GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Motorola Droid X2 – Dual-core pentru performanţă de top

Autor: Echipa Giz.ro

După ce a apărut insistent pe internet prin intermediul unor fotografii mai mult sau mai puţin clare, Droid X2 a intrat oficial în portofoliul de smartphone-uri Motorola la finalul lunii mai.

Lansat în parteneriat cu operatorul american de telecomunicaţii Verizon, noul gadget oferă dotări de top într-un format mai puţin obişnuit, având o lungime semnificativ mai mare decât a principalilor săi rivali.

Specificaţii tehnice:

  • display TFT touchscreen capacitiv cu diagonală de 4.3” şi rezoluţie 540 x 960 pixeli
  • procesor ARM Cortex-A9 dual core cu frecvenţa de 1 GHz şi chipset Tegra 2
  • memorie internă 8 GB şi card microSD de 8 GB inclus în pachet
  • conectivitate: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 2.1
  • cameră foto de 8 MP cu înregistrare video în format HD 720p
  • acumulator Li-Ion cu capacitatea de 1540 mAh
  • sistem de operare Google Android 2.2 Froyo, posibilitate de upgrade la Android 2.3 Gingerbeard
  • dimensiuni 127.5 x 65.5 x 9.9 mm; masa 155 grame

Construcţie şi design

Motorola Droid X2, primul smartphone dual-core pentru Verizon

Droid X2 păstrează linia trasată de predecesorii săi şi iese în evidenţă prin formatul mai puţin obişnuit, lungimea fiind de aproape două ori mai mare decât lăţimea. Acest lucru a permis includerea unui display TFT touchscreen capacitiv cu diagonală de 4.3” cu o rezoluţie de 540 x 960 pixeli. Ecranul are suport pentru multi-touch, este de tip Gorilla Glass şi beneficiază de asemenea de sezon de proximitate.

Sub display se remarcă patru taste fizice cu un format relativ redus, însă acest lucru nu ar trebui să împiedice o utilizare confortabilă.

Dotări tehnice

Principala noutate de natură tehnică la gama Droid este includerea unui procesor dual core de tip ARM Cortex-A9 cu frecvenţa de 1 GHz, ajutat de o grafică ULP GeForce bazată pe platforma Tegra 2. De asemenea, surprinde şi cantitatea de memorie oferită, 8 GB fiind reprezentaţi de stocarea internă, la care se adăugă un card microSD de 8 GB inclus în pachet.

Continutul multimedia poate fi redat cu usurinta pe Droid X2

Conectivitatea este de asemenea la înălţime, astfel încât conexiunea la internet se poate realiza prin 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n sau Wi-Fi hotspot, la care se adăugă transferul local de fişiere prin bluetooth sau microUSB.

Camera foto are o capacitate de 8 MP şi oferă funcţii suplimentare precum autofocus, dual-LED flash, geotagging, face detection şi stabilizare a imaginii, în timp ce clipurile video pot fi înregistrate în format HD 720p.

Chiar dacă este proaspăt lansat, Droid X2 vine preinstalat cu sistemul de operare Google Android 2.2 Froyo. Vestea bună este însă că acesta va putea fi actualizat la versiunea 2.3 Gingerbeard.

Fără semnal GSM

Un aspect foarte important la noul Droid X2 este că acesta nu funcţionează în reţelele GSM, ci numai în reţeaua CDMA 800 / 1900 pentru voce şi în reţeaua CDMA2000 1xEV-DO în cazul conexiunilor 3G.

Disponibilitate şi preţ

Motorola Droid X2 este disponibil pe internet de la sfârşitul lunii mai la un preţ de 200 de dolari împreună cu un abonament pe doi ani la operatorul american Verizon. Cei care doresc să-l achiziţioneze fără contract trebuie să scoată din buzunar la 600 de dolari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri