Motorola PRO – Android și tastatură QWERTY

Anunțat în primăvara acestui an, la Mobile World Congress, Motorola PRO reprezintă un smartphone extrem de interesant. Acesta îmbină aspectul business cu un ecran mare, tastatură QWERTY și Android.

Producătorul a decis ca acest model să nu fie de tip slide (cu tastatura ascunsă sub ecran), așa că a adoptat un stil apropiat de cel al telefoanelor BlackBerry.

Motorola PRO are urmatoarele caracteristici tehnice:

  • ecran tactil capacitiv de 3.1”, rezoluţie 320 x 480 pixeli,
  • senzor accelerometru, proximitate, suport multi-touch,
  • procesor cu frecvenţă de 1GHz,
  • memorie interna 2GB si slot pentru carduri microSDHC,
  • cameră foto de 5MP – 2592 x 1944 pixeli,
  • conector audio 3.5mm,
  • player audio – video,
  • SMS, MMS, Email, Push Email, IM,
  • 3G, GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v2.1, microUSB v2.0,
  • sistem de operare Android.
Motorola PRO
Motorola PRO are un ecran tactil de 3.1″, tastatura QWERTY si Android.

Construcţie/Design
Așa cum spuneam puțin mai sus, Motorola PRO are un aspect business, fiind un telefon sobru și elegant. Ecranul măsoară 3.1”, are o rezoluție destul de bună – 320 x 480 pixeli și afișează până la 16 milioane de culori. Imediat sub ecran sunt amplasate patru butoane sensibile la atingere, iar sub acestea se află tastatura QWERTY. Aceasta pare ușor de utilizat, tastele sunt suficient de mari și nu există posibilitatea de a apăsa accidental mai multe taste simultan. Pe spate, producătorul a folosit o carcasă lucioasă si a montat camera foto alături de blițul intern. La capitolul hardware, Motorola a ales un procesor cu frecvența de 1GHz și 2GB memorie internă. Pentru a extinde capacitatea de stocare, telefonul are și slot pentru carduri microSDHC de până la 32GB.
Motorola PRO cântărește 134g, iar dimensiunile se situează în limite rezonabile: 119 x 61 x 11.7mm.

Sistem de operare – Aplicaţii
Telefonul are la bază sistemul de operare Android, versiunea 2.2 Froyo. Printre aplicațiile preinstalate se numără Google Calendar, Latitude, Gmail, Maps, Google Talk, Youtube, Facebook, Twitter și MySpace. Ca orice telefon de business care se respectă, Motorola PRO are instalat un pachet Office care permite afișarea/editarea documentelor și suport pentru Adobe Flash Player 10.1. Oamenii de afaceri își pot securiza datele aflate în memoria telefonului cu ajutorul unor parole complexe.

Motorola PRO
Cu Motorola PRO obtineti fotografii de 5MP

Multimedia
Chiar dacă este orientat spre business, Motorola PRO nu dezamăgește la capitolul multimedia. În primul rând, telefonul folosește o cameră foto cu senzor de 5MP, autofocus, bliț dual-LED și funcție de geo-tagging. Aceasta poate filma clipuri video 480p cu 30 de cadre pe secundă. Din păcate, camera secundară pentru apeluri video lipsește.
În al doilea rând, telefonul este echipat cu un conector audio de 3.5mm, iar playerul audio-video permite rularea fișierelor MP3, WAV, WMA, AAC+, MP4, WMV și H.263/H.264.

Conectivitate
Pe lângă tehnologii precum 3G, GPRS, EDGE Wi-Fi 802.11 b/g/n sau Bluetooth, Motorola PRO are suport pentru 3G Mobile HotSpot. Mai exact, atunci când există o conexiune mobilă, telefonul poate servi drept punct de acces pentru alte cinci dispozitive conectate prin Wi-Fi.
Pentru acumulatorul Li-Ion de 1420 mAh, producătorul a anunțat o autonomie de până la 330 de ore în standby și maxim 8 ore de convorbiri GSM.

Concluzii
Deși este un telefon business, cred că Motorola PRO va avea succes și pe alte segmente de piață. Dotările tehnice sunt de ultimă oră, sistemul de operare Android a câștigat foarte mulți fani, iar cu un preț adecvat, Motorola poate da lovitura cu acest model.

2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!