GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia 700 şi Nokia 701 – pareri, preturi, specificatii

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia lansează una dintre ultimele ofensive pentru telefoanele mobile bazate pe sistemul de operare Symbian înainte de trecerea la platforma Windows Phone 7, prin prezentarea simultană a nu mai puţin de trei modele care îşi vor face apariţia pe piaţă în această toamnă.

Printre acestea se numără si Nokia 700 şi 701, modele care în ciuda numelor nu au multe lucuri în comun la capitolul design (citeşte aici noua numerotare a telefoanelor Nokia). În schimb, ambele vor utiliza sistemul de operare Symbian Belle, despre care Nokia a dezvăluit de asemenea primele informaţii oficiale.

Nokia 700

Nokia 700, primul telefon Nokia cu Symbian Belle

Primele informaţii despre Nokia 700 au apărut încă de la începutul lunii iulie, iar anunţul oficial nu face decât să confirme cele mai multe dotări tehnice “scăpate” în presă la momentul respectiv. Producătorul finlandez susţine că avem în faţă cel mai mic smartphone din lume: dimensiunile sale sunt 110 x 50.7 x 9.7 mm, iar masa este de numai 96 de grame.

Display-ul de tip ClearBlack AMOLED este dotat cu protecţie Gorilla Glass şi are o diagonală de 3.2” cu rezoluţie nHD (640×360 pixeli), iar gadetul este motorizat de un procesor cu frecvenţa de 1 GHz şi 2 GB memorie internă, care poate fi extinsă prin carduri microSD.

Aşa cum ne aşteptăm de la un smartphone, conectivitatea este la înălţime prin 3G, Wi-Fi b/g, GPS cu suport A-GPS, bluetooth 3.0, dar şi noua tehnologie NFC, care permite transferul rapid de fişiere între două dispozitive şi plăţi electronice prin telefonul mobil. Desigur, nu lipseşte camera foto de 5 MP cu LED flash capabilă să înregistreze clipuri video în format HD 720p.

Autonomia oficială a acumulatorului este de 7.3 ore de convorbiri sau 465 de ore de stand-by.

Nu în ultimul rând, Nokia susţine că 700 este un telefon prietenos cu mediul înconjurător, întrucât la fabricarea acestuia s-au folosit materiale plastice biologice, precum şi plastic şi metale reciclate.

Telefonul va fi lansat în al treilea trimestru al acestui an la un preţ care nu a fost încă anunţat.

Nokia 701

Nokia 701 are un iz puternic de C7

Nokia 701 are un design asemănător cu cel întâlnit la modelul C7 şi beneficiază de un display de tip LED-backlit IPS cu diagonala de 3.5” şi rezoluţie 640×360 pixeli, despre care producătorul afirmă că este cel mai luminos din segmentul smartphone-urilor. La fel ca 700, modelul beneficiază de un procesor cu frecvenţa de 1 GHz, însă oferă 8 GB de memorie internă, expandabilă prin carduri microSD.

Conectivitatea este identică cu cea a modelului precedent: 3G, Wi-Fi b/g, GPS cu suport A-GPS, bluetooth 3.0, tehnologie NFC şi port microUSB, în timp ce camera foto are 8 MP, funcţie LED flash şi posibilitate de a înregistra clipuri video în format HD 720p cu 30 de cadre pe secundă.

Telefonul îşi va face apariţia în magazine până la sfârşitul lunii septembrie în variante de negru, alb, argintiu şi violet, însă preţul nu a fost încă anunţat.

Symbian Belle

Alături de Nokia 600, pe care îl vom prezenta ulterior, 700 şi 701 sunt primele telefoane cu sistemul de operare Symbian Belle, care promite o serie de îmbunatăţiri comparativ cu versiunea Anna. În mod ironic, unele dintre acestea se regăsesc deja pe Google Android.

Prima noutate vizibilă este prezenţa a şase ecrane distincte pe homescreen în locul celor trei existente până acum, la care se adaugă posibilitatea de a modifica mărimea widgeturilor. Meniul principal permite scrolling vertical, iar scurtăturile sunt amplasate în acelaşi loc prin eliminarea directoarelor clasice. În plus, meniul de notificări este asemănător cu cel prezent pe Google Android şi permite inclusiv controlul conexiunilor Wi-Fi şi bluetooth. Nu în ultimul rând, Symbian Belle este compatibil cu tehnologia NFC.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri