Samsung Corby 2 – smartphone Samsung ieftin

Samsung Corby 2 – smartphone Samsung ieftin

Samsung Corby este unul dintre cele mai vândute telefoane mobile ale producătorului sud-coreean, însă chiar şi acesta are nevoie de o actualizare, pe care a primit-o recent sub forma lui Samsung Corby 2.

Spre deosebire de versiunea precedentă, Samsung a trebuit să ia în calcul că potenţiala cota de piaţă a noului telefon poate fi atacată de smartphone-urile low-end, care au început deja să invadeze piaţa. Tocmai de aceea, Corby II este un telefon fără pretenţii care aduce însă un aer de smartphone, motiv pentru care ar putea fi preferat de numeroşi utilizatori.

Iată principalele sale caracteristici tehnice:

  • display touchscreen capacitiv cu diagonala de 3.2″ şi rezoluţie 240×320 pixeli
  • memorie internă 26 MB, expandabila prin carduri microSD de până la 16 GB
  • conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooth 3.0, microUSB
  • cameră foto de 2 MP cu înregistrare video QVGA
  • radio FM cu RDS
  • platformă software proprie TouchWiz
  • dimensiuni 109.9 x 60.6 x 11.7 mm, masa 102 grame

Design şi construcţie

Un telefon low-cost cu unele caracteristici de smartphone

Dedicat cu precădere tinerilor, Samsung Corby 2 încearcă să adopte un design cât mai îndrăzneţ, motiv pentru care carcasa are linii curbe şi este disponibilă într-o varietate largă de culori, inclusiv galben şi roz. Inevitabil, totul se învârte în jurul display-ului touchscreen, care are o diagonală suficient de mare pentru clasa din care face parte telefonul, iar sub acesta se regăsesc tastele aferente pentru preluarea şi, respectiv, respingerea apelurilor, încadrate de o tastă lungă, subţire, cu rol de meniu.

Dotări tehnice

Un lucru este cert: pe cât de viu colorat poate fi noul Corby II, pe atât de sărac este la capitolul dotări tehnice. Dacă luăm însă în calcul că este mai degrabă un telefon low-cost pentru tineri, putem trage concluzia că are destule de oferit.

Display-ul de 3.2″ este suficient de mare, însă oferă o rezoluţie modestă, de numai 240×320 pixeli. Totuşi, partea bună este că nu trebuie să-ţi faci griji din perspectiva asta, pentru că telefonul nu dispune de Google Android, sistem de operare nu tocmai prietenos cu această rezoluţie.

Memoria internă este de numai 26 MB, însă aceasta poate fi extinsă prin intermediul cardurilor microSD. La capitolul conectivitate se remarcă absenţa suportului 3G, însă pe de altă parte prezenţa modulului Wi-Fi pe un astfel de model low-end este de apreciat. În absenţa unei conexiuni fără fir, te poţi conecta pe internet prin GPRS şi EDGE, iar transferul local de fişiere este asigurat de bluetooth 3.0 şi microUSB. În strânsă legătură cu internetul merită menţionate şi aplicaţiile pentru Twitter şi Facebook, care sunt preinstalate pe telefon pentru un acces cât mai facil la reţelele sociale ale momentului.

Noi îţi recomandăm să foloseşti camera foto a lui Corby II numai în cazuri de extremă urgenţă: are numai 2 MP, o rezoluţie maximă a fotografiilor de 1600×1200 pixeli, iar recunoaşterea zâmbetului este singura opţiune suplimentară. În plus, clipurile video sunt realizate la rezoluţie QVGA cu 15 cadre pe secundă.

Samsung Corby II nu utilizează un sistem de operare propriu-zis, însă foloseşte platforma software proprie TouchWiz, în timp ce acumulatorul Li-Ion de 1000 mAh asigură, potrivit specificaţiilor oficiale, până la 620 de ore de standby şi aproape 10 ore de convorbiri.

Disponibilitate şi preţ

Anunţat în premieră în luna martie, Samsung Corby 2 va fi disponibil în magazine începând din al doilea trimestru al anului, cel mai probabil spre începutul verii. Preţul nu a fost încă comunicat în mod oficial.

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!