Motorola Fire – smartphone low-cost cu ecran touchscreen şi tastatură QWERTY

Motorola a anunţat oficial lansarea noului model de smartphone XT316, cunoscut şi sub denumirea de Fire. De fapt, Motorola XT316 este cunoscut sub o mulţime de denumiri, în funcţie de zona geografică în care a fost sau va fi lansat.

Astfel, în America de Sud modelul este cunoscut sub denumirea de Motorola Spice Key, în Europa sub numele de Motorola Fire, iar pentru China s-a păstrat denumirea iniţială de XT316. Lăsând la o parte denumirile diferite, modelul va veni echipat cu aceleaşi specificaţii tehnice şi de design, indiferent de zona în care va fi comercializat.

Trebuie de asemenea menţionat că Motorola Fire este deja disponibil pentru comercializare pe piaţa din China, următoarele pieţe vizate fiind Hong-Kong, Taiwan şi America de Sud, abia apoi urmând să sosească în Europa.

Motorola XT316 Fire este un telefon smartphone orientat către utilizatorii cu buget limitat. Totuşi, din punctul meu de vedere, raportul preţ/calitate este unul destul de bun pentru acest model. Astfel, să aruncăm o privire de ansamblu asupra specificaţiilor tehnice generale ale acestui telefon:

Motorola Fire - Tastatura QWERTY
Motorola Fire - Tastatura QWERTY
  •  Sistem de operare Android (2.2 Froyo/ 2.3 Gingerbread)
  •  Dimensiuni: 116.5 x 58 x 13.45 mm, 108 grame
  •  Baterie Li-Ion 1420 mah
  •  Ecran 2.8 inch, 256K culori
  •  Rezoluţie 240 x 320 pixeli
  •  Procesor  single-core 600 Mhz (Qualcomm)
  •  Memorie 256 MB RAM
  •  Cameră foto de 3.15MP, 2048×1536 pixeli
  •  Slot microSD, capacitate maximă 32 GB
  •  3G HSDPA, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth, GPS

La capitolul dotări tehnice mai este de adăugat că telefonul vine cu tastatură QWERTY. Acest detaliu împreună cu ecranul touchscreen capacitiv, suport pentru 3G şi procesorul destul de performant care rulează la 600 Mhz poate constitui reţeta de succes pentru Motorola Fire.

În ceea ce priveşte sistemul de operare care va echipa acest telefon, pentru Motorola XT316 (telefonul care a fost lansat deja în China) se foloseşte versiunea 2.2 Froyo a sistemului de operare Android. Pentru modelele ce vor fi distribuite în Europa şi posibil America de Sud, Motorola va echipa din start telefoanele cu versiunea 2.3 Gingerbread. Pentru piaţa din China se preconizează că un upgrade la sistemul de operare va fi disponibil din toamnă.

Motorola Fire - cu sistem de operare Android Froyo
Motorola Fire - cu sistem de operare Android Froyo

Nu există încă informaţii oficiale referitoare la preţul acestui model.Totuşi, având în vedere că în China preţul pentru un astfel de model se situează în jurul sumei de 200 dolari, ne putem aştepta la un preţ asemănător şi în Europa.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!