GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Orange PrePay – Personalizează-ţi opţiunile aşa cum vrei

Autor: Echipa Giz.ro

Orange a lansat un configurator cu ajutorul căruia utilizatorii cartelelor PrePay îşi pot personaliza opţiunile în funcţie de numărul de minute naţionale, minute în reţea şi MB de internet de care au nevoie.

Noul configurator vine astfel să rezolve o problemă majoră a opţiunilor disponibile pentru cartelele preplătite: numărul de opţiuni este prea mic pentru a putea satisface necesităţile fiecărui utilizator în parte.

Acum, dacă eşti client Orange PrePay, poţi alege singur câte minute în reţea şi naţionale să aibă opţiunea ta, dar şi cantitatea de trafic inclusă în opţiune.

Configuratorul este disponibil la această adresă şi, după ce răspunzi la trei întrebări, Orange îţi propune o opţiune pe care ulterior o poţi personaliza aşa cum vrei.

Există totuşi şi două limitări impuse de Orange: opţiunea trebuie să includă minim 500 de minute în reţea, iar costul total al acesteia trebuie să fie de minim 5 EUR/lună.

Astfel, poţi alege între 500 şi 3000 de minute în reţea (în trepte de câte 500 de minute), între 0 şi 300 de minute naţionale (în trepte de câte 20-30 minute) şi între 0 şi 2 GB de trafic inclus pe internet (în trepte variate).

Cât de eficientă este personalizarea opţiunilor?

Oferta curentă de opţiuni a celor de la Orange este destul de săracă şi cuprinde doar trei oferte principale, caracterizate prin mii de minute în reţea, cel mult 100 de minute naţionale şi maxim 500 MB de internet.

Iată câteva alternative interesante la acestea:

 • ai nevoie de cel puţin 1 GB de trafic inclus

Poţi personaliza o opţiune cu 1 GB de trafic inclus, 500 de minute în reţea şi 90 minute naţionale, caz în care opţiunea costă 8.85 EUR/lună. Opţiunea astfel personalizată este net superioară ofertei standard de 10 EUR/lună, care include doar 500 MB internet şi 70 minute naţionale.

Configuratorul Orange iti permite sa alegi pana la 2 GB de trafic inclus

 • ai nevoie de internet inclus cu maxim 5 EUR/lună

Vrei trafic inclus pentru navigare ocazională fără să plăteşti minim 7 EUR/lună pentru opţiunea standard? Poţi alege 100 MB internet cu 500 de minute în reţea şi 110 minute naţionale pentru 5.15 EUR/lună, în condiţiile în care la opţiunea standard de 5 EUR/lună ai doar 70 minute naţionale fără trafic inclus.

Cu configuratorul Orange poti obtine internet inclus si cu numai 5 EUR/luna

 • ai nevoie de mai multe minute naţionale

Poţi alege 250 minute naţionale cu 500 minute în reţea şi 100 MB internet, caz în care plăteşti 10.75 EUR/lună şi ai de aproape patru ori mai multe minute naţionale decât în cazul opţiunii standard de 10 EUR.

Cu noul configurator poti obtine pana la 300 de minute nationale

Opţiuni suplimentare

Pe lângă personalizarea acestor opţiuni, Orange îţi oferă posibilitatea să navighezi gratuit pe un anumit site de mobil în schimbul unei taxe de 0.25 EUR/lună pentru fiecare site in parte. Printre site-urile incluse în această ofertă se numără Facebook, Yahoo!, GSP, ProSport şi Hotnews.

În plus, poţi alege şi opţiunea TV pe mobil pentru un abonament lunar de 1 EUR/lună în loc de 2 EUR/lună cât costă în oferta standard.

După finalizarea procesului îţi poţi activa opţiunea personalizată din contul tău Orange.

Poti alege un abonament special pentru un anumit site

Concluzii

Configuratorul oferit de Orange pentru personalizarea opţiunilor se dovedeşte a fi un instrument eficient pentru a alege o ofertă adaptată pentru nevoile tale de comunicare. În cele mai multe cazuri vei putea obţine un preţ mai bun pentru o opţiune care să includă mai mult trafic sau mai multe minute decât cele disponibile în oferta standard.

Prin urmare, dacă eşti client Orange PrePay, îţi recomandăm să încerci noul configurator, întrucât există şanse mari să găseşti o opţiune mai ieftină şi mai bogată decât cea pe care o ai în prezent.

3 comentarii

 1. Rockby

  27 mai 2012 la 18:50

  Nu sunt client orange, dar ideea este super si nu ar fi rau sa fie adaptata si de ceilalti provideri.

 2. Ana

  30 noiembrie 2012 la 10:53

  Exista si optiunea „sms/ minute internationale catre fix sau catre fix si mobil”… Foarte avantajoasa! Eu personal am 1000 min/sms in retea, 200 MB trafic internet si 110 sms/min internationale pe fix si mobil, totul cu 7 euro. La ele se adauga bonusul de min/sms nat/intern sau bonusul de trafic, la alegere… Care nu e deloc de neglijat… :) Ori 90 min in retea, ori 60 nationale/internationale sau inca vreo 50 MB trafic internet… E OK… :)

 3. Maria Vamvakousi

  30 decembrie 2020 la 17:21

  Vreau sa știu pe care opțiunea 6 sau 7 euro se poate primesc sms international(Grecia). Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri