GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung S5260 Star II – O stea atractivă pentru tineri

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung S5230 Star a fost unul dintre cele mai populare telefoane mobile produse de Samsung, fiind vândut în peste 30 de milioane de exemplare. Datorită acestui succes, decizia sud-coreenilor de a lansa un urmaş îmbunătăţit nu reprezintă în niciun caz o surpriză, cu atât mai mult cu cât există o serie de noutăţi importante.

Samsung mizează pe apetitul tinerilor pentru reţele sociale pentru a impulsiona şi mai mult vânzările, concomitent cu implementarea unui modul wireless pentru conectarea la internet. Totuşi, înainte să intrăm în detalii despre acest subiect, iată principalele carateristici ale noului Samsung S5260 Star II:

 • display TFT touchscreen capacitiv de 3.0”
 • memorie internă 30 MB, expandabilă prin carduri microSD
 • conectivitate: wireless Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooth 3.0
 • camera foto de 3.15 MB cu înregistrare video în format QVGA
 • interfaţă grafică TouchWiz 3.0
 • acumulator Li-Ion cu capacitatea de 1000 mAh
 • dimensiuni: 107.5 x 54 x 12.4 mm ; greutate: 94 grame

Design şi construcţie

Samsung S5260 Star II păstrează un design mai degrabă banal şi insipid, însă foarte practic. Partea frontală este dominată de display-ul de 3.0, însă marginile sunt suficient de mari şi, în plus, rotunjirea acestora oferă o notă de elegantă. Partea de jos include un joystick poziţionat central, flancat în stânga şi dreapta de tastele pentru primirea şi, respectiv, respingerea apelurilor.

Partea din spate este de asemenea lipsită de spectaculozitate, având o uşoară formă de relief diagonală, iar camera foto este amplasată în partea superioară.

Dotări tehnice

Star II mizeaza pe succesul avut anterior de Star

Samsung S5260 Star II păstrează display-ul de 3.0” al predecesorului său, însă de data aceasta vorbim de un touchscreen capacitiv în locul celui rezistiv. Numărul total de culori este mic, de numai 256.000, în timp ce rezoluţia atinge 240×400 pixeli, rezonabilă având în vedere că nu vorbim despre un smartphone.

Una dintre cei mai importante îmbunătăţiri se remarcă la capitolul onectivitate. Astfel, pe lângă GPRS şi EDGE, te poţi conecta la internet prin Wi-Fi 802.11 b/g/n, iar lucru acesta este cu atât mai important cu cât telefonul include aplicaţii pentru mai multe reţele sociale, printre care Twitter, Facebook sau Yahoo! Messenger.

Nici fanii muzicii nu au fost ocoliţi, aceştia având la dispoziţie un jack de 3.5 mm şi un slot pentru carduri microSD de până la 16 GB, mai ales că memoria internă este limitată la 30 MB.

Camera foto are o capacitate de numai 3.15 MP şi nu impresionează prin funcţii, rezoluţia maximă a fotografiilor fiind de 2048×1536 pixeli, la care se adăugă înregistrarea video în format QVGA.

Telefonul beneficiază de interfaţă grafică TouchWiz 3.0, similară cu cea întâlnită în Bada OS, sistemul de operare proprietar Samsung.

Disponibilitate şi preţ

Samsung S5260 este disponibil începând din luna februarie pe piaţa din Germania, însă va sosi în curând şi în celelalte ţări europene şi, implicit, în România. Preţul recomandat de producător este de aproximativ 110 euro, suficient de scăzut pentru că telefonul să se bucure de succes în rândul tinerilor.

1 comentariu

 1. anya

  25 mai 2012 la 11:10

  Este un telefon super!Are toate dotarile necesare,Wi-fi-ul este foarte bun(incarca orice pagina,chiar si youtube),design-ul este simplu,dar fermecator.Il recomand cu sinceritate celor ce doresc un telefon performant la un pret bun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri