GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Omnia i900 – un telefon cum rar gasesti

Autor: Andrei Girbea

Samsung Omnia este un reprezentat de varf al gamei telefoanelor mobile inteligente, cunoscute ca smartphones. Cu o multime de dotari, o constructie solida si un design placut, modelul i900 Omnia poate fi o alegere foarte buna pentru cei ce cauta un telefon mai destept, de generatie noua. Pentru acestia, in randurile urmatoare vom vorbi putin despre ce stie acest telefon, despre atuu-urile si dezavantajele sale si multe altele.

Intai, o mica lista cu dotarile importante ale telefonului Samsung i900 Omnia:

  • Hardware: procesor Marvell PXA312  la 624MHz si 128 MB RAM, 8-16 GB memorie interna + card microSD
  • Sistem de operare: Windows Mobile 6.1 Professional OS cu interfata personalizata TouchWiz UI
  • Conectivitate: 3G – HSDPA 7.2 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth
  • Ecran de 3.2″ (rezolutie 240 x 400 px )
  • Camera foto de 5 Mpx
  • accelerometru, GPS integrat
Samsung Omnia - Interfata TouchWIZ

Samsung Omnia – Interfata TouchWIZ

Asadar, dupa cum va puteti da seama, i900 Omnia este chiar o jucarie performanta. Procesorul permite rularea aplicatiilor rapid, permite vizualizarea clipurilor video in format DIVx, etc. Interfata TouchWiz UI specifica telefoanelor Samsung cu ecran tactil este prietenoasa, usor de folosit (fara a necesita neaparat utilizarea stylus-ului) si se misca destul de bine. Carcotasii vor spune ca sistemul de meniuri al celor de la Samsung nu e chiar logic, dar odata ce te vei obisnui cu el iti vei da seama ca nu e chiar asa. Ecranul are 3,2″, este tactil si are un raport inaltime/latime numai bun. Insa rezolutia este cam mica pentru aceste dimensiuni, un 640 x 400 ar fi fost cu siguranta mai potrivita.

Ca si constructie, Samsung Omnia este impecabil. Materiale de buna calitate, imbinari bine finisate si solide, toate acestea imbinate cu un aspect clasic, dar placut. In plus, Omnia nu este nici prea mare, nici prea greu (are 122 grame) tinand cont de dotari si performante.

Pe partea multimedia, Omnia sta binisor. Vine echipat cu o camera de 5MPx si functii multiple, precum autofocus, face tracking, geotagging, etc. Capacitatea mare de stocare iti permite sa ai cu tine o multime de melodii si cateva filme, care se vad chiar foarte bine pe ecranul de 3,2″. In plus, Omnia se descurca admirabil si la partea audio, piesele fiind redate cu fidelitate, singurul neajuns fiind lipsa unui jack de 3,5″ direct pe terminal. Headset-ul ce echipeaza Omnia-ul are jack de 3’5″ dar necesita inca un cablu pentru conectarea la aparat. Tot aici, ca alt neajuns destul de mare si deja caracteristic dispozitivelor Samsung, observam folosirea unui slot microUSB propriu. Si din experienta va spun, acest lucru este deranjant cand vreti sa mergeti undeva si sa incarcati ceva pe telefon… Un cablu microUSB standard ar fi recomandat, daca nu chiar indicat.

Un smartphone care merita luat in seama

Un smartphone care merita luat in seama

Desi este un telefon indreptat in mare parte spre multimedia, i900 Omnia poate fi folosit chiar si in mediul business. Modalitatile de conectivitate si ecranul mare te vor ajuta sa intri cu usurinta pe Internet, sa iti consulti mailurile si sa fii la curent cu noutatile din feed-urile tale RSS. Din pacate, lipsa unei tastaturi QWERTY se face simtita atunci cand este nevoie sa scriem texte mai lungi, tastatura virtuala utilizabila cu ajutorul stylus-ului fiind… incomoda. Exista si un mod de utilizare a degenetelor pentru tastare, dar cred ca se adreseaza mai mult degentelor micute ale unor copii, nu ale unui om matur.

In final, trebuie sa mentionam si cate cuvinte despre autonomie. Omnia vine echipat cu o baterie de 1440 mAh ce ii asigura o durata de viata de 2-4 zile in cazul unei utilizari intense-medii. Multumitor pentru noi.

In final, putem concluziona ca Samsung i900 Omnia ne place. Nu ne da pe spate si ne exceleaza in vreo privinta, insa are cate ceva pentru a multumi cam orice utilizator. Pretul noi consideram ca este unul bunicel pentru un dispozitiv din clasa sa: in jurul sumei de 1900 RON, la data scrierii acestui articol (feb. 2009).  Desigur exista si alte optiuni in clasa sa, insa este clar ca acest Samsung i900 Omnia este un telefon demn de luat in seama.

Plusuri
Minusuri
  • Constructie si finisare foarte bune
  • Hardware puternic
  • Capacitate de stocare mare
  • Diversitate mare a functiilor si aplicatiilor
  • Receiver GPS integrat
  • Autonomie buna
  • Pret bunicel
  • Nu are tastatura QWERTY
  • Foloseste slot micro USB propriu
  • rezolutie prea mica e ecranului
  • lipsa jack-ului de 3,5 integrat

2 comentarii

  1. viorel

    23 septembrie 2012 la 18:21

    am si eu telefon samsung omnia i900 dar nu ma gasit setarile pt internet cine poate sa ma ajute.va multumesc mult

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri