GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Lumia 800 – Cel mai puternic smartphone Nokia cu WP7 Mango

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia a lansat miercuri oficial în cadrul evenimentului Nokia World de la Londra primele sale telefoane cu sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango. Producătorul finlandez începe astfel oficial prima etapă dintr-un nouă eră prin care încearcă să-şi facă loc pe aglomerata piaţă a smartphone-urilor, iar modelul cu care încearcă să-şi câştige supremaţia este Nokia Lumia 800.

Cunoscut anterior sub numele de cod Sea Ray, Lumia 800 este o clonă a modelului N9 dotat cu sistem de operare MeeGo, telefon care a primit numeroase laude din partea presei de specialitate în special în ceea ce priveşte calitatea construcţiei.

Nokia Lumia 800 - cel mai puternic Nokia cu WP7 Mango

Specificaţii tehnice

  • display touchscreen capacitiv AMOLED de 3.7” şi rezoluţie 480×800 pixeli
  • procesor Snapdragon Scorpion single-core de 1.4 GHz şi accelerator grafic 3D Graphics HW
  • memorie 512 MB RAM
  • memorie internă 16 GB şi 25 GB prin SkyDrive
  • conectivitate: 3G (HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooth 2.1, microUSB 2.0
  • cameră foto de 8 MP cu înregistrare video în format HD 720p
  • sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango
  • dimensiuni 116.5×61.2×12.1 mm; masa 142 grame

Construcţie şi design

Nokia Lumia 800 are un design identic cu cel al modelului N9, singura diferenţă fiind micşorarea display-ului de la 3.9” la 3.7” pentru a acomoda cele trei taste virtuale caracteristice sistemului de operare WP7 Mango. În rest, întâlnim acelaşi design simplu şi elegant, cu margini uşor rotunjite, dar şi cu un buton dedicat pentru activarea camerei foto.

Nokia Lumia 800 adopta facilitati noi pentru "live tiles-urile" din WP7

Dotări tehnice

Display-ul lui Lumia 800 este de tip AMOLED şi are o diagonală de 3.7”, oferind o rezoluţie de 480×800 pixeli, tipică telefoanelor cu WP7.

Specificaţiile tehnice ale noului telefon sunt cunoscute de mai mult timp, motiv pentru care nu există surprize majore: într-o perioadă în care procesoarele dual-core prind din ce în ce mai mult teren, Lumia 800 mizează pe un chipset Qualcomm cu procesor Snapdragon Scorpion single-core cu frecvenţa de 1.4 GHz, ajutat de un accelerator grafic 3D Graphics HW şi 512 MB memorie RAM.

Memoria internă este de 16 GB, însă nu există slot pentru extinderea acesteia cu carduri microSD. În schimb, Nokia îţi oferă un spaţiu de stocare in-the-cloud de 25 GB prin intermediului serviciului SkyDrive deţinut de Microsoft.

Conectivitatea este la înălţime, aşa cum ne-am aştepta din partea unui smartphone de top: 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooth 2.1, microUSB 2.0. Lipseşte totuşi tehnologia NFC, care începe să-şi facă apariţia pe tot mai multe smartphone-uri noi.

Angry Birds poate fi jucat si pe Nokia Lumia 800

Camera foto are 8 MP şi, aşa cum ne-a obişnuit Nokia, beneficiază de lentile Carl Zeiss, la care se adaugă funcţii precum autofocus, dual-LED flash sau geo-tagging. De asemenea, poţi înregistra clipuri în format HD 720p cu 30 de cadre pe secundă.

Software

Nokia Lumia 800 utilizează Windows Phone 7.5 Mango, însă beneficiază de câteva noutăţi comparativ cu alte telefoane dotate cu acest sistem de operare. Pe lângă integrarea cu serviciul SkyDrive, există şi aplicaţia Nokia Drive, primul software de navigaţie vocală turn-by-turn disponibil pe platforma WP7 Mango.

De asemenea, Nokia a personalizat puţin şi aşa numitele “live tiles”, acestea oferind acum mai multe informaţii decât în mod obişnuit. Nu lipseşte nici Nokia Music with Mix Radio, prin care poţi asculta gratuit sute de posturi de radio, dar nici ESPN Sports Hub, o aplicaţie pentru pasionaţii de evenimente sportive.

Aplicatia Nokia Drive iti permite sa navighezi cu asistent vocal turn-by-turn

Disponibilitate şi preţ

Nokia Lumia 800 va fi disponibil începând cu luna noiembrie şi va avea un preţ recomandat de 420 EUR, care nu include taxele şi subvenţiile acordate de operatorii de telefonie mobilă. Prin urmare, pe piaţa din România ne putem aştepta la preţuri de minim 1.800 lei fără contract. Vom reveni cu amănunte în momentul în care telefonul va fi disponibil şi în magazinele din ţara noastră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri