 vine să completeze segmentul smartphone-urilor de top ale anului 2015 din care mai fac parte, printre alte modele, şi Samsung Galaxy S6 şi HTC One M9.

La prima vedere, noul flagship nu se diferenţiază prea mult de predecesorul LG G3, însă în realitate producătorul sud-coreean încearcă să se evidenţieze prin noutăţi de efect care adresează câteva critici aduse concurenţei.

Prin intermediul acestora, LG speră să atragă de partea sa un număr cât mai mare de cumpărători care nu s-au hotărât încă ce telefon de top să-şi achizitieze şi care aveau unele dubii cu privire la dispozitivele din acest segment.

LG G4 pastreaza designul predecesorului sau

LG G4 pastreaza designul predecesorului sau

LG G4 specificaţii

  • ecran Quantum LCD de 5.5” şi rezoluţie 2560×1440 pixeli
  • chipset Qualcomm Snapdragon 808
  • procesor hexa-core Cortex A57 de 1.8 GHz
  • 3 GB RAM
  • 32 GB spaţiu de stocare
  • cameră foto de 16 MP cu apertura f1.8
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare Android 5.1 Lollipop
  • acumulator Li-Ion de 3000 mAh
  • greutate

Funcţii importante

Din punct de vedere al designului, LG G4 poate fi confundat cu G3: partea frontală este dominată de un ecran cu margini foarte înguste care fac ca telefonul să fie doar cu o jumătate de centimentru mai lung decât un One M9 de 5”, în timp ce butonul de pornire şi cele dedicate volumului sunt din nou amplasate pe partea din spate. Tot aici, în partea de jos, există şi difuzorul.

Totuşi, tocmai spatele prezintă principalele noutăţi ale designului: în versiunea standard, G4 va sosi cu un capac spate din plastic detaşabil, însă dacă vrei ceva de efect poţi alege un spate realizat din piele. În plus, vor exista 6 versiuni de culoare pentru spatele din piele, astfel că opţiunile de personalizare sunt multiple. Desigur, această versiune va presupune un cost mai mare comparativ cu versiunea standard.

În privinţa ecranului au apărut modificări doar la nivel de tehnologie: LG a păstrat diagonală de 5.5”, una pe care unii utilizatori o pot consideră prea mare pentru telefonul de zi cu zi, dar şi rezoluţia 2560×1440 pixeli, una care a generat numeroase controverse la introducerea ei, dar care acum a fost adoptată şi de Samsung pe Galaxy S6. Probabil că LG şi-a luat măsurile de precauţie pentru a evita supraîncălzirea telefonului care, în cazul lui G3, determinau o reducere forţată a luminozităţii ecranului.

Ecranul lui G4 este de tip Quantum LCD, tehnologie care are drept punct forţe o reprezentare mai fidelă a culorilor.

LG G4 are o carcasa usor curbata

LG G4 are o carcasa usor curbata

Pentru platformă hardware, LG a optat pentru un chipset din gama de top, dar mai puţin utilizat: Qualcomm Snapdragon 808. Acesta este imediat inferior vârfului de gama Snapdragon 810 şi este primul chipset hexa-core dezvoltat de Qualcomm, fiind alcătuit dintr-un procesor dual-core Cortex A57 şi un procesor quad-core Cortex A53. Acesta este acompaniat de grafică Adreno 418 şi 3 GB RAM.

Cel puţin teoretic, acest chipset ar trebui să ofere performanţe apropiate de Snapdragon 810, cu avantajul că ar putea să nu se încingă la fel de mult.

La fel ca Samsung şi HTC, LG a optat pentru o capacitate de stocare de cel puţin 32 GB, una necesară mai ales în condiţiile în care sistemul de operare Android şi interfaţa de utilizare pot ocupa chiar şi 7-8 GB din spaţiu. Din punct de vedere al conectivităţii nu remarcăm nico surpriză: telefonul cunoaşte 3G, 4G LTE, Wi-Fi ac şi bluetooth 4.0, astfel că practic nu lipseşte nimic.

Pe lângă spatele opţional din piele, LG G4 aduce o noutate şi în segmentul foto. Senzorul are 16 MP şi iese în evidenţă prin apertura f/1.8, astfel că este un pic mai lat decât cel prezent pe Galaxy S6, care are o apertură f/1.9.

În practică, acest lucru ar trebui să se reflecte într-o calitate mai bună a fotografiilor, mai ales că beneficiază şi de stabilizare optică a imaginii, autofocus cu laser şi un algoritm de calculare a culorilor pentru o reproducere mai fidelă a acestora. În plus, pasionaţii de fotografie vor putea realiza imagini şi într-un mod de lucru complet manual.

Camera este capabilă să realizeze clipuri video cu rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă şi Full-HD cu 60 de cadre pe secundă şi beneficiază de asemenea de stabilitate optică a imaginii.

Camera foto de pe LG G4 promite o calitate superioara pentru poze

Camera foto de pe LG G4 promite o calitate superioara pentru poze

Deloc surprinzător, telefonul vine din fabrică cu Android 5.0 Lollipop acompaniat de interfaţa proprietară UX 4.0. Producătorul sud-coreean susţine că a eliminat o mare parte din aplicaţiile bloatware pentru a oferi utilizatorilor un meniu mai curat, mai mult spaţiu liber şi o rulare mai fluentă a sistemului de operare.

Autonomia reprezintă un factor important de luat în calcul la achiziţionarea unui telefon, iar G4 punctează printr-un acumulator de 3.000 de mAh. Acesta ar trebui să ofere lejer o autonomie de o zi, poate chiar mai mult în cazul în care nu îl foloseşti chiar atât de intens.

Din punct de vedere al dimensiunilor, LG G4 nu va fi pe placul tuturor utilizatorilor prin prisma ecranului de 5.5”, însă pe de altă parte diferenţele comparativ cu alte smartphone-uri de top similare nu sunt chiar atât de mari. Greutatea ajunge la 155 grame.

Îl cumpărăm sau nu?

LG G4 reprezintă mai degrabă o evoluţie a predecesorului G3 şi păstrează o bună parte din designul acestuia din urmă.

Producătorul sud-coreean şi-a concentrat însă atenţia pe dezvoltarea unor carcase spate din piele, pe îmbunătăţirea camerei foto printr-un senzor mai performant şi prin incorporarea unui acumulator generos.

Toate acestea fac din LG G4 un smartphone de top demn de luat în seama dacă eşti în căutarea unui terminal de top, în special dacă designul şi performanţele camerei foto joacă roluri importante în această decizie.

În schimb, dacă eşti deja posesorul unui LG G3, un update imediat la G4 este mai greu de justificat, întrucât diferenţele nu sunt suficient de mari pentru a merita cu adevărat investiţia.

LG G4 este disponibil cu capac spate din piele sau plastic

LG G4 este disponibil cu capac spate din piele sau plastic

Preţ LG G4 şi disponibilitate

LG G4 va fi disponibil în Coreea de Sud începând de la sfârşitul lui aprilie 2015 şi ne aşteptam ca la scurt timp după aceea să apară şi în magazinele de comerţ electronic din Europa şi, implicit, din România.

Din păcate, LG nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la preţul de comercializare al lui G4 în Europa. Totuşi, cel mai probabil, versiunea de bază cu 32 GB şi capac spate din plastic va avea un preţ de 3.200 – 3.400 lei, apropiat de cel al lui Galaxy S6 sau One M9. Vom reveni cu informaţii atunci când LG va anunţa preţurile pentru România ale telefonului.

Concluzii

Prin noul G4, LG completează portofoliul de smartphone-uri de top u un nou model care vine să calce pe urmele lui G2 şi G3, care s-au bucurat de o bună priză la public.

Producătorul sud-coreean a avut grijă să aducă unele îmbunătăţiri de efect la capitole la care rivalii de la Samsung sau HTC au comis erori, iar acest lucru ar putea genera o popularitate bună în rândul utilizatorilor de zi cu zi.

3 comentarii

  1. Marian

    28 aprilie 2015 la 20:04

    Foarte interesant, insa odata cu lansarea pe piata a noilor generatii de telefoane iphone 6, samsung s6, a cam urcat pretul destul de sus si devin din ce in ce mai inaccesibile noile modele.
    Sunt curios oare cat or mai creste preturile acestor produse si unde se va opri sau ce vor mai revolutiona in viitorul apropriat?
    Pana atunci sa asteptam sa prindem ceva oferte si promotii pe la magazinele de specialitate ;)
    Felicitari pentru articol!

  2. Ionut

    6 august 2015 la 08:33

    G3 avea oricum acumulator de 3000 mAh, așa ca nu prea e un salt pe partea asta !!!

  3. Danyelu

    10 iulie 2016 la 09:02

    Am un G4 si va spun ca merita toti bani asa decat sa cumperi un s6 mai bine un G4

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri