GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Note 2 – Telefon-tabletă de 5.5” cu procesor quad-core de 1.6 GHz

Autor: Echipa Giz.ro

Telefonul-tabletă Samsung Galaxy Note 2 a fost dezvăluit oficial la IFA 2012 şi impresionează prin dotările tehnice: ecran de 5.5”, procesor quad-core de 1.6 GHz şi Android 4.1 Jelly Bean.

După o lungă perioadă de timp în care informaţiile despre urmaşul lui Samsung Galaxy Note 2 au circulat pe internet, Samsung a prezentat miercuri seară la IFA noul telefon-tabletă, cunoscut şi sub numele de “phablet”.

Conform tuturor speculaţiilor, noul Samsung Galaxy Note 2 are un ecran cu diagonala de 5.5”, comparativ cu cei “doar” 5” ai predecesorului său, însă păstrează aproximativ aceleaşi dimensiuni datorită reducerii ramei dispozitivului.

Ecranul este de tip Super AMOLED Plus cu matrice RGB în locul celei PinTile mai puţin eficiente şi oferă rezoluţie HD 1280×720 pixeli.

Totuşi, partea bună abia acum vine: noul telefon-tabletă utilizează procesorul quad-core Samsung Exynos 4412 tactat la 1.6 GHz, la care se adaugă 2 GB de memorie RAM şi capacitate de stocare de 16 GB, 32 GB sau 64 GB, plus slotul pentru carduri microSD de până la 64 GB. Camera foto principală are 8 MP, în timp ce cea disponibilă în partea frontală pentru video-chat este de 1.9 MP.

Samsung Galaxy Note 2 are ecranul mai mare, dar aproximativ aceleasi dimensiuni

Evident, nu lipseşte nici celebrul S-Pen care te ajută să fii mai creativ sau să iei notiţe în momente importante. Acesta a fost îmbunătăţit şi include funcţii precum Air View (cu care poţi vedea conţinutul unui mail sau o imagine dacă poziţionezi stylus-ul pe deasupra acestora) sau PopUp Note, care activează aplicaţia S Note atunci când extragi S Pen-ul din locaşul sau în timpul unei apel.

În plus, telefonul tabletă utilizează un acumulator cu capacitatea de 3100 mAh, care ar trebui să facă faţă hardware-ului puternic pentru cel puţin o zi de utilizare obişnuită.

Într-o perioadă în care producătorii continuă să lanseze produse cu Android 4.0 ICS, Samsung oferă noul sistem de operare Google Android 4.1 Jelly Bean încă din fabrică, un argument suplimentar în favoarea achiziţionării noului model.

Noul Samsung Galaxy Note 2

Din păcate, aşa cum se întâmplă frecvent în cazul evenimentelor de acest gen, Samsung nu a oferit niciun fel de informaţii cu privire la preţul de comercializare sau disponibilitatea în magazine.

Rămâneţi pe GiZ pentru fotografii şi clipuri video realizate de colegii noştri Andrei şi Ionuţ la faţa locului cu noul Samsung Galaxy Note 2.

1 comentariu

  1. silviu

    3 septembrie 2012 la 00:04

    Mobileri au fost primii acum este randul tau
    First Hands-on Video cu Galaxy Note 2

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5DcgZum8M1o#!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri