Nokia X6 – preturi, specificatii si opinii

Vesti bune azi de la Nokia, care a anuntat aparitia catorva noi telefoane foarte interesante. Dintre ele, capul de afis il tine noul tousch-screen multimedia Nokia X6 , care nu e un BMW masiv si sportiv, ci un demn urmas imbunatatit al popularului Nokia 5800.

Asta nu inseamna ca Nokia 5800 nu va mai ramane pe piata, nu, doar ca X6-le s-ar putea sa-i fure multi dintre potentialii clienti. Pentru ca pare a fi pur si simplu mai bun: mai subtire, cu un ecran superior si o serie de functii noi. Iar din poze ne putem da seama ca va arata si mai bine, insa ramane de vazut care va fi pretul la care va fi scos pe piata de Nokia, undeva spre sfarsitul a cestui an.

Nokia X6 arata mai bine decat inaintasul 5800
Nokia X6 arata mai bine decat inaintasul 5800

Sa aruncam un ochi pe specificatiile importante:

  • dimensiuni: 111 x 51 x 13.8 mm
  • ecran 3.2 inches, format 16:9
  • stocare interna 32 GB
  • conectivitate de varf: USB, GPS, Wi-fi, Bluetooth, HSDPA
  • camera foto 5 MPs
  • timp de stand-by de peste 400 ore

Nu stim exact care va fi greutatea noului Nokia X6 si nici ce sistem de operare va folosi, insa probabil va fi aceeasi iar sistemul de operare este aceeasi versiune de Symbian folosita si pe mai vechile telefoane touchscreen Nokia, S60 v5 (mersi Daniel pentru observatie), dar cu imbuntatiri, cu o interfata noua mai usor de folosit si ce suporta widget-uri.

Pe partea multimedia, telefonul vine cu o multime de aplicatii, cum ar fi playerele audio/video, accesul facil la Nokia Music store, browser cu Flash integrat, Nokia Maps, jocuri NGage si acces la serviciile din cadrul Nokia Ovi store.

Cat despre preturi, exista zvonuri ce spun ca X6-le va costa in jur de 400-450 euro. Un pret ce personal mi se pare cam piperat si care sper ca vi fi mai mic atunci cand telefonul va ajunge in magazine, in Q4 2009, dupa cum spuneam si mai sus.

Un nou telefon cu ecran tacil de la Nokia: X6
Un nou telefon cu ecran tacil de la Nokia: X6

Una peste alta, acest nou Nokia X6 pare o jucarie interesanta. O prima vedere asupra sa si a modului cum se comporta el o puteti avea urmarind clipul de mai jos. Din pozele vazute mai sus, ma asteptam totusi sa fie mai subtire decat se observa ca este din clip.

Mai multe despre noul telefon multimedia al finlandezilor va vom oferi imediat ce aflam noutati.

3 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!