GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sony Ericsson Xperia Mini – Cel mai mic smartphone HD

Autor: Echipa Giz.ro

Sony Ericsson a lansat la începutul lunii mai două noi telefoane din gama Xperia, botezate Xperia Mini şi Xperia Mini Pro, care vin să întregească universul smartphone-urilor într-un moment în care compania face cu greu faţă asaltului reprezentat de rivali.

Primul dintre ele, care a fost supranumit „cel mai mic smartphone HD din lume” de către compania japonezo-suedeză, va fi prezentat în rândurile care urmează, pentru ca Xperia Mini Pro să fie analizat într-un articol viitor.

Specificaţii tehnice:

  • display LCD de tip LED-backlit cu diagonala de 3” şi rezoluţie 320 x 480 pixeli
  • procesor Snapdragon cu frecvenţa de 1 GHz şi unitate grafică Adreno 205
  • memorie internă 320 MB expandabilă cu carduri microSD de până la 32 GB
  • conectivitate: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB
  • camera foto de 5 MP cu înregistrare video în format HD 720p
  • GPS cu sistem A-GPS
  • acumulator Li-Ion cu capacitatea de 1200 mAh
  • dimensiuni 88 x 52 x 16 mm, masa 99 grame

Design şi construcţie

Potrivit SE, acesta este cel mai mic smartphone HD din lume

Xperia Mini are un design asemănător cu Xperia X10 Mini, telefon lansat la începutul anului trecut. Dimensiunile mici, 88 x 52 x 16 mm ca să fiu mai exact, îl fac să încapă foarte uşor în mână, însă telefonul păstrează trei taste fizice. Evident, display-ul LCD LED-backlit ocupă cea mai mare parte de pe partea frontală a smartphone-ului, iar acesta include motorul Mobile Bravia dezvoltat de Sony.

Partea din spate nu are un design ieşit din tipare, însă se remarcă prezenţa camerei foto şi a logo-ului HD, care semnalizează capacitatea de a intra clipuri video în acest format.

Clipurile video pot fi inregistrate in format HD 720p

Dotări tehnice

Aşa cum am menţionat, display-ul lui Xperia Mini are o diagonală de 3” şi permite o rezoluţie standard de 320×480 pixeli, practic rezoluţia minimă pentru sistemul de operare Google Android.

Telefonul este motorizat de un procesor Snapdragon cu frecvenţa de 1 GHz, ajutat de o unitate grafică internă Adreno 205, iar performanţele sunt întregite de cei 512 MB RAM. Memoria internă nu este foarte generoasă, întrucât este limitată la 320 MB, însă poate fi extinsă prin carduri microSD.

Aşa cum ne aşteptăm de la un smartphone modern, conectivitatea este prezintă la cel mai înalt nivel: pentru internet, poţi apela la 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPRS sau EDGE, iar pentru transferul local al fişierelor la bluetooth sau microUSB.

Spatele nu impresioneaza practic cu nimic

Camera foto are o rezoluţie de 5 MP şi funcţii suplimentare precum autofocus, LED flash, geo-tagging, stabilizator de imagine sau touch focus. Totuşi, principala caracteristica rămâne cea de a putea înregistra clipuri în format HD 720p.

Potrivit datelor oficiale, acumulatorul Li-Ion de 1200 mAh permite un timp de stand-by de până la 340 de ore şi un timp de convorbiri de cel mult patru ore şi jumătate.

Disponibilitate şi preţ

Sony Ericsson Xperia Mini va fi comercializat pe piaţa internaţională începând cu luna august a acestui an, la un preţ care nu a fost încă anunţat de producător. Partea bună este că va utiliza versiunea 2.3 Gingerbeard a sistemului de operare Android.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri