GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Wave 725 – smartphone cu sistem de operare Bada 2.0

Autor: Echipa GiZ

Primele informaţii despre Samsung Wave 725 au apărut în aprilie 2011, atunci când se vorbea de lansarea a trei modele echipate cu sistemul de operare dezvoltat de Samsung –  Bada OS. Atunci singurul nume care a ieşit în evidenţă dintre cele trei a fost Samsung Wave 578.

Acum tot mai multe informaţii ne indică faptul că printre cele trei telefoane anunţate atunci se afla şi Samsung Wave 725.

Aşa cum arată caracteristicile tehnice ale telefonului, Samsung Wave 725 se prezintă ca un smartphone accesibil cu dotări medii şi fără inovaţii majore. Ne aşteptăm ca preţul să fie un mare atu pentru acest model, la fel ca şi prezenţa sistemului de operare Bada al cărui creator este chiar compania producătoare a modelului, Samsung.

Se pare că Samsung încearcă permanent să se dezvolte şi să se perfecţioneze pe cât mai multe planuri, şi după succesul avut cu seria Galaxy şi Android, faptul că încearcă dezvoltarea unui sistem de operare propriu spune multe despre ambiţiile companiei coreene.

Pentru început să ne facem o imagine de ansamblu asupra modelului, urmărind o lista cu specificaţiile tehnice generale:

  • Sistem de operare Bada v2.0
  • Ecran 3.65 inch
  • Rezoluţie 320 x 480 pixeli
  • Cameră foto de 5 MP
  • Cameră frontală pentru videoconferinte
  • Slot microSD, capacitate maximă 32 GB
  • Memorie internă 320 MB
  • 3G HSDPA, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, GPS
  • Tehnologie NFC (Near Field Communication);

Dotări tehnice

Aşa cum putem vedea şi din lista de mai sus, toate informaţiile legate de capabilităţile tehnice ale acestui telefon nu sunt cunoscute. Cele mai mari întrebări sunt legate de tipul şi frecvenţa procesorului care va echipa acest telefon, precum şi de memoria RAM şi capacitatea fizică de stocare. Totuşi, legat de ultimul aspect, putem vedea că Samsung Wave 725 vine echipat cu un slot microSD ce poate suporta un card de capacitate maximă de 32 GB.

Samsung Wave 725 - putine informatii sunt cunoscute despre design

Samsung Wave 725 - putine informatii sunt cunoscute despre design

Ecranul touchscreen capacitiv de 3,65 inch poate fi considerat un plus la capitolul dotări tehnice. Mai ales dacă ne gândim că un iphone 3G sau 3GS are ecranul cu aproximativ 0,2 inch mai mic şi exact aceeaşi rezoluţie: 320×480.

Mai este de asemenea de remarcat şi prezenţa unei camere VGA frontală, perfectă pentru apeluri video sau videoconferinte, precum şi suportul pentru conectare folosind 3G. În ultimul timp, din punctul meu de vedere, absenţa suportului pentru conectare folosind 3G descalifică orice telefon de la rangul de smartphone cu adevărat performant.

 

Sistem de operare

La oră actuală, Samsung livrează telefoane mobile cu trei tipuri diferite de sisteme de operare. Este vorba de: Android, Windows Phone 7 şi Bada. Referitor la acesta din urmă, statisticile arată ca în anul 2010, Samsung a vândut 5 milioane de telefoane mobile echipate cu sistem de operare Bada. De asemenea, este de ştiut că Samsung doreşte să îşi dubleze aceste cifre în anul 2011 şi să ajungă la 10 milioane de telefoane vândute cu Bada.

Este un plan ambiţios, însă acest lucru arată că Samsung mizează mult pe propriul sistem de operare. Să vedem şi de ce şi care sunt atuurile acestui sistem de operare.

Bada v2.0 - un sistem de operare promitator

Bada v2.0 - un sistem de operare promitator

În februarie 2011 a avut loc la Barcelona, Mobile World Congress, unde Samsung a realizat o prezentare pentru ultima versiune a sistemului de operare – Bada v2.0. Astfel am putut afla faptul că noul sistem de operare va oferi suport nativ pentru procesare multitasking, precum şi suport pentru tehnologia NFC(Near Field Comunication).

În ceea ce priveşte interfaţa cu utilizatorul, Bada v2.0 va aduce meniuri cu design nou, iconiţe restilizate şi conceptele de animaţie şi efecte vizuale total schimbate. De asemenea vor fi implementate tehnologiile Secure I/O şi DRM.

Noi aşteptăm să vedem ce impact va avea noul model de la Samsung, precum şi noul sistem de operare care îl însoţeşte. Data de lansare pentru Wave 725 nu este clar stabilită, însă se preconizează că în septembrie 2011 modelul va fi disponibil pentru comercializare.

Sursa fotografii: badaworld.net

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri