GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Lumia 520 şi 720 – smartohone-uri accesibile cu Windows Phone

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia Lumia 520 şi Nokia Lumia 720 sunt cele mai noi smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8 din portofoliul producătorului finlandez, care atacă piaţa de telefoane inteligente ieftine.

Unul dintre motivele pentru care Windows Phone 8 a obţinut o cotă de piaţă nesemnificativă până în prezent este preţul relativ mare al telefoanelor dotate cu acest sistem de operare, în condiţiile în care pe piaţă există numeroase terminale cu Android cu preţuri de 500 – 600 RON.

Nokia Lumia 520 vine să corecteze această problemă şi beneficiază de ecran IPS LCD cu diagonală de 4” şi rezoluţie 480×800 pixeli.

Platforma hardware este asigurată de un procesor dual-core cu frecvenţa de 1 GHz, însă producătorul chipsetului nu a fost precizat. Ştim însă că telefonul are 512 MB şi memorie internă de 8 GB expandabila cu carduri microSD, în timp ce camera foto de 5 MP este capabilă să înregistreze clipuri video în format HD 720p.

De altfel, aceasta din urmă are acelaşi senzor ca şi camera disponibilă pe flagship-ul Lumia 920 şi oferă funcţii precum Cinemagraph, care realizează un GIF din mai multe fotografii separate, sau Photobeamer, care permite un transfer facil de fotografii intre telefon şi computer.

Nokia Lumia 520 hands on la MWC 2013


Telefonul va fi disponibil pe continentul european în al doilea trimestru al anului şi va avea un preţ de comercializare de 139 EUR, astfel că în România va costa 600 – 700 RON, devenind astfel o alternativă interesantă pentru telefoanele ieftine cu Android.

Nokia Lumia 520 va fi cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone

Nokia Lumia 520 va fi cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone

Nokia Lumia 720 – smartphone cu dotări medii

Cei care preferă un ecran mai mare, performanţe medii şi un preţ abordabil îşi pot îndrepta atenţia spre Nokia Lumia 720.

Telefonul beneficiază de un ecran ClearBlack cu diagonalţ de 4.3” şi rezoluţie 480×800 pixeli care are o suprafaţă foarte sensibilă la atingeri, astfel că il poţi utiliza inclusiv cu mănuşi.

Nokia Lumia 720 hands on la MWC 2013

Specificaţiile hardware sunt în mare parte aceleaşi ca la Nokia Lumia 520, întrucât vorbim despre un chipset Qualcomm MSM8227 cu procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, cantitate care poate fi extinsă prin carduri microSD de până la 64 GB.
Conectivitatea este asigurată prin Wi-Fi, 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, NFC şi bluetooth, însă nu există suport pentru conexiuni 4G LTE.

Camera foto are o capacitate mai puţin obişnuită de 6.7 MP cu optică Carl Zeiss şi este capabilă să înregistreze în format HD 720p, în timp ce acumulatorul Li-Ion are 2000 mAh.

Telefonul urmează să apară pe piaţă în luna martie în unele ţări europene (nu ştim dacă printre ele se află şi România), iar preţul de comercializare va fi de 249 EUR, adică 1.100 – 1.200 RON în magazinele din ţara noastră.

Nokia Lumia 720 este disponibil intr-o varietate de culori

Nokia Lumia 720 este disponibil intr-o varietate de culori

Nokia Lumia 520 vs. Nokia Lumia 720

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri