Nokia C1-01 si Nokia C1-02: pret si diferente mici

Nokia C1-01 si Nokia C1-02: pret si diferente mici

Pe lângă cele două telefoane dual-SIM despre care am vorbit în zilele precedente, Nokia a prezentat în această lună alte două modele low-end, C1-01 şi C1-02. Asemănarea de denumire se regăseşte din plin şi în caracteristicile tehnice ale telefoanelor, motiv pentru care le vom aborda în paralel în acest articol.

Design şi construcţie

Ambele modele sunt confecţionate preponderent din plastic, iar carcasa are capatele rotunjite, aşa cum ne-a obişnuit Nokia la telefoanele din această gamă. O primă diferenţă se evidenţiază însă la nivelul tastaturii: C1-01 are tastatura formată dintr-un singur bloc, în timp ce C1-02 beneficiază de taste individuale care, cel puţin teoretic, ar trebui să ofere o experienţă de utilizare mai plăcută.

Dotări tehnice

Nokia C1-01, un telefon low-end cu camera foto VGA

Pentru reducerea costurilor, Nokia a optat pentru un display identic pentru cele două modele, acelaşi pe care îl regăsim de altfel şi pe dual SIM-urile C1-00 şi C2. Astfel, ecranul este de tip TFT şi are o diagonală de 1.8”, oferind 65.000 de culori şi o rezoluţie de 128×160 pixeli.

Fanii muzicii vor avea probabil cele mai multe motive de satisfacţie, pentru că ambele modele dispun de un jack de 3.5 mm şi de player MP3, pe lângă radio FM cu RDS şi funcţie de înregistrare. Totuşi, memoria internă a telefoanelor are numai 64 de MB, astfel că achiziţionarea unui card microSD de până la 64 GB devine o condiţie obligatorie pentru utilizarea MP3 playerului.

Utilizatorii care doresc să acceseze ocazional internetul de pe un astfel de telefon vor fi bucuroşi să afle că ambele modele dispun de GPRS. Chiar dacă viteza maximă este de 84 kbps, aceasta este suficientă pentru verificarea rapidă a e-mail-urilor cu ajutorul browserului integrat. De asemenea, nu lipsesc tehnologia bluetooth şi portul microUSB 2.0 şi există compatibilitate cu tehnologia Java, care permite instalarea unui număr ridicat de aplicaţii.

La fel ca si C1-01, si C1-02 se poate conecta la internet la viteze GPRS de maxim 48 kbps

Principala diferenţă dintre C1-01 şi C1-02 este însă camera foto. C1-02 nu dispune de această facilitate, în timp ce utilizatorii C1-01 vor putea realiza fotografii la rezoluţie VGA (640×480 pixeli). Bineînţeles, întrucât vorbim despre un telefon low-end, facilităţile suplimentare ale camerei lipsesc cu desăvârşire, iar aceasta va fi folosită cel mai probabil doar în cazuri de urgenţă.

Telefoanele sunt “motorizate” de un acumulator Li-Ion cu capacitatea de 1020 mAh, ce asigură o autonomie de 21 de zile în standby şi aproape 11 ore de convorbiri. Dimensiunile celor două modele sunt identice: 108 x 45 x 14 mm, iar greutatea ajunge la numai 78 de grame.

Ambele produse vor ieşi pe piaţa în ultimul trimiestru al anului, la un preţ estimat de 40 de euro. Chiar dacă beneficiază de cameră VGA, este foarte posibil ca C1-01 să aibă un preţ apropiat de C1-02, astfel că în România cele două modele vor costa sub 200 lei.

Prin intermediul acestor două modele, la care se adăugă şi cele două dual SIM-uri lansate simultan, Nokia îşi propune să-şi întărească poziţia în segmentul low-end, în condiţiile în care preţul devine un factor tot mai important pentru utilizatori.

3 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!