GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Motorola PRO – Android și tastatură QWERTY

Autor: Echipa GiZ

Anunțat în primăvara acestui an, la Mobile World Congress, Motorola PRO reprezintă un smartphone extrem de interesant. Acesta îmbină aspectul business cu un ecran mare, tastatură QWERTY și Android.

Producătorul a decis ca acest model să nu fie de tip slide (cu tastatura ascunsă sub ecran), așa că a adoptat un stil apropiat de cel al telefoanelor BlackBerry.

Motorola PRO are urmatoarele caracteristici tehnice:

  • ecran tactil capacitiv de 3.1”, rezoluţie 320 x 480 pixeli,
  • senzor accelerometru, proximitate, suport multi-touch,
  • procesor cu frecvenţă de 1GHz,
  • memorie interna 2GB si slot pentru carduri microSDHC,
  • cameră foto de 5MP – 2592 x 1944 pixeli,
  • conector audio 3.5mm,
  • player audio – video,
  • SMS, MMS, Email, Push Email, IM,
  • 3G, GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v2.1, microUSB v2.0,
  • sistem de operare Android.
Motorola PRO

Motorola PRO are un ecran tactil de 3.1″, tastatura QWERTY si Android.

Construcţie/Design
Așa cum spuneam puțin mai sus, Motorola PRO are un aspect business, fiind un telefon sobru și elegant. Ecranul măsoară 3.1”, are o rezoluție destul de bună – 320 x 480 pixeli și afișează până la 16 milioane de culori. Imediat sub ecran sunt amplasate patru butoane sensibile la atingere, iar sub acestea se află tastatura QWERTY. Aceasta pare ușor de utilizat, tastele sunt suficient de mari și nu există posibilitatea de a apăsa accidental mai multe taste simultan. Pe spate, producătorul a folosit o carcasă lucioasă si a montat camera foto alături de blițul intern. La capitolul hardware, Motorola a ales un procesor cu frecvența de 1GHz și 2GB memorie internă. Pentru a extinde capacitatea de stocare, telefonul are și slot pentru carduri microSDHC de până la 32GB.
Motorola PRO cântărește 134g, iar dimensiunile se situează în limite rezonabile: 119 x 61 x 11.7mm.

Sistem de operare – Aplicaţii
Telefonul are la bază sistemul de operare Android, versiunea 2.2 Froyo. Printre aplicațiile preinstalate se numără Google Calendar, Latitude, Gmail, Maps, Google Talk, Youtube, Facebook, Twitter și MySpace. Ca orice telefon de business care se respectă, Motorola PRO are instalat un pachet Office care permite afișarea/editarea documentelor și suport pentru Adobe Flash Player 10.1. Oamenii de afaceri își pot securiza datele aflate în memoria telefonului cu ajutorul unor parole complexe.

Motorola PRO

Cu Motorola PRO obtineti fotografii de 5MP

Multimedia
Chiar dacă este orientat spre business, Motorola PRO nu dezamăgește la capitolul multimedia. În primul rând, telefonul folosește o cameră foto cu senzor de 5MP, autofocus, bliț dual-LED și funcție de geo-tagging. Aceasta poate filma clipuri video 480p cu 30 de cadre pe secundă. Din păcate, camera secundară pentru apeluri video lipsește.
În al doilea rând, telefonul este echipat cu un conector audio de 3.5mm, iar playerul audio-video permite rularea fișierelor MP3, WAV, WMA, AAC+, MP4, WMV și H.263/H.264.

Conectivitate
Pe lângă tehnologii precum 3G, GPRS, EDGE Wi-Fi 802.11 b/g/n sau Bluetooth, Motorola PRO are suport pentru 3G Mobile HotSpot. Mai exact, atunci când există o conexiune mobilă, telefonul poate servi drept punct de acces pentru alte cinci dispozitive conectate prin Wi-Fi.
Pentru acumulatorul Li-Ion de 1420 mAh, producătorul a anunțat o autonomie de până la 330 de ore în standby și maxim 8 ore de convorbiri GSM.

Concluzii
Deși este un telefon business, cred că Motorola PRO va avea succes și pe alte segmente de piață. Dotările tehnice sunt de ultimă oră, sistemul de operare Android a câștigat foarte mulți fani, iar cu un preț adecvat, Motorola poate da lovitura cu acest model.

2 comentarii

  1. radu hilohe

    31 august 2015 la 13:20

    este pe piata romaneasca-daca da/unde pot face comanda

  2. radu hilohe

    31 august 2015 la 13:20

    cat costa un astfel de telefon

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri