Nokia N97 Mini – pareri, specificatii si preturi

Daca v-a trecut prin mana un Nokia N97, mai mult ca sigur ca ati observat ca, in ciuda multimii de functii pe care le are, este un telefon destul de butucanos. Acum insa Nokia a lansat versiunea N97 Mini, o ruda mai compacta a capului de gama, dar cu aceleasi functii de varf.

Finlandezii afirma ca Nokia N97 Mini este destinat in primul rand impatimitilor serviciilor de socializare online. Cu ajutorul solutiilor de conexiune multiple si a tastaturii QWERTY, acestia pot intra usor pe Internet si posta mesaje pe blog, Twitter sau Facebook (exista chiar aplicatia Lifecasting care permite sa postezi pe acest serviciu si sa iti schimbi statusul direct de pe prima pagina a telefonului ) .

Sistemul de operare a primit o interfata noua, mai simplu de utilizat si total customizabila, ce suporta acum si widget-uri, astfel iti poti organiza pe prima pagina a telefonului toate informatiile si scurtaturile de care ai nevoie, exact cum le vrei. O facilitate mult asteptata, pe care producatori ca LG sau Samsung o aveau de mult.

Nokia N97 Mini - telefonul facut pentru socializarea online
Nokia N97 Mini – telefonul facut pentru socializarea online

Sa aruncam un ochi si asupra specificatiilor:

  • dimensiuni: 113 x 52.5 x 14.2 mm si 138 g (fata de 117.2 x 55.3 x 18 mm si 150 g la N97)
  • ecran tactil 3.2 inch, fiormat 16:9l rezolutie 640 x 360 px
  • stocare interna 8 GB + card microSD de pana la 16 GBc
  • camera foto 5 MPx
  • conectivitate: Wi-fi, Bluetooth, HSDPA, GPS
  • acces Ovis store si aplicatii Ovi
  • tastatura FULL QWERTY
  • baterie 1200 mAh
Nokia N97 (stanga)  vs N97 Mini (dreapta)
Nokia N97 (stanga) vs N97 Mini (dreapta)

Asadar, dupa cum se observa si din specificatii, Nokia N97 Mini este o versiune compacta a lui N97, cu unele imbunatiri ale sistemului de operare si interfetei. Tastatura este si ea schimbata, fiind acum FULL QWERTY datorita eliminarii D-Pad-ului pe care il avea N97 in partea din stanga. Mai multe detalii puteti afla din scurta prezentare video de mai jos:

Legat de pret, Nokia a anuntat ca Mini-ul va fi cu 50 de euro mai ieftin decat versiunea initiala, urmand a costa 450 euro cand va fi introdus pe piata, spre sfarsitul lui 2009. Probabil la noi va ajunge in jurul sumei de 2100 RON.

Momentan, pot spune ca N97-le nu ma impresionat, pentru ca nu sunt fanul telefoanelor de dimensiuni mari. Din acest punct de vedere N97 Mini are de castigat. In plus este si mai accesibil ca pret. Ramane insa de vazut daca producatorii finlandezi au reusit sa elimine deficientele de software si bug-urile intalnite la N97, acestea fiind poate principalele neajunsuri ce vor sta in calea succesului noului Nokia N97 Mini.

Vom reveni cu mai multe detalii pe viitor.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!