GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy S3 mini – Un Galaxy S3 mai mic, dar nu la fel de puternic

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung Galaxy S3 mini este un smartphone de 4” construit după chipul şi asemănarea lui Galaxy S3, însă platforma hardware este semnificativ mai slabă decât a fratelui său mai mare.

Samsung a lansat joi în Germania noul model Samsung Galaxy S3 mini, un smartphone care copiază practic designul terminalului de top Galaxy S3, inclusiv în ceea ce priveşte carcasa spate din plastic lucios.

Telefonul este însă unul mai închegat şi compact, întrucât are un display SuperAMOLED cu diagonala de 4” şi rezoluţie 480×800 pixeli în locul ecranului de 4.8”.

Totuşi, asemănările dintre S3 şi S3 mini se opresc la nivelul designului, întrucât platforma hardware nu aminteşte practic deloc de vârful de gamă al sud-coreenilor.

Review video

Suprizele încep cu chipsetul ST-Ericsson NovaThor, unul rar utilizat pe smartphone-uri, care include un procesor dual-core ARM Cortex A9 cu frecvenţa de 1 GHz, grafică Mali-400 şi 1 GB RAM. Memoria internă este de 8 GB sau 16 GB şi poate fi extinsă cu carduri microSD de până la 32 GB.

Samsung Galaxy S3 mini: designul lui Galaxy S3, hardware-ul lui Galaxy S Advanced

Conectivitatea este practic completă: S3 mini dispune de conexiuni 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps şi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, la care se adăugă prezenţa tehnologiilor NFC şi bluetooth 4.0.

Camera foto este una de nivel low-end spre mediu şi are o capacitate de 5 MP, fiind capabilă să înregistreze clipuri video în format HD 720p. Nu lipseşte nici camera foto secundară pentru apeluri video la rezoluţie VGA.

Dotat cu un acumulator Li-Ion de 1500 mAh, S3 mini cântăreşte aproape 112 grame, iar grosimea este de 9.9 mm.

Telefonul va fi disponibil încă de la lansare cu sistemul de operare Google Android 4.1 Jelly Bean, acompaniat de interfaţa proprietară TouchWiz şi de câteva dintre aplicaţiile care au debutat iniţial pe Galaxy S3, printre acestea numărându-se Smart Stay sau S Voice.

Lansarea este programată pentru luna noiembrie, iar preţul nu a fost anunţat oficial, însă telefonul este disponibil deja la precomandă în Marea Britanie pentru 300 GBP, echivalentul a aproximativ 370 EUR. Întrucât preţurile din UK sunt frecvent mai mari decât cele din Europa continentală, ne putem aştepta ca în România Samsung Galaxy S3 mini să coste 1.500 – 1.700 lei.

Samsung Galaxy S3 mini acopera un segment destul de sarac, cel al smartphone-urilor de 4″

Rivali pentru Samsung Galaxy S3 mini

Samsung a lansat Galaxy S3 mini cu scopul de a acoperi un segment de piaţă ignorat în ultima perioadă de toţi producătorii, şi anume cel al smartphone-urilor cu dotări tehnice de top şi ecran de aproximativ 4”.

Totuşi, dotările tehnice ale terminalului nu sunt de natură să ne convingă pe deplin de acest lucru, mai ales că Galaxy S3 mini este aproape identic cu Galaxy S lansat în 2010 cu excepţia unui chipset mai puternic.

În plus, dotările tehnice ale lui Galaxy S3 mini sunt practic identice cu cele ale lui Samsung Galaxy S Advanced, cu deosebirea că acestea au fost integrate în designul unui Galaxy S3.

Totuşi, oferta celorlalţi producători pe segmentul smartphone-urilor Android cu ecran de 4”, procesor dual-core de 1 GHz şi 1 GB RAM este foarte săracă. Practic, singurul telefon al unei companii rivale care coincide cu aceste specificaţii este Sony Xperia P, care beneficiază chiar de acelaşi chipset.

Alte smartphone-uri apropiate ca specificaţii sunt HTC Desire X (cu doar 512 MB RAM) sau Sony Xperia J (cu un procesor single-core de 1 GHz).

În concluzie, se poate spune că Samsung Galaxy S3 mini acoperă un segment important de piaţă şi poate deveni atractiv pentru utilizatorii care nu se simt confortabili cu un ecran de 4.8” ca al lui Galaxy S3. Pe de altă parte, Samsung ar fi putut opta pentru un chipset mai puternic şi o cameră foto mai bună, însă acest lucru ar fi generat probabil şi o creştere a preţului peste nivelul considerat acceptabil de utilizatorii finali.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri