GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Gio – Smartphone Android extrem de ieftin

Autor: Echipa Giz.ro

Ţi-ai propus să-ţi cumperi un smartphone cu Android în perioada sărbătorilor de iarnă, dar nu vrei să cheltui foarte mulţi bani? Una dintre cele mai bune alegeri este Samsung Galaxy Gio, care pe lângă faptul că este unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android de pe piaţă a fost inclus şi în oferta de sărbători a operatorului Vodafone.

Astfel, pentru numai 19 EUR, poţi intra în posesia unui smartphone cu dotări de bază oferit de unul dintre cei mai mari producători din domeniu.

Samsung Galaxy Gio, unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri cu Android

Specificaţii tehnice

displaytouchscreen, diagonala 3.2”, rezolutie 320 x 480 pixeli
procesorQualcomm 800 MHz
memorie158 MB + card 2 GB, 278 MB RAM
conectivitate3G, Wi-Fi, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB
camera foto3.15 MP, inregistrare video
sistem de operareGoogle Android 2.3 Gingerbeard
dimensiuni110.5 x 57.5 x 12.2 mm
greutate102 grame

Samsung Galaxy Gio este dotat cu un display TFT touchscreen capacitiv cu diagonala de 3.2” şi rezoluţie 320 x 480 pixeli, iar telefonul este propulsat de un procesor Qualcomm cu frecvenţa de 800 MHz. Memoria internă este limitată la 158 MB şi 278 MB RAM, însă pachetul include şi un card microSD de 2 GB care poate fi utilizat pentru instalarea aplicaţiilor şi stocarea altor fişiere.

Conectivitatea este asigurată de tehnologiile 3G cu viteze de descărcare de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, GPRS, EDGE, bluetooth 2.1 şi microUSB 2.1.

Configuratia tastaturii QWERTY pe Galaxy Gio

Din păcate, pasionaţii de fotografii vor fi dezamăgiţi de camera foto de numai 3.15 MP dotată cu funcţii suplimentare precum autofocus, detectarea fetei şi geo-tagging prin receptorul GPS integrat în telefon.

Lansat iniţial cu Google Android 2.2 Froyo, Samsung Galaxy Gio este livrat în prezent cu sistemul de operare Google Android 2.3 Gingerbeard, peste care producătorul sud-coreean a aplicat interfaţa proprietară TouchWiz 3.0.

Oferta Vodafone: 19 EUR pentru abonament Mega 8

Samsung Galaxy Gio poate fi achiziţionat la liber pentru 640 lei, însă Vodafone îl oferă în cadrul ofertei de iarnă pentru numai 19 EUR, adică mai puţin de 100 lei. Preţul este valabil pentru un contract nou valabil pe doi ani cu abonament Mega 8 în valoare de 15 EUR cu TVA.

Abonamentul include 800 de minute şi SMS-uri în reţea, 80 de minute şi SMS-uri naţionale şi 580 MB pentru trafic pe internet de pe mobil. Chiar dacă numărul de minute naţionale nu este foarte generos, traficul inclus ar trebui să fie suficient pentru marea majoritate a utilizatorilor.

Dacă îţi permiţi un abonament lunar mai scump, poţi să primeşti Samsung Galaxy Gio chiar şi gratis, în cazul abonamentului Mega 17 care include 1 GB de trafic internet şi costă 29 EUR lunar sau cu numai 4 EUR pentru abonamentul Mega 17 care include doar 500 MB de trafic internet şi costă 24 EUR lunar.

Spatele telefonului este simplu si nu impresioneaza prin design

În cazul abonamentelor simple, fără minute şi trafic de internet inclus, telefonul costă 139 EUR, iar valoarea lunară a abonamentului este de 3.72 EUR.

Din păcate, oferta nu este la fel de generoasă dacă eşti deja client Vodafone şi vrei să-ţi prelungeşti contractul. Într-o astfel de situaţie, telefonul costă 130 EUR pentru cele mai multe abonamente cu preţ accesibil şi coboară numai până la 110 EUR în cazul abonamentelor foarte scumpe.

Samsung Galaxy Gio nu este nici pe departe un smartphone de top, însă este ideal pentru cei aflaţi la prima achiziţie de acest tip care nu simt nevoia unui display mare sau a unor dotări tehnice de ultima oră. Tocmai de aceea, oferta de la Vodafone merita luată în considerare dacă intenţionezi să devii clientul lor în această iarnă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri