GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Grand Duos- specificatii si pareri

Autor: Echipa GiZ

Spre deosebire de modelele gamei S4, Samsung Galaxy Grand Duos nu a beneficiat de o lansare specială și nici de prea multă publicitate. Samsung a anunțat oficial Galaxy Grand și versiunea Dual-SIM Grand Duos încă din decembrie 2012, dar cele două modele și-au făcut apariția pe piață în primăvara acestui an.

Galaxy Grand se înscrie în tendința actuală a smartphone-urior cu ecran mare, de cel puțin 5 inch, dar nu este un model de top. Deși păstrează un aspect similar lui Galaxy S3, specificațiile îl situează sub vârful de gamă de anul trecut, putând fi considerat un model de clasă medie.

Față de telefoanele performante cu ecran de 5 inch lansate în 2013, Samsung Galaxy S4 sau Sony Xperia Z, Galaxy Grand Duos oferă o alternativă mai accesibilă, împreună cu un număr de funcții și dotări interesante.

În portofoliul Samsung, Grand Duos se situează înaintea noii game Galaxy Mega, formată momentan din Mega 5.8 și Mega 6.3. Față de competiție, Grand Duos are avantajul de a fi printre cele mai accesibile smartphone-uri cu ecran de 5 inch.

Samsung Galaxy Grand Duos – specificații

Smartphone-ul are următoarele dotări:

 • ecran TFT de 5 inch;
 • procesor Dual-Core tactat la 1,2 GHz;
 • 1GB memorie RAM și 8GB stocare internă;
 • cameră foto de 8MP;
 • Android Jelly Bean 4.1.2;
 • acumulator de 2100 mAh.

Funcții importante

Samsung a echipat Grand Duos cu un ecran TFT de 5 inch la rezoluție WVGA (480 x 800 pixeli, aproximativ 187 ppi), mai puțin performant decât modelele Super AMOLED folosite la Galaxy S4 sau S4 Mini. Totuși, Samsung susține că ecranul are culori vii și clare, permițând vizualizarea în bune condiții a conținutului multimedia și mai multor aplicații simultan, prin funcția Multi-Window.

De asemenea, deși are un ecran mare, Samsung ne asigură că are un design ergonomic, cu profil subțire care îl face ușor de ținut în mână. Dimensiunile efective sunt 77 x 143,7 x 9,6 mm și greutatea 162 grame.

Galaxy Grand Duos este motorizat de un procesor Dual-Core Cortex A9 tactat la 1,2 GHz și 1 GB memorie RAM, specificații ce ar trebui să ofere suficientă putere de calcul pentru a rula în bune condiții mai multe aplicații simultan. Spațiul de stocare de 8GB poate fi suplimentat printr-un card MicroSD de până la 64GB.

Camera principală 8 MP are autofocus, flash LED și poate înregistra clipuri video Full HD la 30 fps. Tehnologiile „zero shutter-lag” și „ultra-quick camera start-up” ar trebui să asigure pornirea imediată a aplicației dedicate și surprinderea rapidă a imaginilor dorite. Alte facilități includ detectarea zâmbetului, realizarea de imagini panoramice și fotografierea în rafală.

Camera frontală de 2 MP este folosită și pentru funcția Smart Stay, introdusă de Samsung și la alte modele lansate anul acesta, de exemplu Galaxy S2 Plus.

Sistemul Android Jelly Bean 4.1.2, care ar trebui să aducă un plus de performanță, a fost personalizat de Samsung prin interfața TouchWiz și mai multe funcții proprii. Printre acestea se remarcă Multi Window, Direct Call, Smart Alert, Popup Video, S-Voice și aplicațiile Samsung ChatOn, AllShare Play și Samsung Hub. Desigur, smartphone-ul are preinstalate și aplicațiile Google Search, Gmail, YouTube, Google Plus, Maps, Navigation, Play Store și Google Now.

Galaxy Grand Duos este dotat cu senzori de accelerație, lumină ambientală, proximitate, busolă, giroscop și AGPS. Telefonul are conectivitate Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n (cu funcția Wi-Fi Direct), USB 2.0 și este compatibil cu rețelele 2G EDGE și 3G HSPA+.

Samsung susține că, prin funcția „Dual-SIM always on”, telefonul este capabil să primească apeluri simultan pe cele două cartele, asigurând utilizatorul că nu va rata niciun apel. Totuși, Samsung avertizează că funcția ar putea să nu funcționeze la toți operatorii de telefonie sau ar putea să fie taxată suplimentar. Cele două cartele au setări separate, utilizatorul putând stabili SIM-ul care se poate conecta la Internet sau dezactiva temporar una dintre cartele.

Grand Duos se aseamnă destul de mult cu Galaxy S3, păstrând în partea din spate camera principală, flash-ul și difuzorul în aceeași poziție. Gama de culori este însă mult mai limitată, Grand Duos fiind disponibil cu carcasă albă sau albastră.

Conform specificațiilor oficiale, acumulatorul de 2100 mAh ar trebui să asigure până la 440 de ore în regim de așteptare și până la 610 minute de convorbire.

Îl cumpărăm sau nu?

Galaxy Grand Duos este un smartphone de clasă medie, cu ecran de 5 inch și conectivitate Dual-SIM. Pe de o parte, se aliniază tendinței generale oferind un ecran mare, dar încearcă să păstreze un preț accesibil prin specificații mai modeste decât telefoanele de top ale anului 2013. Dacă funcția „Dual-SIM always on” funcționează așa cum susține Samsung, Grand Duos și-ar putea găsi foarte mulți clienți printre cei care utilizează intens două cartele, pentru apeluri telefonice sau conectarea la Internet. Totodată, ar trebui să fie un model potrivit și pentru cei care doresc să vizualizeze conținut multimedia pe un ecran generos sau lucrează cu mai multe aplicații în Multi Window.

Samsung Galaxy Grand Duos vs. competiția (Allview V1 Viper și Samsung Galaxy Win)

Grand Duos este printre puținele modele Dual-SIM cu ecran mare disponibile la noi, cele mai apropiate ca dimensiune având ecran de 4,7 inch.

Allview V1 Viper vine cu procesor Quad-Core Cortex A7 tactat la 1,2 GHz, 1GB memorie RAM și ecran de 4,7 inch la rezoluție 1280 x 720 pixeli. Aceste caracterisitici l-ar putea situa peste Grand Duos, dar trebuie menționat că V1 Viper are 4GB spațiu de stocare internă (1,75 GB disponibil) și un acumulator de 1800 mAh ce asigură 280 ore în regim de așteptare.

Galaxy Win face parte din modelele lansate în 2013 de Samsung și folosește platforma Snapdragon 200. Deși procesorul este Quad-Core tactat la 1,2 GHz, arhitectura Cortex A5 a fost optimizată pentru consum redus, nu pentru performanță. Galaxy Win are cameră principală de 5MP și secundară VGA, dar ecran Super AMOLED de 4,7 inch la rezoluție 480 x 800 pixeli.

Samsung Galaxy Grand Duos preț

Grand Duos (GT-i9082) este comercializat în prezent la aproximativ 1350 lei cu carcasă albă și la cca. 1351 lei cu carcasă albastă. Pentru comparație, Allview V1 Viper costă 1300 lei, iar Samsung Galaxy Win aproximativ 1460 lei.

Concluzii

Samsung Galaxy Grand Duos este printre cele mai mari telefoane Dual-SIM. Smartphone-ul are performanțe de clasă medie, ecran potrivit pentru jocuri și multitasking, precum și un preț accesibil, raportat la ceea ce oferă. Funcția „Dual-SIM always on”, inclusă de Samsung și la Galaxy Win, ar putea fi un avantaj decisiv în fața altor modele Dual-SIM care au doar dual stand-by.

În secțiunea de comentarii, așteptăm eventualele întrebări, păreri sau experiențe personale legate de Samsung Galaxy Grand Duos.

57 comentarii

 1. soleron

  5 septembrie 2016 la 19:54

  Hei,de unde "aprind luminita",la sam.duos i9060?Mersi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri