GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia C5 5MP – compact, simplu şi eficient – pareri, specificatii

Autor: Echipa GiZ

Nokia a anunţat lansarea pe piaţă a unui nou model de smartphone Nokia C5 5MP. Totuşi, termenul de nou este puţin prea mult spus având în vedere că telefonul este doar o variantă cu câteva îmbunătăţiri a lui Nokia C5-00.

Aşa cum se poate deduce şi din denumirea modelului o primă îmbunătăţire este la capitolul cameră, unde s-a ajuns de la 3,2 MP, la modelul precedent, la 5 MP.

Există de asemenea o serie de modificări ce au fost făcute, nici una însă foarte spectaculoasă. Pentru a ne lămuri pe deplin să urmărim o listă cu specificaţiile generale ale modelului:

 • Sistem de operare Symbian OS v9.3
 • Dimensiuni: 112.3 x 46 x 12.3 mm, 95 de grame
 • Baterie Li-Ion 1050 mah
 • Ecran 2.2 inch, 16M culori
 • Rezoluţie 240 x 320 pixels
 • Procesor single-core ARM 11 600 Mhz
 • Memorie 256 MB RAM
 • Cameră foto 5 MP, 2592х1944 pixeli
 • Slot microSD, capacitate maximă 32 GB
 • Card 2 GB inclus
 • Memorie internă 270 MB
 • 3G HSDPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS

Design şi construcţie

Nokia C5 5MP poate fi considerat după anumite standarde ca fiind un telefon compact, simplu şi modern. Modelul pare să se bucure de un finisaj superior, având în vedere faptul că în partea din spate este îmbrăcat în oţel inoxidabil.

Referitor la dimensiunile sale, este de remarcat faptul că este doar cu puţin mai greu decât modelul precedent, având 95 de grame faţă de 89,3 cât avea Nokia C5-00.

Culorile disponibile pentru acest model vor fi totuşi limitate. Astfel, vor exista doar două variante: alb şi gri deschis.

Referitor la design-ul telefonului, mai putem spune că nu aduce multe noutăţi faţă de modelul Nokia C5-00, aspectele celor două telefoane fiind foarte asemănătoare.

Nokia C5 5MP - eficient la un pret redus

Nokia C5 5MP – eficient la un pret redus

Caracteristici tehnice

Acesta este capitolul la care Nokia a operat cele mai multe schimbări. În primul rând este de remarcat procesorul ARM 11 care rulează la 600 de Mhz. Acesta este ceva mai performant decât cel care echipa Nokia C5-00. De asemenea se remarcă o îmbunătăţire şi la memoria RAM care se materializează printr-o creştere de la 128 MB la 256 MB. Şi memoria internă este mai mare, ajungând la 270 MB, faţă de 50 MB la modelul anterior.

Aşa cum am spus şi mai devreme camera a primit un update destul de important. Cu toate acestea, din cauza faptului că acest lucru este evidenţiat şi în denumirea modelului, ne-am fi aşteptat la o imbunatatire mai spectaculoasă. Astfel, camera nu este capabilă de focalizare automată iar posibilităţile video au rămas la nivel de VGA.

Un plus cu siguranţă îl reprezintă suportul pentru conectivitate 3G, care poate ajuta mult la imaginea pe care şi-o creează acest telefon. Aici este de adăugat ca Nokia C5 5MP va veni cu o mulţime de aplicaţii şi programe destinate unei comunicări cât mai eficiente şi nu numai.

Astfel, putem să vorbim de Google Talk şi Windows Live Messenger, capabilităţi extinse de email şi navigare pe Internet, precum şi bineînţeles de Facebook, Ovi Maps, Twitter sau Youtube. Din punctul acesta de vedere, Nokia C5 5 MP se descurcă foarte bine şi poate fi un avantaj major în faţa modelelor competitoare.

Data de lansare pentru Nokia C5 5MP nu este cunoscută însă se preconizează că modelul va fi lansat în ultimul semestru al anului 2011. Nici preţul nu este cunoscut, însă unele voci susţin că noul telefon va înlocui modelul Nokia C5-00 şi va fi comercializat la un preţ în jur de 550 RON fară nici un fel de abonament.

3 comentarii

 1. ana

  7 iulie 2011 la 23:00

  e frumos dar nustiu daca cu adevarat il cistigi

  • ana

   7 iulie 2011 la 23:01

   frumos dar nustiu dac cu adevarat cistigi

 2. Adi

  23 iulie 2011 la 09:30

  Nu are wi-fi…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri