GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Ace – pareri, pret, specificatii

Autor: Echipa Giz.ro

Galaxy Ace este unul dintre smartphone-urile de bază aflate în portofoliul de produse al celor de la Samsung, care încearcă astfel să acopere cât mai multe segmente de piaţă.

Telefonul oferă dotări tehnice uşor îmbunătăţite comparativ cu Samsung Galaxy Gio, însă acestea vin inevitabil şi cu un preţ mai mare solicitat de producător.

Specificaţii tehnice

displaytouchscreen, diagonala 3.5”, rezolutie 320×480 pixeli
procesorARM 11, 800 MHz
memorie158 MB + card microSD 2 GB
conectivitate3G, Wi-Fi, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB
camera foto5 MP, inregistrare video
sistem de operareGoogle android 2.3 Gingerbeard
dimensiuni112.4 x 59.9 x 11.5 mm
greutate113 grame

Samsung Galaxy Ace dispune de un display touschcreen capacitiv cu diagonală de 3.5” şi rezoluţie 320 x 480 pixeli ce beneficiază de protecţie Gorilla Glass, fiind propulsat de un procesor ARM 11 tactat la 800 MHz.

Memoria internă de 158 MB este extinsă cu un card microSD de 2 GB inclus în pachetul de retail, în timp ce conectivitatea este asigurată de 3G (download de până la 7.2 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, GPRS, EDGE, bluetooth 2.1 şi microUSB 2.0.

Camera foto de 5 MP cu funcţii suplimentare precum autofocus şi LED Flash permite înregistrarea clipurilor video la rezoluţie QVGA cu 15 cadre pe secundă.

Telefonul utilizează sistemul de operare Google Android 2.3 Gingerbeard şi include aplicaţii de editare a documentelor de tip office şi a fotografiilor.

Samsung Galaxy Ace, un alt telefon prezent in ofertele operatorilor

Oferta Orange – de la 59 EUR

La Orange, Samsung Galaxy Ace poate fi achiziţionat împreună cu un contract nou pe doi ani cu preţuri începând de la 59 EUR, însă această valoare este valabilă doar pentru abonamentele de minim 21 EUR, care includ şi opţiuni de internet destul de scumpe.

De aceea, cea mai echilibrată ofertă este la abonamentele cuprinse între 12 şi 20 EUR, în cazul cărora telefonul costă 69 EUR. De exemplu, abonamentul Pantera 12 cuplat cu opţiunea MySmartphone 10 include 900 de minute în reţea, 120 de minute naţionale şi 120 MB pentru internet pentru un cost total de 21.37 EUR pe lună.

Pentru abonamentele de 9-11 EUR, preţul urca la 99 EUR, iar dacă optezi pentru abonamentele simple de până în 8 EUR telefonul costă 209 EUR, adică aproape cât este şi la liber.

Galaxy Ace, un telefon elegant pentru incepatori

Oferta Vodafone – de la 99 EUR

Dacă speri să-l găseşti mai ieftin la Vodafone vei fi dezamăgit. La operatorul roşu preţurile sunt chiar mai mari şi pornesc de la 69 EUR pentru un abonament Mega 25 Internet 1 GB pentru care trebuie să achiţi nu mai puţin de 37 EUR lunar.

În schimbul a 99 EUR, Galaxy Ace vine la pachet cu un abonament Mega 8 Internet 1 GB de 20 EUR pe lună, care îţi oferă 800 de minute în reţea, 80 de minute naţionale şi 1080 MB de internet.

Lucrurile stau şi mai prost la abonamentele de maxim 10 EUR, în cazul cărora trebuie să plăteşti 230 EUR pentru Ace chiar şi pentru un contract pe doi ani. Într-o astfel de situaţie, Ace devine chiar mai scump decât dacă îl achiziţionezi la liber de la un magazin online (1000 lei vs. 900 lei).

În concluzie, Samsung Galaxy Ace merită achiziţionat cu un nou abonament doar la Orange, întrucât la Vodafone preţurile sunt foarte mari. Iar dacă nu eşti deranjat de un ecran sensibil mai mic şi de o cameră foto mai modestă te poţi orienta chiar spre Samsung Galaxy Gio.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri