GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia C2-02, C2-03 şi C2-06 – Dual-SIM cu valenţe de smartphone

Autor: Echipa Giz.ro

Pe lângă smartphone-ul N9 cu sistem de operare MeeGo despre care ai putut citi cu câteva zile în urmă, Nokia a lansat în această săptămână în Singapore şi trei modele ieftine, cu funcţii de bază, foarte asemănătoare între ele.

Acestea înglobează însă câteva funcţionalităţi prezente până în prezent doar pe smartphone-uri, prin care producătorul finlandez încearcă să creeze o punte de legătură între cele două game de telefoane atât de diferite.

Cele trei modele au fost botezate Nokia C2-02, Nokia C2-03 şi Nokia C2-06 şi beneficiază de acelaşi design şi aceleaşi specificaţii tehnice, cu câteva deosebiri: comparativ cu C2-02, C2-03 are funcţionalitate dual-SIM, iar C2-06 este disponibil în mai multe culori.

Nokia C2, dedicat (si) celor interesati de telefoane dual-SIM

Specificaţii tehnice comune

  • display TFT touchscreen cu diagonala de 2.6” şi rezoluţie 240×320 pixeli
  • memorie internă 10 MB, card microSD de 2 GB inclus în pachet
  • conectivitate: GPRS, EDGE, bluetooth 2.1, microUSB
  • cameră foto de 2 MP
  • acumulator Li-Ion de 1020 mAh
  • platformă software: Series 40
  • dimensiuni: 103 x 51.4 x 17 mm; masă: 118 grame

Design şi construcţie

Noul telefon Nokia lansat în trei variante diferite este de tip slide şi beneficiază atât de display touchscreen, cât şi de tastatură numerică obişnuită. Partea frontală beneficiază doar de tastele pentru primirea şi, respectiv, respingerea unui apel, în timp ce tastatura numerică apare după activarea slide-ului. Inevitabil, carcasa este realizată din plastic pentru reducerea costurilor, iar partea spate are un design cu dungi.

Dotări tehnice

Hartile Nokia Mpas sunt preinstalate pe telefon

Display-ul TFT touchscreen de tip rezistiv ar putea să nu răspundă rapid la comenzi, însă are o diagonală de 2.6” şi afişează 65.000 de culori la o rezoluţie de 240×320 pixeli. Memoria internă este limitată la 10 MB, însă cardul microSD de 2 GB inclus în pachet vine să salveze situaţia.

Conectarea la internet este asigurată doar prin GPRS şi EDGE, motiv pentru care viteza de browsing va fi puternic limitată în absenţa tehnologiilor 3G sau Wi-Fi, iar camera foto de 2 MP este mai degrabă de decor.

Funcţionalitate dual-SIM

Dintre cele trei modele, C2-03 are suport dual-SIM şi beneficiază de funcţia Easy Swap. Practic, poţi schimba SIM-ul prin intermediul unui slot poziţionat pe una dintre lateralele telefonului fără să fii nevoit să repornesti aparatul. Astfel, dacă utilizezi mai multe cartele SIM va fi mult mai simplu să le gestionezi. În plus, telefonul poate memora setările individuale pentru un număr maxim de cinci cartele SIM.

Software

Browserul platformei Series 40 a fost imbunatatit

Aşa cum spuneam, noile modele din gama C2 încearcă să împrumute două funcţii de smartphone. Cea mai importantă este preinstalarea pe telefon a harţilor Nokia Maps, care pot fi consultate fără necesitatea unei conexiuni la internet. Oricum, în absenţa 3G şi Wi-Fi, acest lucru ar fi fost aproape imposibil. Cea de-a doua se referă la browserul de internet disponibil pentru platformă Series 40, care a fost îmbunătăţit pentru a oferi o experienţă mai plăcută de navigare.

Mai multe despre software-ul disponibil pe C2 poţi afla din clipul de mai jos:

Disponibilitate şi preţ

Toate cele trei modele vor fi disponibile începând cu al treilea trimestru al anului, în special în ţările în curs de dezvoltare precum India şi China, dar şi în anumite ţări din Europa de Est. Este posibil ca modelele să fie comercializate şi în România, iar preţul oficial este de 77 de euro fără taxe şi reducerile acordate de operatori la încheierea unui abonament. Pe piaţa românească, noile C2 ar putea costa până în 400 lei fără contract.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri