Samsung Galaxy S2 Plus – un update al batranului S2

Galaxy S2 a fost vârful de gamă în 2011, dar evoluția tehnologiei face din Samsung Galaxy S2 Plus un model de clasă medie. După mai multe zvonuri cu privire la o nouă versiune S2, Samsung a lansat oficial modelul Plus, cu modificări minore față de original.

Compania coreeană susține că a urmărit să combine performanța modelului anterior cu o nouă interfață intuitivă și funcțională, inspirată din natură. De altfel, principalul avantaj al lui S2 Plus față de vechiul model este dat de sistemul de operare Android Jelly Bean 4.1.2 și interfața TouchWiz actualizată.

Samsung a insistat mai mult pe integrarea unor funcții și aplicații, decât pe modificări hardware majore.

Printre smartphone-urile Samsung lansate în 2013, S2 Plus poate fi încadrat împreună cu modelele mai puțin performante ale clasei medii, al cărei standard este stabilit de Galaxy S4 Mini. S2 Plus nu mai poate concura cu modelele de top, așa cum o făcea predecesorul său, dar ar trebui să asigure rularea eficientă a majorității aplicațiilor uzuale.

Samsung Galaxy S2 Plus specificații

Versiunea S2 Plus (GT-I9105) vine cu următoarele dotări:

  • procesor Dual-Core tactat la 1,2 GHz;
  • ecran Super AMOLED Plus de 4,3 inch;
  • 1GB memorie RAM și 8GB stocare internă;
  • cameră principală de 8MP și cameră frontală de 2MP;
  • acumulator de 1650 mAh;
  • Android Jelly Bean 4.1.

Samsung Galaxy S2 Plus vs. Samsung Galaxy S2

Deși frecvența la care este tactat procesorul este aceeași, cele două telefoane utilizează platforme hardware diferite. Ecranul, camerele foto, acumulatorul și memoria RAM sunt identice, dar S2 Plus vine cu mai puțin spațiu de stocare. Principalul plus al noului model este sistemul Jelly Bean 4.1.2 și posibilitatea de a primi update-uri ulterioare. Galaxy S2 a trecut deja de la Gingerbread la Ice Cream Sandwich și Jelly Bean 4.1, iar în viitor ar putea să nu mai primească actualizări majore.

Funcții importante

Samsung a renunțat la platforma proprie Exynos, care motoriza Galaxy S2, și a optat pentru un chipset BC28155, primul SOC realizat de Broadcom. Acesta include un procesor Dual-Core Cortex-A9 tactat la 1,2 GHz și un GPU VideoCore-IV. În privința procesorului, performanțele ar trebui să fie la același nivel sau mai bune decât la S2, versiunea Plus beneficiind din plin de optimizările Jelly Bean. Performanțele GPU-ului VideoCore-IV ar putea să fie afectate de faptul că este un model nou și puțin utilizat, față de Mali-400MP pentru care au fost optimizate mult mai multe aplicații și jocuri. Totuși, Broadcom susține că platforma este capabilă de accelerare grafică 2D/3D, captură și redare video 1080p, iar memoria RAM de 1GB ar trebui să asigure o funcționare fluentă.

Ecranul Super AMOLED Plus de 4,3 inch, la rezoluție 480 x 800 pixeli (aproximativ 217 ppi), ar trebui să asigure o imagine de calitate și consum mic de energie.

Reducerea spațiului de stocarea la 8GB, față de 16 sau 32GB la S2, poate fi pusă pe seama încercării de a scădea costurile. Chiar și așa, nu ar trebui să fie o problemă pentru utilizatori, pentru că S2 Plus suportă card-uri MicroSD de până la 64GB.

Telefonul este echipat cu două camere, cea principală de 8 MP cu flash LED, iar cea secundară de 2 MP. Samsung susține că aplicația foto pentru camera principală realizează fotografii fără nicio întârziere (zero-lag shutter), fapt ce permite surprinderea instantanee a obiectelor în mișcare.

Pentru a facilita partajarea fotografiilor, Samsung a inclus funcția „Buddy photo share” care permite trimiterea imaginilor către prieteni direct din aplicația foto. De asemenea, au fost integrate funcțiile Group Facetag și Face Zoom, iar camera poate realiza clipuri video 1080p/30fps.

Alte dotări includ conectivitate Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, USB 2.0, A-GPS și Glonass, senzori de accelerație, proximitate, luminozitate, giroscop, busolă și radio FM cu RDS.

Galaxy S2 Plus rulează Android Jelly Bean 4.1.2, oferind viteză sporită în utilizare, și o interfață TouchWiz Nature UX similară cu cea instalată la Galaxy S3.

Samsung a integrat astfel câteva funcții interesante: Direct Call – permite apelarea automată a contactului afișat, în aplicația dedicată sau la vizualizarea unui SMS, prin ducerea telefonului la ureche; Smart Stay – recunoaște când utilizatorul se uită la ecran pentru a ajusta luminozitatea și preveni închiderea (de ex. la citirea unui text mai lung); Smart Alert – informează despre apelurile ratate sau alte notificări atunci când telefonul este ridicat, prin simpla vibrație a acestuia.

Îl cumpărăm sau nu?

Galaxy S2 Plus nu este neapărat un smartphone mai bun decât versiunea inițială, dar oferă din start Android Jelly Bean și un preț mai mic. Reducerea spațiului de stocare poate fi compensată prin adăugarea unui card. Pentru pasionații de jocuri, GPU-ul ar putea să ofere câteva surprize, dar telefonul ar trebui să ruleze în condiții bune majoritatea aplicațiilor de zi cu zi.

Samsung va oferi, cu siguranță, actualizări pentru sistemul Android Jelly Bean și aplicațiile preinstalate, fapt ce îi conferă lui S2 Plus un atu în fața modelelor mai vechi.

Mai multe detalii privind performanțele vor fi disponibile dacă S2 Plus va ajunge în review la GiZ.ro.

Samsung Galaxy S2 Plus vs. concurența (Samsung Galaxy S3 Mini și Sony Xperia M)

Putem să considerăm că Galaxy S2 Plus este o versiune puțin mai performantă a lui Galaxy S3 Mini, prin prisma diferenței de GPU, Mali-400 la Mini. S2 Plus vine cu un ecran mai mare, 4,3 față de 4 inch, dar aceeași rezoluție și, implicit, o densitate mai mică a pixelilor. S3 Mini este comercializat și în versiunea cu 16GB spațiu de stocare, dar vine cu o cameră principală de 5 MP și secundară VGA.

Sony Xperia M este versiunea accesibilă a gamei Xperia din acest an. Smartphone-ul are ecran de 4 inch, procesor Dual-Core tactat la 1GHz, 1GB RAM și 4GB spațiu de stocare. Aceste caracteristici îl plasează sub Galaxy S2 Plus, dar Xperia M vine cu un acumulator puțin mai mare și ar putea să aibă un preț mai mic.

Preț Samsung Galaxy S2 Plus

S2 Plus este disponibil în România la prețuri de aproximativ 1200 lei pentru versiunea albă și puțin peste această sumă pentru versiunea cu carcasă neagră. Prețurile sunt apropiate de cele la care se comercializează Galaxy S3 Mini modelul alb sau Onyx Black.

Concluzii

Samsung Galaxy S2 Plus aduce, în principal, un update software al vechiului model și garantează suportul Samsung pentru alte actualizări. În mare parte, componentele esențiale au fost păstrate, cu mențiunea diferenței de platformă hardware și spațiului de stocare mai mic. S2 Plus are un preț comparabil cu cel al unor modele similare și ar putea reprezenta o opțiune de luat în calcul pentru un smartphone de clasă medie.

În secțiunea de comentarii, așteptăm opiniile și eventualele întrebări cu privire la Samsung Galaxy S2 Plus.

6 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!