GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

LG Optimus One P500 – Atac in gama low-end a smartphone-urilor

Autor: Echipa Giz.ro

Pentru LG, ultima parte a anului trecut a reprezentat o nouă încercare de a se impune pe pretenţioasa piaţă a smartphone-urilor. Modelul LU3000 şi-a demonstrat deja valoarea inclusiv în comparaţiile cu iPhone 4, însă pentru a avea succes sud-coreenii trebuie să atace şi segmentul telefoanelor mai accesibile ca preţ.

LG Optimus One vine să umple exact acest gol, oferind o selecţie de dotări rezonabile pentru clasa smartphone la un preţ accesibil. Iar primele indicii arată ca producătorul şi-a atins ţinta, reuşind să vândă 1.000.000 de bucăţi în numai 40 de zile de la lansarea oficială. Cumpărătorii au fost atraşi, printre altele, şi de specificaţiile tehnice, care arăta în felul următor:

 • display TFT touchscreen de 3.2” cu rezoluţie 320 x 480 pixeli
 • procesor Qualcomm MSM7227 cu frecvenţa de 600 MHz
 • conectivitate: 3G (HSDPA 7.2 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB
 • memorie internă 170 MB, card microSD de 2 GB inclus
 • GPS cu suport A-GPS
 • cameră foto de 3.15 MP, rezoluţie maximă 2048×1536 pixeli
 • sistem de operare Google Android 2.2 Froyo

Design şi construcţie

LG Optimus One: coreenii ataca segmentul low-end al smartphone-urilor

LG a adoptat un design uşor neconvenţional pentru acest smartphone, optând pentru o rotunjire accentuată a marginilor inferioare. Carcasa este confecţionată preponderent din plastic, element firesc având în vedere gama de preţ, în timp ce cele 4 taste fizice sunt evidenţiate foarte bine în partea de jos: tastele de meniu şi back sunt amplasate central pe o “insuliţă”, în timp ce celelalte sunt sunt separate.

Dotări tehnice

LG Optimus One este dotat cu un display generos de 3.2”, însă acesta oferă o rezoluţie mai degrabă mediocră, de numai 320×480 pixeli. Superioară celei întâlnite pe HTC Wildfire, aceasta este cuplată cu o paletă de culori şi mai sărăcăcioasă, de numai 256.000 de culori.Tocmai din aceste motive, modelul este dedicat preponderent utilizatorilor începători.

Google Android 2.2, unul dintre atu-urile telefonului

În schimb, lucrurile stau cu mult mai bine la celelate capitole. Telefonul este motorizat de un procesor Qualcomm MSM7227 cu frecvenţa de 600 MHz, suficient de puternic având în vedere targetul, iar cardul microSD de 2 GB inclus în pachet s-ar putea dovedi suficient pentru cea mai mare parte a utilizatorilor.

Capitolul conectivitate este de asemenea bine reprezentat prin conexiunile de tip 3G (HSDPA 7.2 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g, GPRS şi EDGE disponibile pentru conectarea la internet, la care se adăugă transferul local de fişiere prin bluetooth sau microUSB. De asemenea, pasionaţii de călătorii vor aprecia aşa cum se cuvine existenta modulului GPS, însoţit inevitabil de suportul A-GPS.

Camera foto nu străluceşte din punct de vedere al performanţelor, lucru lesne de înţeles având în vedere capacitatea de numai 3.15 MP, care beneficiază de numai câteva funcţii adiţionale precum geo-tagging, face and smile detection sau Beauty Shot.

Unul dintre principalele avantaje ale telefonului este însă sistemul de operare Google Android, prezent aici în versiunea 2.2 Froyo, care câştigă tot mai mult în popularitate.

Disponibilitate şi preţ

Dacă rezoluţia mică a display-ului şi camera foto modestă nu te deranjează, LG Optimus One se poate dovedi o afacere foarte bună. Telefonul este disponibil în magazinele de comerţ electronic din România pentru mai puţin de 800 de lei în varianta de culoare Silver.

1 comentariu

 1. marcl.comsa

  6 aprilie 2011 la 19:37

  ma intereseaza cum pot instala gps la el. cine m-a poate ajuta?toti spun sa cauti pe google garmin si igo la lg optimus one dar n-am gasit nimic.ce si unde sa caut.punti-mi va rog pe adresa mea de mail sau tel0722968330.multumesc mult!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri