GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sony Ericsson Txt şi Txt Pro – pentru împătimiţii de mesaje

Autor: Echipa GiZ

Sony Ericsson a anunţat oficial lansarea a încă două modele pe piaţa de telefoane mobile. Este vorba de Sony Ericsson Txt şi Txt Pro, două modele care au ca ţintă utilizatorii ce preferă comunicarea prin mesaje scrise şi îşi petrec majoritatea timpului pe site-urile de socializare. În acest sens, ambele telefoane sunt echipate cu tastaturi QWERTY şi vin cu o serie de aplicaţii ce permit accesul rapid la mijloace de comunicare specifice celor două modele.

Există bineînţeles, o serie de diferenţe între cele două telefoane. Mulţi consideră că Sony Ericsson Txt reprezintă doar o variantă mai ieftină a lui Txt Pro, având specificaţii ceva mai sărace şi nefiind echipat cu un ecran touchscreen. Părerile însă pot fi împărţite şi prin urmare cel mai bine este să urmărim caracteristicile fiecărui model în parte şi apoi să tragem concluzii.

Sony Ericsson Txt

Anunţul lansării lui Sony Ericsson Txt a venit în timpul conferinţei CommunicAsia 2011 din Singapore, acolo unde Sony a mai anunţat lansarea oficială a încă două modele: Xperia Ray şi  Xperia Active.

Aşa cum am spus şi mai devreme, Sony Ericsson Txt se adresează în principal tinerilor împătimiţi de comunicare, fiind un telefon cu o configuraţie interesantă, dar care se situează în segmentul de jos de pe piaţa de telefoane mobile din punct de vedere al preţului.

Caracteristicile principale ale modelului sunt următoarele:

 • Dimensiuni: 106 x 60 x 14.5 mm, 95 grame
 • Baterie Li-Ion 1000 mah
 • Ecran 2.6 inch, 256K culori
 • Rezoluţie 320 x 240 pixeli
 • Memorie 64 MB RAM
 • Cameră foto 3.15 MP, 2048 x 1536 pixeli
 • Slot microSD, capacitate maximă 32 GB
 • Memorie internă 100 MB
 • Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth
 • Tastatură QWERTY
Sony Ericsson Txt - telefonul perfect pentru mesaje

Sony Ericsson Txt - telefonul perfect pentru mesaje

 

Primul lucru care atrage atenţia este lipsa suportului pentru 3G. Aceasta poate fi considerată un minus major pentru orice model de telefon care apare în ultimul timp pe piaţă, însă această decizie poate fi într-un fel înţeleasă datorită preţului accesibil la care acest model va fi disponibil. Pentru cei care se împacă cu ideea de a naviga folosind EDGE, sau pot folosi reţele wireless în mod curent, acest aspect nu va fi un dezavantaj.

Din punct de vedere hardware, Sony Ericsson Txt este echipat corespunzător pentru ceea ce îşi propune să facă. Memoria de 64MB RAM pare suficientă pentru un astfel de telefon, iar capacitatea mare de stocare a datelor este asigurată de prezenţa slot-ului de cârd microSD.

Camera de 3MP nu excelează la capitolul performanţă, dar poate face faţă cerinţelor unui utilizator obişnuit.

Sony Ericsson Txt, vine echipat cu o tastatură QWERTY care se potriveşte perfect cu scopul său. Există un buton special pentru acces rapid la zona de mesaje. De asemenea există o funcţie numită „Friends” cu ajutorul căreia poţi vizualiza actualizările de pe Facebook sau Twitter a maxim 5 prieteni.

Sony Ericsson Txt Pro

Txt Pro a fost anunţat oficial împreună cu noul Sony Ericsson Walkman Mix. Se aşteaptă ca acesta să fie comercializat la un preţ ceva mai mare decât Sony Ericsson Txt, aducând o serie de îmbunătăţiri.

Sony Ericsson Txt Pro si Walkman Mix

Sony Ericsson Txt Pro si Walkman Mix

 

O lista generală cu specificaţiile oferite de Sony Ericsson Txt Pro este următoarea:

 • Dimensiuni: 93 x 52 x 18 mm, 100 grame
 • Baterie Li-Ion 1000 mah
 • Ecran touchscreen capacitiv 3 inch, 256K culori
 • Rezoluţie 240 x 400 pixeli
 • Memorie 64 MB RAM
 • Cameră foto 3.2 MP, 2048 x 1536 pixeli
 • Slot microSD, microSDHC, capacitate maximă 32 GB
 • Memorie internă 100 MB
 • Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth
 • Tastatură QWERTY glisantă

Prima diferenţă şi cea mai vizibilă faţă de Sony Ericsson Txt, o reprezintă prezenţa ecranului touchscreen de 3 inchi care va schimba mult experienţa utilizatorului cu Txt Pro.

În acest sens va contribui şi tastatura glisantă, care deşi acoperă în mare aceleaşi funcţii ca şi cea de la Txt, modifică mult percepţia asupra modelului atât din punct de vedere al design-ului, cât şi din punct de vedere al utilizării.

Sony Ericsson Txt Pro vine cu aceleaşi funcţii ca şi Txt în materie de comunicare, fiind echipat cu tastă rapidă pentru mesagerie şi având inclusă funcţia „Friends”.

Persistă de asemena şi problema absenţei 3G, deşi ne-am fi aşteptat ca pentru acest model care emite ceva mai multe pretenţii decât Txt, această caracteristică să nu lipsească.

Sony Ericsson Txt Pro - ecran touchscreen si tastatura glisanta

Sony Ericsson Txt Pro - ecran touchscreen si tastatura glisanta

Rămâne de văzut în ce fel se vor materializa diferenţele legate de preţ între aceste două modele şi felul în care vor fi primite acestea de către utilizatori. În România ne aşteptăm ca cele două modele să apară în jur de luna septembrie 2011.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri