GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia C6-01: un noua varf de gama- poze, pret, specificatii

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia E7 a acaparat întreaga atenţie în cadrul evenimentului Nokia World din această lună, însă producătorul finlandez a lansat cu această ocazie şi două noi modele din clasa C. Este vorba despre C6-01 şi C7, despre primul dintre ele urmând să ne ocupăm în rândurile următoare.

Ca o paranteză, fac precizarea că Nokia C6-01 nu este acelaşi cu modelul C6 lansat în luna aprilie a acestui an. De altfel, ideea finlandezilor de a crea astfel de confuzii în rândul utilizatorilor este de neînţeles, mai ales că cele două exemple de mai sus nu au foarte multe lucruri în comun. Trecând peste acest aspect, Nokia C6-01 poate fi considerat o versiune mai puţin pretenţioasa a lui E7, de la care a fost eliminată tastatura QWERTY.

Iată principalele caracterisitici tehnice ale noului touchscreen de la Nokia:

  • display touchscreen AMOLED de 3.2” cu 16 milioane de culori
  • procesor ARM 11 cu frecvenţa 680 MHz şi accelerator grafic 3D Graphics HW
  • memorie internă 340 MB, card microSD 2 GB inclus
  • conectivitate: 3G (HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 3.0, microUSB
  • GPS cu suport A-GPS
  • ieşire TV
  • cameră foto de 8 MP cu înregistrare în format HD 720p
  • sistem de operare Symbian^3
  • dimensiuni 103.8 x 52.5 x 13.9 mm, greutate 131 grame

Design şi construcţie

Nokia C6-01, un touchscreen tipic

Nokia C6-01 propune un design devenit deja clasic pentru telefoanele toucscreen: display-ul acoperă cea mai mare parte a părţii frontale, iar numărul tastelor fizice este limitat drastic. Există o singură tastă centrală care poate îndeplini mai multe funcţii, precum şi cele două taste pentru preluarea şi, respectiv, respingerea apelurilor.

Toţi cei trei conectori se găsesc în partea de jos a telefonului, printre aceştia figurând şi o ieşire TV, în timp ce pe una dintre laterale există butoane pentru modificarea volumului.

Dotări tehnice

Partea din spate ascunde o camera foto de 8 GB

Nokia a dotat modelul C6-01 cu un display performant de tip AMOLED cu touchscreen capacitiv, a cărui diagonala atinge 3.2”. Acesta beneficiază de o rezoluţie de 360×640 pixeli şi de avantajul unui accelerometru pentru a schimba formatul imaginii în funcţie de modul în care telefonul este ţinut în mână.

Procesorul ARM 11 cu frecvenţa 680 MHz şi acceleratorul grafic 3D Graphics HW se regăsesc şi pe C6-01, promiţând astfel o navigare lină, mai ales că memoria atinge 256 MB RAM. În ceea ce priveşte datele, utilizatorul poate utiliza cardul microSD de 2 GB inclus în pachet sau poate achiziţiona unul sperat cu o capacitate de până la 32 GB.

La fel ca cele mai multe touchscreenuri moderne, capitolul conectivitate este unul dintre cele mai bine reprezentate, pentru ca utilizatorii să poată naviga cât mai uşor pe internet. Astfel, C6-01 include toate tehnologiile moderne, de la 3G (HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps) şi Wi-Fi 802.11 b/g/n până la bluetooth 3.0 şi sistem GPS cu sistem A-GPS care se conectează la software-ul Ovi Maps 3.0 oferit gratuit de Nokia.

Cu Ovi Maps, orintarea pe hartaglobului ar trebui sa fie o joaca de copii

Nu au fost însă uitaţi nici pasionaţii de fotografie, iar Nokia C6-01 vine cu dotări suficient de bune pentru a atrage atenţie. Este vorba despre o cameră foto cu capacitatea de 8 MP cu rezoluţie maximă de 3264×2448 pixeli şi funcţii precum geo-tagging, face detection sau LED-flash. Nu în ultimul rând, camera este capabilă să înregistreze clipuri video în format HD 720p (1280×720) cu 25 de cadre pe secundă.

Din punct de vedere software, C6-01 beneficiază de ultima versiune a sistemului de operare Symbian, şi anume Symbian^3, care are ingrata misiune de a-şi face loc printre iPhone OS sau Android, sisteme de operare care au cunoscut o explozie în ultima perioadă, în primul rând datorită numărului semnificativ de aplicaţii disponibile.

În mod surprinzător, Nokia a optat pentru un acumulator Li-Ion cu o capacitate de numai 1050 mAh, însă producătorul susţine că acesta permite un timp de standby de peste 400 de ore în reţeaua 2G şi până la 11 ore şi jumătate de convorbiri.

Disponibilitate şi preţ

Nokia C6-01 va fi disponibil în ultimul trimestru al anului, cel mai probabil în apropierea sărbătorilor de iarnă. Preţul nu a fost încă anunţat, însă în mod cert dispozitivul va costa mai puţin decât E7, cotat oficial la 495 de euro fără taxe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri