GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Service-uri pentru telefoane şi laptopuri – Unde îţi repari gadget-urile când se strică?

Autor: Echipa Giz.ro

Dacă telefonul sau laptopul tău dă semne de oboseală sau, şi mai grav, nu mai funcţionează, a venit momentul să-l duci în service. Noi îţi spunem care sunt service-urile oficiale ale producătorilor.

Indiferent cât de atent eşti cu telefonul sau laptopul pe care îl deţii, oricând se poate întâmpla ceva neprevăzut care să îl deterioreze.

Fie că ţi-a căzut din mâna de la o înălţime de câţiva metri, fie că l-ai stropit cu apă, fie că este vorba pur şi simplu despre o problemă software din fabricaţie, într-un astfel de moment mai puţin plăcut trebuie să-ţi duci telefonul în service.

Una dintre cele mai sigure soluţii pentru a rezolva problema este să duci gadgetul la un service autorizat de producătorul telefonului sau laptopului, însă de multe ori informaţiile despre acesta sunt destul de greu de găsit.

De aceea, GiZ îţi prezintă în acest articol service-urile autorizate la care îţi poţi duce gadgetul atunci când ai probleme cu el.

Service-uri pentru telefoane

  • service Nokia – Nokia a deschis în vara anului 2010 Nokia Care Center, în cadrul căruia producătorul finlandez oferă servicii de reparaţii standard şi post-garantie pentru produsele Nokia. Service-ul este localizat în str. Grigore Alexandrescu nr. 59 în apropiere de Piaţă Victoriei, iar reprezentaţii pot fi contactaţi în prealabil la service@nokiacare.ro sau telefon 0756.161.216.
  • service Samsung – La sfârşitul anului trecut, şi cei de la Samsung au deschis în România un service autorizat, în parteneriat cu compania Electronics Suport Division. La sediul din Bd. Iuliu Maniu nr. 7, compania asigura instalarea, repararea şi suportul tehnic pentru orice produs Samsung, de la telefoane mobile la televizoare şi laptopuri. Există inclusiv un serviciu în regim de urgenţă, prin care telefoanele pot fi reparate în numai o oră.

Samsung a deschis un service autorizat in Bd. Iuliu Maniu

  • service Sony Ericsson şi Sony – Pentru telefoanele mobile Sony Ericsson şi Sony, te poţi adresa service-ului autorizat Regenersis, care are sediul în Bd. Timişoara nr 92. Reprezentaţii firmei pot fi contactaţi la numărul de telefon 0372.155.300. De asemenea, de service-ul telefoanelor japoneze se ocupă şi Germanos.
  • service LG – Unul dintre service-urile autorizate LG din România este Electronics Support Division, care are punctul de lucru în Şoseaua Mihai Bravu nr. 6, Bloc P23-24, Sector 2, Bucureşti. Firma se ocupă şi de repararea laptopurilor şi poate fi contactată în prealabil la shop_mb@esd-rom.ro sau telefon 031.435.99.00, iar lista completă a punctelor de colectare este disponibilă aici.
  • service HTC – Cordon Electronics este firma care se ocupă de reparaţiile pentru smartphone-urile produse de HTC. Aceasta beneficiază de mai multe centre de service care pot fi descoperite aici, iar alternativa este să contactezi direct firma la numerele de telefon 0372.324.762 sau 021.300.99.05.

Cordon Electronics este compania care se ocupa de repararea telefoanelor HTC

  • Motorola – dacă ai probleme cu un telefon Motorola, te poţi adresa tot celor de la Cordon Electronics, care se ocupă şi de produsele americanilor.
  • Apple – Pentru telefoane iPhone, dar şi pentru tabletele iPad sau playerele iPod, în România există două service-uri autorizate de Apple.

Noumax oferă service pentru produse Apple indiferent de ţara în care acestea au fost achiziţionate, iar reparaţiile vor fi efectuate la sediul din Str. Sibiceanu Costache nr. 15, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii poţi suna la numărul de telefon 0733.888.031 sau trimite un email la service@noumax.ro.

Un alt service autorizat pentru produsele Apple (inclusiv pentru iPhone, iPad sau iPod) este iStyle, a cărui adresă de contact este Bd. Naţiunile Unite nr. 4, bloc 107A. Firma poate fi contactată şi la telefon 0720.927.753 sau pe email la service@istyle.ro. Totuşi, iStyle nu primeşte în service produse Apple achiziţionate de la operatorii de telefonie mobile sau de la alţi reselleri Apple.

Apple are doua service-uri autorizate in Romania

Service-uri pentru laptopuri

  • service Asus – Pentru laptopurile Asus, service-ul autorizat este Euro Service Center, care face parte din compania RHS şi are sediul în Sos. Pipera 55 B, Apla 3, sector 3, iar reprezentaţii companiei pot fi contactaţi la adresa de e-mail garantii@rhs.ro sau la numerele de telefon 0372.770.777.
  • service Acer – Scop Computers gestionează reparaţiile pentru laptopuri produse de Acer la sediul din Str. Maşina de Pâine, Nr. 49-51, Sector 2. Informaţii preliminare despre modul de lucru poţi afla prin e-mail la adresa tehnic@scop.ro sau la numerul de telefon 021.301.57.06.
  • service MSI – Compania Skin se ocupă, printre altele, şi cu garanţia pentru produse MSI, în cadrul sediului din Str. Ocna Sibiului 46-48. Informaţii suplimentare poţi alfa la garantii@skin.ro sau telefon 021.316.81.44.
  • service Sony Vaio – Dacă ai un laptop din gama Sony Vaio, producătorul japonez îţi recomandă să apelezi direct la Centrul de Asistenţă Vaio, care poate fi contactat la numărul de telefon 021. 313.88.72. Mai multe detalii poţi afla pe site-ul oficial al companiei.
  • service Lenovo – Producătorul chinez Lenovo beneficiază de numeroase centre de service, printre care se numără şi Scop Computers. Pentru a afla cel mai apropiat service puteţi apela la una dintre liniile de suport tehnic oferite de Lenovo: 0800.896.670 pentru laptopuri din gama IdeaPad şi 021.230.03.14 pentru produsele din gama ThinkPad.

Lenovo pune la dispozitia clientilor o linie telefonica gratuita

  • service LG – Pentru a repara un laptop LG trebuie să contactezi firma Adatti Prod Com, care are sediul în Bd. Chişinău, nr. 25, bl. A8, Ap. 3., Sector 2. În prealabil firma poate fi contactată pe e-mail la adresa office@lgservice.ro.
  • service Samsung – laptopurile Samsung pot fi reparate la Samsung Plaza, centrul deschis la finalul anului trecut în Bd. Iuliu Maniu nr 7, despre care poţi afla detalii mai sus.
  • service HP – HP îţi pune la dispoziţie un call-center la numărul 0801.033.390 la care poţi afla adresa celui mai apropiat service autorizat. Dacă vrei să sari peste această etapă, poţi să consulţi direct lista service-urilor autorizate pe site-ul oficial HP.
  • service Panasonic – Japonezii de la Panasonic îţi oferă pe site-ul oficial o bază de date cu adresele tuturor service-urilor autorizate din ţară la care poţi apela pentru a-ţi repara laptopul, dar şi alte produse electronice şi electrocasnice.
  • service Dell – Şi americanii de la Dell oferă o linie telefonică gratuită pentru preluarea laptopurilor în service. Linia este disponibilă la numerele de telefon 0800.894.682 sau 0800.894.684.

Dell ofera o linie telefonica gratuita pentru suport tehnic

  • service Toshiba – Toshiba oferă de asemenea un call-center pentru clienţi disponibil la numărul de telefon 031.630.02.24. Alternativ, poţi apela direct la unul dintre service-urile Toshiba, şi anume Scop Computers sau Euroservice, despre care poţi afla detalii în acest articol.

Concluzii

Nimeni nu vrea să ajungă cu un gadget în service, dar astfel de probleme pot apărea oricând. De aceea, este bine să fii pregătit din timp şi îţi recomandăm să-ţi notezi undeva datele de contact ale call-center-ului şi/sau ale service-ului autorizat pentru gadgeturile pe care le ai în casă, pentru a putea iniţia rapid procesul de reparare în caz de nevoie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri