GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia 100 şi 101 – Single SIM şi Dual SIM ieftine

Autor: Echipa Giz.ro

În aceeaşi săptămână în care a prezentat trei smartphone-uri de top cu viitorul sistem de operare Symbian Belle, Nokia a lansat o nouă ofertă pentru segmentul telefoanelor ieftine.

Producătorul finlandez este lider de necontestat pe piaţa telefoanelor basic datorită hardware-ului performant şi a meniului simplu de utilizat, iar cele două noi dispozitive prezentate vine cu încă un avantaj major: preţul foarte mic de achizite.

Nokia 100 – Single SIM pentru numai 20 EUR

Nokia 100 – telefon ieftin, doar pentru convorbiri

Începem cu Nokia 100, care se prezintă în fata potenţialilor cumpărători cu un design de tip candybar cu o tastă centrală multidirecţională şi alte două taste cu funcţii adiacente. Display-ul are diagonala de 1.8” , rezoluţia 128 x 160 pixeli şi afişează 65.000 de culori. Printre puţinele sale funcţii se numără radio FM, reminder şi lanterna, pe lângă posibilitatea de a utiliza simultan mai multe agende de contacte, pentru ca aparatul să poată fi utilizat de mai multe persoane.

Datorită dotărilor tehnice simpliste, acumulatorul Li-Ion de 850 mAh promite o autonomie de nu mai puţin de 35 de zile în stand-by sau 7 ore de convorbiri.

Nokia 100 operează pe baza platformei software Series S30 şi va fi disponibil în culorile albastru închis, roz şi negru deschis.

Telefonul va fi lansat în ultimul trimestru al anului, va costa numai 20 EUR şi va fi disponibil în special pe pieţele emergente. În cazul în care va fi comercializat şi în România, preţul său ar putea fi în jurul a 100 lei.

Nokia 101 – Dual SIM la 25 EUR

Nokia 101 – Dual SIM muzical

Al doilea telefon este 101, model cu funcţie Dual SIM, care nu permite însă funcţionarea celor două cartele SIM în sistem dual-stand-by. Telefonul este practic identic cu modelul 100 din punct de vedere al designului şi beneficiază de un display TFT cu diagonala de 1.8” şi rezoluţie 128 x 160 pixeli ce afişează la rândul său 65.000 de culori.

Pe lângă radio FM, telefonul beneficiază şi de un MP3 player, iar muzica poate fi ascultată prin intermediul jack-ului de 3.5 mm şi stocată pe carduri de memorie microSD cu capacitatea de până la 16 GB. De asemenea, 101 beneficiază de un difuzor puternic în cazul în care nu vrei să apelezi la căşti.

Şi Nokia 101 beneficiază de un acumulator de 850 mAh, însă prin prisma dotărilor tehnice mai bune autonomia scade la “numai” 25 de zile sau 26 de ore de playback pentru muzică. Timpul maxim de convorbiri este de 6 ore şi 40 de minute. Platforma software este de asemenea Series 30, recunoscută pentru uşurinţa de utilizare.

Telefonul are dimensiunile 110 x 45.5 x 14.9 mm, cântăreşte mai puţin de 70 de grame şi va sosi în aceeaşi gamă de culori ca şi “fratele” său: albastru închis, roz şi negru deschis.

Telefonul este aşteptat în magazine până la sfârşitul lunii septembrie şi va avea un preţ de comercializare de 25 EUR. Fiind destinat în principal pieţelor emergente din Asia, nu ştim dacă telefonul va ajunge şi în magazinele din România, însă în cazul unui răspuns favorabil preţul ar trebui să fie între 100 – 120 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri