GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Asha 200 și 201 – pareri, preturi, specificatii

Autor: Echipa GiZ

Nokia World 2011, desfășurat între 26 și 28 octombrie, la Londra, ne aduce o nouă gamă de telefoane din partea producătorului finlandez, bazată, surprinzător sau nu, pe platforma Symbian. Noua gamă, denumită generic Asha, semnifică în traducere, speranța, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că Nokia se bazează pe aceste noi modele să își revitalizeze poziția de producător pe piață de telefoane mobile.

O altă explicație mai plauzibilă, ar fi faptul că termenul de origine hindusă, va ajuta modelul să se impună pe piețe în dezvoltare, precum cea din India. Un alt factor auxiliar în acest sens, va fi reprezentat cu siguranță și de prețul noilor modele, care le încadrează în segmentul low-end al pieței.

În cadrul evenimentului de la Londra, primele telefoane prezentate din această gamă au fost Nokia 200 și Nokia 201. Cele două modele se aseamănă foarte mult cu modelul consacrat Nokia C3. De altfel, între Nokia 200 și 201, nu există nici o diferență notabilă, în afară de faptul că Nokia 200 este un telefon dual-sim, în timp ce Nokia 201 se încadrează în categoria telefoanelor single-sim.

Cele mai ieftine modele Nokia cu tastatura QWERTY

Cele mai ieftine modele Nokia cu tastatura QWERTY

Caracteristica specifică celor două modele, pe care Nokia a pus accent, este faptul că se consideră că Nokia 200 și 201 sunt echipate cu cel mai puternic loudspeaker disponibil pe piață la momentul actual. Acest aspect face ca Nokia 200 și 201 să fie două modele potrivite pasionaților de muzică. În acest sens putem menționa și de faptul că bateria celor două telefoane poate rezista până la 52 de ore de ascultat muzică.

Tastatura este dotata cu 4 butoane touch

Tastatura este dotata cu 4 butoane touch

Nokia 200 și 201 vor mai bate încă un record, de data aceasta al companiei, devenind cele mai ieftine modele dotate cu tastatură fizică QWERTY, disponibile pe piață, în oferta Nokia. Pe lângă tastatura QWERTY, cele două modele vin cu o capacitate totală de stocare de până la 32 de GB, prin intermediul slot-ului de card microSD.

Nokia 200 urmează să fie lansat până la sfârșitul anului, în timp ce Nokia 201 va ajunge pe piață în primul trimestru din 2012. La noi în țară, prețul pentru oricare dintre cele două modele se va situa undeva în jurul sumei de 300-350 RON.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri