GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Xcover – Smartphone Android rezistent la praf şi apă

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung Galaxy Xcover este un smartphone Android cu dotări tehnice de bază, destinat celor care activează în medii de lucru dificile, întrucât este rezistent la praf şi apă.

Pe parcursul timpului, Samsung a lansat numeroase modele de smartphone-uri în gama Galaxy, pornind de la modelul high-end Galaxy S II şi ajungând până la modele entry-level precum Galaxy Gio.

Din arsenalul cu care producătorul sud-coreean a ieşit la atac pe aproape orice segment de piaţă face parte şi Samsung Galaxy Xcover, un model care nu impresionează prin dotările tehnice, dar care promite o rezistenţă bună la praf şi apă.

Astfel, Samsung susţine că Galaxy Xcover este protejat complet împotriva prafului inclusiv acolo unde există porturi sau jack audio şi rămâne funcţional chiar şi dacă este scufundat timp de maxim 30 de minute în apă cu adâncimea de cel mult un metru.

Specificaţii tehnice

Samsung Galaxy Xcover
Display3.65”, rezolutie 480×320 pixeli, Gorilla Glass
ProcesorMarvell MG2 800 MHz
Memorie512 MB RAM, 150 MB + microSD
Conectivitate3G, Wi-Fi, bluetooth 3.0, microUSB 3.0
Camera foto3.15 MP
Sistem de operareGoogle Android 2.3 Gingerbeard
Dimensiuni121.5 x 65.9 x 12 mm
Greutate100 grame

Dotări tehnice

Samsung Galaxy Xcover este un smartphone de bază din punct de vedere al dotărilor tehnice. Display-ul cu protecţie Gorilla Glass are o diagonală de 3.65” şi rezoluţie de 480×320, practic cea minimă pentru Android.

Platforma hardware este asigurată de un procesor Marvell MG2 800 MHz acompaniat de 512 MB RAM, în timp ce memoria internă este de numai 150 MB, însă poate fi extinsă cu un card microSD de până la 32 GB.

Samsung Galaxy Xcover, un smartphone Android cu dotari de baza

Conectivitatea este asigurată de tehnologia 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps şi de Wi-Fi 802.11 b/g/n, la care se adaugă GPRS, EDGE, bluetooth 3.0 şi microUSB 3.0.

Camera foto este însă departe de a impresiona, întrucât are numai 3.15 MP şi funcţii de bază precum autofocus şi LED flash, putând înregistra clipuri video în format VGA.

Sistemul de operare ales este Google Android 2.3 Gingerbeard.

Preţuri la liber şi la operatori

Achiziţionat fără contract, Samsung Galaxy Xcover costă 1059 lei, un preţ destul de ridicat pentru dotările tehnice pe care le are, însă care poate fi optim în cazul în care cauţi un smartphone rezistent la apă şi praf.

Principalul avantaj al lui Galaxy Xcover este rezistenta la apa si praf

Telefonul este disponibil şi în oferta celor de la Orange, iar preţul minim solicitat de opratorul portocaliu este de 59 EUR. Totuşi, pentru a plăti doar 59 EUR pentru telefon trebuie să alegi un abonament Pantera de minim 21 EUR care include o opţiune de internet pe mobil de 10 EUR.

Pentru un abonament mai rezonabil cu taxa lunară de minim 12 EUR poţi obţine Samsung Galaxy Xcover la 79 EUR, iar la abonamentele cuprinse între 9 – 11 EUR poţi cumpăra telefonul pentru 99 EUR. În cazul în care optezi pentru un abonament de cel mult 8 EUR va trebui să achiţi 175 EUR pentru telefon, adică aproximativ 760 lei.

În prezent, smartphone-ul nu este prezent în oferta de abonamente a operatorilor Vodafone şi Cosmote.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri